Planului strategic al Premierului Ponta ii lipseste doar … un Zero

22 iulie 2013 • General

Spre marea surprindere a tuturor celor care au parcurs fie atent fie superficial planul de investitii strategice al Premierului Ponta, acestuia nu ii lipseste “aproape” nimic, doar un Zero.

Este un plan scoala, aproape perfect dar cu o problema “minora” la un Zero.

Ori e un zero bagat in plus ori e un zero in minus.

Altfel spus bunul simt economic sugereaza ca ori sunt 10 miliarde de euro si 500 000 de locuri de munca create (directe si indirecte) ori doar 1 miliard de euro si 50 000 de locuri de munca.

In rest totul este “ca la carte” cu scapari “minore” ca de exemplu si fara a se margini la:

– o investitie mentionata pe tot parcursul anului trecut ( cea Chineza de la Rovinari) este captata si in lista actuala
– asa zisul fond de investitii Romania-Kazmunai in care Romania pierde real sute de milioane de euro,dar raporteaza toata suma intinsa pe multi ani si generata de profitul reinvestit
– investitii care se intind si incep peste ani sunt raportate cu toata suma in prezent, tehnica ce surprinde in raportarea unei investitii, dar doar pentru moment, orice elev de liceu.

Planul acesta maret este echivalentul conceptual al celor 1,5 miliarde de euro incasati la buget suplimentar in 60 de zile de Guvernul MRU. Este doar o “mica” supralicitare la 10 miliarde de euro in 5 luni.

Premierul Ponta incepe usor sa bifeze cea mai mare greseala a Premierului Boc, caruia nu i-a lipsit determinarea dar din pacate avea consilieri slabi pe probleme economice.

In schimb, spre deosebire de Premierul Boc, Premierul Ponta isi foloseste la maximum numerosii consilieri pe probleme de comunicare.

imagine de pe fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

TUDOR POPESCU
23-07-2013 la ora 4:50 am

Lucuan, esti foarte aproape de principala deficienta a guvernarilor romanesti . Premierii Romaniei nu au frecventat correct SNSPA-ul si nu au priceput ca echipa ministeriala se compune din oamenii alesi de premier (teoretic) structurand o echipa a premierului maxim in primele trei luni . Dupa … acesti ministri sunt atrasi de “dregatorii”din ministere in zona guvernarii in interesul ministerului ( de fapt in interesul lor) . In consecinta in 3-4 luni ministrii devin reprtezentantii intereselor dregatorilor in fata primuluiministru. DE AICI DEZASTRUL VIZIBIL ZILNIC.
SALVAREA DE LA GENERALIZAREA DEZASTRULUI ESTE : CONSILIERUL DE STAT care pune bariera solicitarilor ministrilor cazuti in plasa intereselor de grup .. cu atat mai mult cu cat majoritatea sunt … “apa sfintita”.
ACESTA ESTE ADEVARUL PE CARE AI CAZUT : LIPSA CONSILIERILOR CORESPUNZATORI … DE FAPT DE AICI INCEPE REFORMA PE CARE O CER DIN CE IN CE MAI CLAR ORGANISMELE INTERNETIONALE SI NARIONALE. detalii putem discuta la 0722218713 Tudor Popescu

Vladimir Cohn
23-07-2013 la ora 6:56 am

Lucian ,

Polonezii au avut un grup de 420 de consilieri din Germania ( cam impusi de M. Merkel ) si au accesat peste 25 de miliarde de bani europeni alocati Poloniei . Noi avem consilieri locali , cu interese locale marunte si nu accesam mai nimic .

Socol
23-07-2013 la ora 8:44 am

cred ca avem nevoie cu totii de o mai mare concentrare. Sunt investitii care vor incepe pana la sfarsitul anului in valoare totala multianuala de 10 mld euro (nu este nimic actualizat) iar numarul de locuri de munca de 50.000 – pana la sfarsitul anului – este estimat in raport de investitiile concrete din acest an. Trebuie sa fii naiv sa crezi că s-ar putea finaliza investitii de 10 mld euro in 5 luni.

Lucian Isar
23-07-2013 la ora 11:14 am

Exact ceea ce am afirmat ca este un efort de Relatii Publice generat de datele  la caderea investitiilor straine directe cu 37% in primele 5 luni ale anului. 

50 000 de angajati de abia acopera atritia naturala pentru o perioada de stagnare economica cum experimenteaza Romania.

Intr-o tara cu o medie anuala a investitiilor de peste 1,5 miliarde de euro si mai ales cu un potential mult superior nu este nici o performanta sa anunti 10 miliarde de euro investitii pe parcursul unui numar de ani si prin urmare nu poate fi decat o incercare de denaturare a anticiparilor. 

Kazmunai – Romania si Rovinari tot nu au ce sa caute in nici o lista indiferent de scuze pentru ca este o investitie a carui demers a inceput anterior iar respectivul fond este o gluma care doar ascunde optic o paguba adusa statului. 

COMENTEAZA