Mineriada dlui. Iliescu vs Mineriada dlui. Ponta

15 iunie 2015 • General

Ambele mineriade au avut menirea de a mentine statul capturat si economia inchisa. Ambele mineriade au avut ca rezultat amanarea investitiilor localilor si strainilor in economie. Ambele au abuzat de “tehnologie” inclusiv propagandistica de inspiratie estica.

Unii copartasi au bifat ambele mineriade. Probabil pentru a asigura transferul de know-how intre generatii.

Dl. Iliescu avea dreptate cand spunea ” ce ati fi fost voi daca nu eram eu”. A nimerit sensul corect atat la nivel personal pentru grupul de copartasi la mineriadele din ’90 precum si la nivel global: Romania ar fi fost avansata precum Polonia daca nu ar fi cazut in sfera de influenta rusa, garantata prin dl. Iliescu.

In cazul mineriadei dlui. Iliescu, mineriada l-a pastrat la butoane dar a distrus optimismul investitional post revolutie pentru circa 7 ani (cam pana cand urmatorul presedinte a decis schimbarea unui sef de serviciu de informatii copartas).

Minerii folositi de dl. Iliescu au platit economic cu varf si indesat faptul ca s-au lasat prostiti.

Mineriada dlui. Ponta este realizata tot prin manipularea unei mase de manevra cu putere de a mentine statul capturat, parlamentarii cu sensibilitate la noile coduri si la scutul de la Deveselu.

Mineriada dlui. Ponta este in plina desfasurare.

Investitorii asteapta deja de 2 ani un semn de diminuare a capturii statului.

Va mai dura inca 5 ani efectul mineriadei actualului emanat al dlui. Iliescu?

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

3 Comentarii

ADRIAN
16-06-2015 la ora 7:14 am

Asta/i adevarata realitate. Jurnalistii de la Bloomberg o prezinta foarte concis: Romania e ultima reduta reala a NATO in fata incercarii Rusiei de a-si spori influenta in regiune. Ucraina e intr-o situatie fara iesire, Republica Moldova se balanseaza pe muchie de cutit, Bulgaria si Ungaria joaca la doua capete. O Romanie care si-ar pierde busola ar fi un dezastru pentru aliatii nord-atlantici. In plus, situatia se tensioneaza prin replicile Rusiei la deplasarea de armament greu in estul Europei.
Conducatorii din justitie (instante & parchete), dar si decidentii politici ar trebui sa ia aminte care este ADEVARATUL ”INTERES NATIONAL”. Sa lase manipularile si sa actioneze pentru intarirea statului de drept. In RO baietii ”DESTEPȚI” au furat, cu COMPLICITATEA functionarilor din INSTITUTIILE STATULUI, fara teama ca vor raspunde pentru faptele lor. Dupa 25 de ani de JAF, a venit vremea sa raspunda penal atat FAPTUITORII, cat si COMPLICII, indiferent ca sunt basisti, pontisti, iohanisti sau alti IȘTI.

„Clasicul” 3,3% « Motanul Incaltat
20-06-2015 la ora 7:19 pm

[…] Mineriada dlui. Iliescu vs Mineriada dlui. Ponta […]

Dan Agent
18-07-2015 la ora 2:11 pm

Stimate domn, cand nu faceti politica si va rezumati la lucrurile la care va pricepeti – si am senzatia ca va pricepeti chiar foarte bine – sunteti unul dintre favoritii mei. Cum o dati pe politica, cum faceti in acest articolas, cadeti in derizoriu. Sau poate gresesc eu, pentru ca in articol se pronunta doua nume, ambele dintr-o parte a esichierului politic ! Sunt tentat sa va intreb de cealalta “mineriada” de care nu pomeniti, cea pe care in ultimul articol (sau primul, nu-mi dau seama), cel cu cresterea TVA-ului la 24% si taierile de salarii si pensii, o inciminati – pe buna dreptate – cu argumente din zona in care sunteti expert, zona financiara. Daca in loc sa mentionati cele doua nume, ambele de aceeasi culoare, ati fi vorbit de “mineriada” (ca sa folosesc aceeasi metafora ca dvs.) ce s-a declansat peste tara asta de o banda de jefuitori, foarte bine organizati, si foarte bine sfatuiti de experti ca dvs., banda transpartinica, fara culoare politica, v-as fi felicitat. … ce sa zic, in afara de a ma indoi de capacitatea dvs. de analiza globala, inclusiv financiara, pentru ca “mineriada” asta se produce nu cu mineri si bate ci cu instrumente finanaciare. Poate va mai ganditi. Poate ca o sa gasesc aici un articol care sa contina o analiza corecta a adevaratei mineriade nu cele pe care le conturati, destul de grosier in acest articolas. Cu aleasa stima. D.A.

COMENTEAZA