Mediul de afaceri sedus si maltratat de premierul Ponta: Codul Insolventei si Intromisiunea in Justitie

5 octombrie 2013 • General

Bunastarea populatiei nu este posibila fara crestere economica care este dependenta si potentata de un mediu de afaceri ne supus abuzurilor.

Mediul de afaceri este abuzat in mod multiplu de Guvernarea Ponta bazata pe conceptia economica gresita potrivit careia, bruscat, mediul de afaceri va plati mai multe taxe si la timp.

Este una sa gresesti si sa te corectezi si alta sa recidivezi.

Veniturile la buget sunt superioare anului trecut dar mult sub cele estimate de fostul Ministru al Finantelor si nu ajung pentru toate “investitiile” de genul noului avion pentru demnitari.

Partea din programul de guvernare USL sustinuta de dreapta a fost abandonata in favoare filozofiei de stanga.

Liberalii sunt parteneri juniori la guvernare iar propunerile din programul de guvernare si initiativele liberale sunt amanate i.e. legea IMM-urilor, reducerea taxelor, investitiile mentinute.

Premierul Ponta a sedus si maltrat mediul de afaceri. Cele doua acte recente care au distorsionat iar perceptia si atitudinea externa si interna au fost noul Cod al Insolventei si intromisiunea in justitie.

Mediul de afaceri a fost sedus si s-a lasat sedus de Premierul Ponta in speranta ca mistificarea, necunoasterea si abuzul nu sunt o caracteristica a noii guvernari.

FIC, AMCHAM, Camerele de Comert si Industrie, alte entitati reprezentative au tot participat la intilniri cu Premierul Ponta fara nici un fel de rezultat pozitiv.

Intalnirile au avut doar scop manipulatoriu pentru a evita iesirea in media a mediului de afaceri si a exprima dezacordul cu sabotajul cresterii economice.

Guvernul a preferat sa ii pacaleasca cu diferite forme de dialog, consilii si alte adunari iar in paralel actiunile de exemplu Codul Insolventei si atacul asupra justitiei era exact impotriva mediului de afaceri.

Codul Ponta, Noul Cod al Insolventei este profund impotriva mediului de afaceri favorizand probabil doar taietorii de fier vechi. Practic in loc de reindustrializare privata si un mediu de afaceri asanat ne arunca intr-o dezindustrializare accelerata.

Noul Cod al Insolventei s-a vrut a limita insolventele frauduloase si sa creeze o baza legala de restructurare rapida astfel incat activele productive sa reintre in circuitul economic mai ales in aceasta parte a ciclului economic.

Viziunea Premierului Ponta asupra economiei si mediului de afaceri, lupta cu vehiculele de presa si dorinta de taxare a economiei fara de care nu poate lua avion au generat un Cod al insolventei care va fi cu siguranta contestat, blocat si modificat daca economia Romaniei va vrea sa creasca.

Atacul asupra justitiei declansat de Premierul Ponat este cu atat mai grav cu cat in ochii investitorilor si a cancelariilor occidentale este o recidiva.

O sumedenie de firme au intarziat investitiile in Romania datorita imixtiunii politicului in justitie si a volatilitatii mesajelor transmise.

Din vara trecuta exista o problema legata de semalul transmis de autoritati spre investitorii straini.

Nu este o intamplare ca fluxurile de investitii directe in Romania s-au diminuat si pentru ca bancile straine sunt in proces de retragere dintr-un stat care se inchide.

Mediul de Afaceri a fost sedus si maltrat. A fost sedus pentru ca a sperat ca nu are de a face cu un comportament duplicitar si fara o viziune economica alta decat cresterea taxelor si ajutoarelor.

In aceste conditii de duplicitate nu este o surpriza ca o eventuala vizita a Premierului Ponta in SUA nu se va solda cu o poza nici cu Presedintele Obama nici cu Vice-Presedintele Biden.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

obi
07-10-2013 la ora 7:25 am

Un procuror inseamna justitia?Cind vom scapa de aceasta struto-camila de origine sovietica nuimita procuratura?Procurorul nu trebuie sa fie avocatul statului si sa nu mai fie asimilat justitiei?De ce daca ataaci o persoana ataci institutia?(dai in mine ,dai in tine,dai in fabrici si uzine).

COMENTEAZA