Lukoil, Moldindcon Bank si finantarea unor partide din Romania

5 noiembrie 2014 • General

La inceputul lunii septembrie in Bloomberg aparea un material ce parea gresit.
Articolul poate fi consultat aici.

O investigatie pe punct de a fi finalizata scotea la lumina ca intr-o perioada de cativa ani au trecut prin banca moldoveneasca Moldindcon Bank nici mai mult nici mai putin decat 20 de miliarde de dolari catre tari baltice. Banii proveneau evident din Rusia.

In Romania nu avem o banca cu actionariat rus dupa incercarea nereusita cu Nova Bank.

Rusia este o mega putere cu radacini vechi in Romania.

Dupa 1989 modul de influentare a deciziilor politicie s-a sofisticat si desigur s-a mutat in zona influentarii prin interese economice sau prin eliminarea anumitor ramuri industriale.

Eliminarea ramurilor industriale este evidenta in metalurgie unde dupa o serie de privatizari tovarasesti combinatele au disparut.

Modul in care deciziile politice si fraternizarile se realizeaza in Romania este ma putin evident decat in Bulgaria dar schemele sunt foarte simple.

O astfel de schema poate fi vazuta in cazul situatiei de la Lukoil care dupa ce a reusit sa puna mana in 1997 pe rafinarie a devenit un instrument de imprietenire cu decidentii romani, rezistand ani de zile cu “profit” negativ.

Tranferul de valoare, ca fara asta nici macar anumiti politicieni romani din fostul FSN nu s-ar mai expune, se realizeaza prin realizarea de pierdere pe Lukoil si castig pe parteneri.
Complicatia in analiza fluxurilor din Rusia apare in momentul in care anumite companii bidon par legitimi investitori austrieci sau greci.

In Bulgaria unde aceste manifestari sunt mai la vedere, sprijinul pentru un singur partid prietenos a ajuns la 100 de milioane de dolari in cazul unei singure campanii electorale.

In Romania pana nu vedem si un selfie al Premierului Ponta cu Presedintele Putin, lucrurile nu devin la fel de transparente ca si in Bulgaria.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

ADRIAN
05-11-2014 la ora 2:38 pm

Doctor în fizică la Princeton, scrisoare către DOTTORE- W.Ponta: „MĂ CONSIDER PROST PRIN COMPARAŢIE CU DUMNEAVOASTRĂ“

http://adevarul.ro/news/politica/doctor-fizica-princeton-dialog-victor-ponta-ma-consider-prost-comparatie-dumneavoastra-1_545a235c0d133766a88f55f3/index.html

Românul Dan Angelescu este profesor la Universitatea Paris-Est, absolvent al California Institute of Technology şi doctor în fizică la Universitatea Princeton.

ThinkAgainRO
05-11-2014 la ora 2:54 pm

Erati ultimul la care ma asteptam , domnule ISAR, sa preluati si sa folositi argumentele campaniei CIA prin care se creeaza in mintea romanilor un fals inamic PONTA RUSIA PUTIN! Cumva ati fost ministru intr-un guvern condus de PONTA? Ce dovezi palpabile aveti in sprijinul acestei afirmatii? Unde merg taxele si impozitele Romaniei? La Moscova sau la Washington? Cine a pus gheara pe Romania si nu vrea sa o mai lase sa traiasca ? Moscova sau Washington?CE corporatii au interese majore in Ro? ROSNEFT si GAZPROM sau EXXON, CHEVRON, HALIBURTON, BECHTEL?
In Bucuresti cati agenti KGB stiti si cati merg in fiecare zi la US EMBASSY sa toarne si sa primeasca ordine? Din cei 20 de miliarde de dolari luati de la FMI 15 au mers in Moscova sau la Washington pentru niste hartii fara valoare?
Sa va fie rusine!!!

ThinkAgainRO
05-11-2014 la ora 7:45 pm

Ce s-au pus sclavii rusi sa comenteze aici ! Plecati in siberia !!!

ADRIAN
06-11-2014 la ora 11:28 am

Este mai sanatos sa fii sclavul unor principii, decat sclavul unor stapani penali. Nu datorezi nimic nimanui cand nu ai stapani. Acum, in era internetului, exista posibilitatea informarii, iar sclavii pot schimba informatii si pot lua atitudine impotriva ”stapanilor”.

COMENTEAZA