Lectia suprema de economie aplicata de P. Basescu ar fi reducerea CAS-ului

20 decembrie 2013 • General

Abordarea P. Basescu in sprijinul economiei si a populatiei pe tema accizelor la combustibili a surprins pe multa lume si inca nu este clar daca a fost doar un joc pe contre sau chiar asa gandeste.

O lectie de economie suprema data Premierului Ponta de catre Presedintele Basescu ar fi daca acesta din urma ar reusi sa negocieze in ianuarie cu FMI, nu doar eliminarea cresterii accizei la combustibili dar si reducerea CAS-ului la angajator.

Spatiul de negociere cu FMI este foarte mare iar o demonstratie de abilitate ar fi reducerea CAS-ului la angajator negociind cu acceasi echipa de la FMI cu care a negociat si d. Voinea.

Argumentele economice prezentate pentru eliminarea accizei au fost corecte, dar un dubiu a intervenit in momentul in care a cedat prea usor doar cu promisiunea amanarii masurii.

In programul de guvernare exista o sumedenie de masuri de stimulare a economiei de sorginte liberala dar care, incurcand strategia electorala a Premierului Ponta, nu sunt aplicate.

Reducerea CAS-ului la angajator era posibila inca de la inceputul anului 2013.

Exista numeroase rezerve in bugetul pe 2014 astfel incat FMI sa accepte argumente economice peremptorii pentru eliminarea cresterii accizei si reducerea CAS-ului la angajator de la 1 martie 2014.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

TUDOR POPESCU
21-12-2013 la ora 6:45 am

Ponta este prizonierul pe de o parte a presedintilor de organizatii care ii cer recompense pentru scoruri electorale pe de o parte , scandalurilor cu Antonescu care de cele mai multe ori are dreptate , (exprimata clar de Ludovic Orban) a consilierilor in categoria (pseudo) gen SOCOL care il tot aiuresc cum ca economia a renascut datorita actiunilor iluminatului premier si in final DATORITA LIPSEI DE CUNOSTINTE PERSONALE IN MATERIE DE TEHNOLOGIE A ADMINISTRARII GUVERNULUI (aici vinovat e Pricopie care a luat salariu cinci ani ce la SNSPA fara sa corecteze curiculumul) LUI PONTA II LISESTE PONTUL CU : CUM SE CONSTRUIESTE MASINA GUVERNAMENTALA CA SA PUI MANA REALMENTE PE PUTERE SI SA GUVERNEZI ASA CUM VREI (Ponta nu vrea raul . il realizeaza fara sa stie)
detalii vedeti pe interventiile mele televizate sau vi le complectez la 0722218713

COMENTEAZA