Guvernul vrea sa Modifice Ordonanta 109/2011?

12 martie 2013 • General, Macro

La doar citeva luni de la lansarea primelor Consilii de Supraveghere private Ordonanta 109/2011, privind guvernanta corporatista a companiilor de stat,  a intrat in procedura Parlamentara pentru aprobare.

Surpriza este ca Guvernul vrea sa foloseasca acest prilej pentru a aduce modificari.

Presupunem ca aceste modificari nu reprezinta parte din motivele pentru care vizita de evaluare a delegatiei FMI a fost aminata.

Presupunem ca aceste modificari nu reprezinta parte din motivele pentru care vizita de evaluare a delegatiei FMI a fost aminata.

Creditorii internationali de tipul FMI-BM nu impun privatizarea ori lichidarea companiilor de stat de gradul acestor masuri ci le privesc ca si forme de eficientizare si de diminuare a pierderilor . Mai mult pe aceasta tema in “2012 anul privatizarilor?”

Pina la ajunge la forme finale gen privatizarea ori lichidarea exista numeroase variante intermediare de eficientizare grosiera a activitatii in rindul carora se inscrie si demersul legat de introducerea principiilor de guvernanta corporatista la companiile de stat.

Bugetul de stat pe 2013 are nevoie de circa 3 miliarde de Ron care ar trebui sa provina din eficientizarea companiilor de stat (diminuarea pierderilor/cresterea profiturilor).

Bugetul de stat pe 2013 are nevoie de circa 3 miliarde de Ron care ar trebui sa provina din eficientizarea companiilor de stat.

Daca aceasta eficientizare nu se realizeaza, gaura va trebui acoperita din venituri suplimentare  ori din scaderea cheltuielilor intr-o perioada in care nici cresterile de taxe nici reducerile de cheltuieli nu sunt oportune.

in cheia logicii finantatorilor internationali, modificarile aduse Ordonantei 109/2011 ce permit interventia politicului in restructurarea companiilor fac  ca urmatoarele sugestii facute de FMI si BM sa ajunga direct la cereri de privatizare majoritara ori lichidare pentru companiile de stat.

Privita in cheia logicii finantatorilor internationali, modificarile aduse Ordonantei 109/2011 ce permit interventia politicului in restructurarea companiilor nu fac decat ca urmatoarele sugestii facute de FMI si BM sa evite propunerile din categoria formelor de restructurare grosiera si sa ajunga direct la cereri de privatizare majoritara ori lichidare pentru companiile de stat.

Eu fac parte din Consiliul de Supraveghere al Tarom si din cel al SNCF CFR.

imagine de acsu.buffalo.edu

ETICHETE: ,

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

Madge
19-05-2016 la ora 4:14 pm

Frank dit :En France, Nicolas Sarkozy (Bonne vie de couple avec Carla, mon Sarko, tu t’es marié à l’insu de tout le monde! FÃa!ciit©tionsl) avait promis d’abolir ce vol pur et simple que représente l’impôt sur le revenu et je suis sûr qu’il va le faire.Sarkozy n’a jamais promis ça

Ah desculpem ainda queria acrescentar o seguinte: o drama é quando OUTROS que não os “escolhidos” como bonecos de corda em serviço, quererem, também, participar! É uma aberração assim como os meninos da rua se acharem no direito de jogar à bola nos belos relvados do Clube de Golf do Estoril.

Hey, wat is it u r interested in selling? After you have that in mind, I suggest u buy 1 item to see the quality, shipping and if they are legitimate. Also go after people that let you pay with Paypal, as alot of people want you to pay with Western Union, which is the No.1 scamming payment method. Just google whatever ur after, and I am sure that you would be able to found wat you are looking for.ThanksReferences : Experience Was this answer helpful?

http://www./
01-03-2017 la ora 10:58 am

Now I’m like, well duh! Truly thankful for your help.

COMENTEAZA