Guvernul Boc este injust, o “ demonstratie” alternativa

25 ianuarie 2012 • All, General, Media, Miscellaneous

Probabil ca pentru a “demonstra” ca Guvernul Boc este injust marea majoritate a romanilor ar propune o sumedenie de metode or motive care sa sustina aceasta afirmatie.

Incercarea de fata este de a “demonstra” faptul ca Guvernul Boc este injust, de o maniera alternativa, fara a numi acte de injustitie.

Primul pas, este sa generalizam si sa incercam sa “demonstram” ca toate guvernele sunt injuste. Daca reusim acest lucru este evident ca si un element anume din multimea guvernelor, si anume guvernul Boc este injust.

Pentru a demonstra ca “Toate guvernele sunt injuste”, apelam la ideile promovate de renumitul matematician S.W. Golomb in materialul A Powerful Procedure for Proving Practical Propositions.

Pentru a demonstra ca o anumita proprietate este adevarata pentru toti membrii unei multimi, este sufficient de demonstrat ca respectiva proprietate este adevarata pentru un membru arbitrar al respectivei multimi.

Teorema: Toate guvernele sunt injuste.

Pentru a demonstra ca toate guvernele sunt injuste este suficient sa o demonstram  afirmatia pentru un guvern arbitrar.

Daca un guvern este arbitrar, este in mod evident injust.

Deoarece este adevarat pentru un guvern arbitrar este adevarat pentru toate elementele multimii guvernelor.

In concluzie, am “demonstrat” ca un guvern arbitrar fiind injust, atunci si toate elementele multimii guvernelor au aceasta proprietate si prin urmare si un element particular al acestei multimi, Guvernul Boc este injust.

imagine publicata pe http://www.ipandora.net

 

ETICHETE:

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

8 Comentarii

Lavinia
29-01-2012 la ora 3:20 pm

Nu sunt deacord cu teoria asta :))) Poate pur si simplu dintr-o multime de 100 in care 45 de entitati sunt intr-un fel, nimeresti una dintre cele 45. Nu poti sa generalizezi :).

Dar sunt deacord ca toate guvernele sunt injuste, pentru ca mi-e imposibil sa-mi imaginez cum ar arata un guvern/stat just :). E un vis, si atat. De fapt, nu exista dreptate asa cum o percepe mentalul colectiv, simetrie, corectitudine, justitie divina, in nimic din viata noastra. Implicit nu se poate aplica statului. Implicit sa-i ceri lui Boc sa fie just e o aberatie, tot timpul va ramane ceva descoperit, si cineva va considera ca e injust ca a ramas acel ceva descoperit, si nu altceva.

Si poate din cauza ca oamenii viseaza prea mult, sunt prea putini fascinati de lectia realitatii, la toate nivelurile, e atat de greu sa alocam in conditii ceva mai bune resursele limitate de care dispunem :).

Lucian Isar
29-01-2012 la ora 4:26 pm

din link-ul atasat textului: “a property P is true for “all” members of a set S if it can be shown to be true for an “arbitrary” member of the set S.” . Restul este un joc de conotatii.

Lavinia
29-01-2012 la ora 9:44 pm

I still can’t agree :)) In cazul primelor exemple mi se pare mai ok. Dar asta cu extensia la multime si alegerea unei entitati din multime, nu mi se pare o chestiune de folosit in viata curenta. Risti sa tragi concluzii gresite, sau sa ratezi oportunitati. As daca am sta sa ne gandim la alte exemple, am vedea ca matematic poate e corect, dar nu se muleaza pe realitate :). Nu stiu, creierul meu nu poate accepta teoria asta :))). But thnx for sharing 🙂

Sergiu
30-01-2012 la ora 12:17 am

Eu cred ca orice guvern, inclusiv guvernul Boc, este exceptional. Presupunem ca ar exista un guvern care nu este exceptional. Atunci acest guvern este exceptional. Contradictie! Rezulta ca toate guvernele sunt exceptionale. 🙂

Lavinia
30-01-2012 la ora 2:57 am

Da, inca o “demostratie” :)). In viata reala unii exact asa gandesc. De exemplu, cunosti un barbat, e porc, si rezulta ca barbatii sunt porci :)))))) E fenomen in masa.

Lavinia
30-01-2012 la ora 3:34 am

Ah, n-am citit cu atentie articolul ala :)). My bad.

Dar, Lucian, vreau sa te intreb o chestie, poate tu esti mai familiar. Cica Godel ar fi demonstrat folosind tot niste reguli din astea de logica ca Dumnezeu exista.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/a-demonstrat-ca-dumnezeu-exista-si-a-ascuns-dovada-40-de-ani.html

Ce parere ai? 🙂

PS: Eu cred ca exista pentru ca pur si simplu asa simt :). Si de fel ceva poate sa existe fara ca tu sa stii ca exista, sa ai dovezi concrete despre asta, insa pana nu dovedesti ca ceva chiar nu exista, ai toate sansele din lume ca acel ceva sa existe.

Lucian Isar
30-01-2012 la ora 11:18 am

Poate fi gasita sub numele de demonstratia ontologica or ca si argumentul ontologic al lui Godel

mocanu
01-02-2012 la ora 1:43 pm

tot ceea ce tine de om nu poate si demonstrat pentru ca trairile, subiectivismul, idealurile, alte calitati umane nu pot fi curpinse in ecuatiile nimanui.
Tocmai de aceea viata este asa … cum e: pentru unii faina iar pentru altii .. life’s a bitch.

COMENTEAZA