Grecia out, euro up

28 iunie 2015 • General

Indiferent care este decizia Greciei, situatia actuala de negociere nu poate dura la nesfarsit deoarece se rup nu doar echilibre economice ce nu mai pot fi refacute decat in zeci de ani dar si echilibre societale.

Grecia nu doreste sa mearga dupa cei care au sifonat masiv fonduri. Prefera sa nu plateasca. Costul va fi acoperit de non sifonatori. Sifonatorii care au deja parcate averile in exterior pot sa rascumpere ulterior Grecia la discount.

Doar usor la alta scala este situatia din Romania unde prejudiciile nu se recupereaza iar marii devalizatori primesc cartonase pentru cartile nereturnate in copilarie la biblioteca scolii.

Cursul de schimb este un pret macro pe pietele libere.

In consecinta, dincolo de emotia inerenta intr-o perioada de incertitudine, o eventuala iesire a Greciei din zona euro este pozitiva pentru cursul de schimb al euro.

O analogie cu media aritmetica a sirurilor de numere este oportuna. Daca dintr-un sir de numere scoti un numar aflat sub medie, cum este actualmente situatia macroeconomica a Greciei, media noului sir creste.

Activele din Grecia in sfarsit vor incepe sa se apropie de o valoare de bun simt economic.

P.S.: Cu banci cu bilanturi de zeci de miliarde de euro este o bagatela pentru statul elen sa plateasca o transa de 1,6 miliarde.

ETICHETE: , ,

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

q
01-07-2015 la ora 6:49 am

Va rog sa dezvoltati mai mult subiectul “Grecia”.
Multumesc.

COMENTEAZA