Golania CFR Marfa: avem castigator prin “abandon” provocat. Premierul nu are ce reprosa!

19 iunie 2013 • General

Golania CFR Marfa se apropie de final. Astazi a ramas in cursa un singur participant dupa retragerea asocierii romano-austriaca TFG – Donau Finanz. Anterior s-a retras si OmniTRAX invocand aceleasi motive.

Practic licitatia-negociere a avut atitea intorsaturi aparute in mod dinamic pe parcurs si a excelat prin transparenta incat nici un concurent neavizat nu putea sa ramina in cursa.

Ambele abandonuri au fost provocate de modul de structurare a licitatiei. Despre CFR Marfa am mai scris in De ce un “Deutsche Bahn” nu a participat la “privatizarea” CFR Marfa? / P.S.1, “Eximbank intra in golania privatizarii CFR Marfa?”, “Negotiauctions” si “privatizarea” CFR Marfa, CFR Marfa pe topogan ! Cum sa califici cistigatorul prin descalificare, “Privatizarea CFR Marfa un remake dupa DD-Oltchim dar cu mult mai putin “lirism” / P.S.2 Dan Diaconescu poate participa si la CFR Marfa”.

Pe fondul declaratiei Premierului Ponta, daca “privatizarea CFR Marfa” a fost o “decizie politica asumata” si nu exista nimic de reprosat, de ce s-au mai chinuit cu “licitatia”?

Pe fondul declaratiei Premierului Ponta despre modul in care a fost derulata privatizarea CFR Marfa: “S-a facut in conditiile legii. Eu nu pot sa va critic, domnule Fenechiu, ca nu am de ce” se poate deduce ca este o alta situatie de privatizare cacialma in care toata lumea si-a facut “datoria”, avem un cistigator si FMI va trebui sa bifeze ca s-au indeplinit conditiile.

Probabil ca o sa auzim ca a fost de la bun inceput o decizie politica “asumata”.

A fost o licitatie ca pentru “dispozitive electrice”, dar la scara mare si cu public.

Poate GFR sa arate acum 180 de milioane de euro (nu in transe, generati de vanzarea activelor CFR Marfa) si fara banii de la Exim si eventual date auditate la detinerile in celelalte tari ( de exemplu Bulgaria)?

Daca “privatizarea CFR Marfa” a fost o “decizie politica asumata” de ce s-au mai chinuit cu “licitatia”?

imagine de pe dbkgroup.org

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

A S
19-06-2013 la ora 3:10 pm

Ma intreb (intr-o criza de naivitate acuta) cat ar fi pierdut, in milioane de dolari, nea Relu daca innebunea si prin absurd, prin minune, facea privatizarea exact cum ar fi fost corect sa o faca ? Il asasina cineva ? Il mazileau din guvern ? Ii deschideau dosarul pe care-l are ? Un fel de Edward Snowden al economie Romanesti, sa vina unu’ o data si sa faca lucrurile CORECT, asumandu-si consecintele. Cum ar fi?

Virgie O. Holder
20-06-2013 la ora 5:51 pm

Ulterior, Ministerul Transporturilor a anunțat că americanii de la OmniTRAX au ieşit din cursă pentru că plicul depus nu conţinea oferta preliminară şi neangajantă şi nici comentariile asupra cotractului de vânzare-cumpărare de acţiuni.Pentru a participa la ultima etapă, respectiv licitaţia cu ofertă în plic, documentele de participare trebuia depuse până cel târziu în data de 19 iunie 2013, ora 12.00, acest termen fiind unul de decădere.În data de 20.06.2013, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor, Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitație, a ofertelor de cumpărare de acțiuni depuse și va stabili ofertantul adjudecatar .Privatizarea SNTFM CFR MARFĂ S.A. se realizează printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet de 51% din capitalul social al Societăţii.

[…] Marfa?, De ce un “Deutsche Bahn” nu a participat la “privatizarea” CFR Marfa? / P.S.1, Golania CFR Marfa: avem castigator prin “abandon” provocat. Premierul nu are ce reprosa!,“Modigliani-Miller si pierderile statului Roman din “privatizarea” CFR Marfa, cu anularea […]

3implementation
12-01-2022 la ora 11:59 pm

2venture

COMENTEAZA