“Glumele” politice amana investiile serioase

14 decembrie 2013 • General

Economia este afectata asimetric de decizii economice gresite si de “glume” politice.

Anul 2014 va fi pentru Romania unul de stagnare economica si aminare a investitiilor pana cand mediul investitional va intelege ce este gluma si ce este realitate in politica romaneasca.

Nu pot fi calificate altfel decat “glume” politice deciziile luate marti in Parlamentul Romaniei.

Sunt o “gluma” pentru ca in realitate vrerea decidentilor cu probleme nu poate fi implementata in Romania, decat cu riscul intrarii intr-o noua faza de deteriorare a relatiei Romaniei cu Uniunea Europeana si cu SUA.

Asta nu inseamna ca nu se va reincerca trecerea unor initiative legislative similare.

Este adevarat ca in opinia intima a unui politician imatur relatia cu SUA nu este biunivoca, ci doar ei au nevoie de noi.

Spre marele noroc al Romaniei, deciziile nu depind doar de el si acoliti.

In 2014 economia va stagna cu un ritm de crestere de 1% plus/minus 0,5 puncte procentuale, inflatia de 3,5% plus/minus 0,5 puncte procentuale, deficitul bugetar va depasi marginal 3% iar majoritatea investitiilor vor fi amanate.

Glumele politice au influenta asimetrica asupra economiei cu cele proaste afectand economia semnificativ mai mult decat cele bune.

Pierderea directiei de la planul de guvernare care presupunea stimularea economiei se va deconta in scaderea reala a bunastarii populatiei iar glumele politice in izolarea investitionala a Romaniei. Investitori de tip tun African gen Rosia Montana nu se numara.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

8 Comentarii

ADRIAN
15-12-2013 la ora 7:26 am

DEGEABA AU MURIT TINERII EROI in DECEMBRIE 1989 (acum este clar ca a fost LOVITURA DE STAT). Scopul a fost acela de a se instaura o noua NOMENCLATURA DE COMUNISTI. Sunt cei care AU TRAS & I-AU TORTURAT PE ROMANI in decembrie 89, la MINERIADE, cei pe care PARCHETUL NU-I VA ANCHETA si TRAGE LA RASPUNDERE PENALA NICIODATA.. Cel mai de frunte ACTIVIST COMUNIST KOMINTERNIST era/este Ion ILIESCU, cel care si-a pus amprenta pe societatea romaneasca. Ce pretentii sa avem de la acesti KOMINTERNIST I si de la URMASII lor?
.
MOSTRA DE HOȚIE savarsita de acesti PERLAMENTARI INFRACTORI, la care POPORUL POMMANAGIU ramane INDIFERENT:

Propunerea Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi – CARE A FOST ADOPTATA
Articolul 74.1 se modifică şi va avea următorul cuprins: Art. 741.- (1) În cazul săvârşirii infracţiunilor prin care s-a produs un prejudiciu evaluabil în bani, dacă până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, învinuitul sau inculpatul acoperă integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.

2) Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 500.000 de euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 100.000 de euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o sancţiune administrativă, care se înregistrează în cazierul judiciar

INDEMN – FURATI PANA IN 500.000 de euro, daca nu va prinde, sunteti fericiti, daca va prinde si acoperiti integral prejudiciul cauzat, sanctiunea este o AMENDA.

SUCCES!!! NU ESTE O GLUMA!

Edy
15-12-2013 la ora 11:38 am

De ce ne miram ? Si pe la altii cu democratii avansate e cam la fel.Cei cu bani si putere vor cauta sa se protejeze mereu.

Adrian
15-12-2013 la ora 1:21 pm

e pacat ca ati fost dat afara din Guvern. Sunteti o persoana capabila care ar fi facut multe lucruri bune pentru atragerea investitiilor straine. prin acest process ati fi reusit si o salvgardare mai buna a intereselor dumneavoastra materiale

cf
16-12-2013 la ora 7:10 am

Cred ca este o premiera mondiala!!! Se legalizeaza imprumutul fara dobanda din bani publici pana la suma de 500.000. Decidentul numi politic isi sifoneaza rapid aceasta suma, dupa care o reinvesteste ca si capital circulant in afacere, in bursa sau siplu o tine in banca si incaseaza dubanda. Daca cineva se prinde de sifonare, cumite si spasit returneaza banii si ramane cu profitul obtinut prin rulajul banilor. Deci este mai degrba o forma de generare infuzie de capital in economie in momentul actual in care creditarea este stopata. Ce este bine este faptul ca-i invata sa nu chetuisca banii sifonati pe prostii ( yahturi, elicoptere, etc ) si ii pune sa gandeasca cum din bani sa faca alti bani… eeee asa da educatie economica…
Sa nu va mai aud ca lugiuitorul este incompetent! Stie cum sa faca se merga economia in conditii de recesiune! Vreu si eu la guvenare !!!! : )))

AC
16-12-2013 la ora 9:59 am

@cf

Bun exemplu de ce inseamna “investitiile statului”, “scheme” si “programe” de sprijinire a economiei.
De exemplu, Serbet Saramet trebuia sa fie de mult timp la parnaie daca procuratura securista n-ar fi fost viciata total de clica ştabilor retardaţi, dar securişti. 😀

laurentiucat
17-12-2013 la ora 1:48 pm

daca se de dezmebreaza usl si ponta ramane la butoane santajat de baroni, de voiculescu, de oprea si de udmr…mai punem si doamne fereste o seceta si daca scadem doar 3%…sa zicem merci!

Lucian Isar
17-12-2013 la ora 2:03 pm

pana in februarie nu se intimpla nici o rupere daca ar trebui sa ne ghidam dupa intoarcerea legii amnistiei la comisie

laurentiucat
17-12-2013 la ora 2:36 pm

si daca nu se rupe…ponta cu basescu si antonescu in carca…cu ccr impotriva, cu dna pe capul parlamentului si guvernului, cu presa din ce in ce mai ostila…credeti ca va lua vreo masura de restructurare?
epopea guvernului ponta o sa fie o chestie de supravietuire in asteptarea rezultatului prezidentialelor si de sparing partner.
ma indoiesc ca va mai trece vreo lege importantanta in parlament…

COMENTEAZA