De ce Premierul Ponta se ascunde după pensionari dacă bugetul este așa de bine articulat?

23 noiembrie 2013 • General, Macro

In fiecare an la aprobarea bugetului apar batalii politice legate de destinația banilor.

Deja economia este obisnuita si ia in calcul atât perioada pre-electorală precum si pe cea pre-bugetară.

Ceea ce surprinde este de ce anume Premierul Ponta, care părea sigur de validitatea politicii bugetar-fiscale, trebuie sa se ascundă acum după pensionari. Preluând imaginea din filmele cu teroristi, o asemenea luare de poziție, sugerează ca este constient ca actualele creșteri de taxe si politica economică promovată, detoneaza șansele economiei României de a își reveni.

După extragerea impactului anului agricol, economia României a crescut in 2013 sub nivelul din 2012.

Daca știe Premierul Ponta de la mediul de afaceri si de la toți experții cât de nociva este politica economică promovată asupra PIB-ului, recent descoperit de el de abia in 2010, totuși de ce o face? Doar ca si forma de extracție si captura a statului revansarda pentru ca nu i-au ieșit “dealurile”: Rompetrol, Rosia Montana, CFR Marfa etc.?

O face pentru ca a învățat din lecția zvonului descalecarii MRU.

Legenda spune ca MRU a fost descalecat pentru ca a fost prea preocupat de dealuri de genul Cuprumin si Rosia Montana si a neglijat cererile din teritoriu, de la detinatorii cheilor electoratului.

In consecinta, chiar dacă impactul asupra economiei este distructiv si trebuie sa se ascundă după pensionari, Premierul Ponta după ce a promovat si el cam aceleași dealuri trebuie sa livreze si cererilor din teritoriu pentru ca altfel balanta se poate inclina instantaneu.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

ADRIAN
26-11-2013 la ora 1:07 pm

SUNTEM SALVAȚI! ACUM ÎNȚELEGEȚI DE CE TRAIM ATÂT DE BINE?!
Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, a explicat azi că Executivul a decis introducerea accizei suplimentare la carburanți de 7 eurocenți pe litru pentru a evita deflaţia, care ar fi dus la creşterea şomajului şi la recesiune.
Voinea: Acciza pe carburanţi este o măsură pentru a evita deflaţia, care ar fi dus la recesiune
Introducerea accizei suplimentare la carburanţi de 7 eurocenţi pe litru de la 1 ianuarie a fost o măsură luată pentru a evita deflaţia, care ar fi dus la creşterea şomajului şi la recesiune, a declarat marţi Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget.
http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/240388-Voinea-Acciza-pe-carburanti-este-o-masura-pentru-a-evita-deflatia-care-ar-fi-dus-la-recesiune.html

“Această măsură are rolul de a evita deflaţia, care este mult mai periculoasă decât inflaţia. Toată Europa are problema asta, până şi Germania se confruntă cu deflaţia. Japoniei i-au luat 20 de ani să iasă din deflaţie. Inflaţia duce la creştere economică, deflaţia la şomaj şi recesiune, nu am auzit de deflaţie care să fi dus la creştere economică. Luptăm şi pe frontul celălalt – reducerea CAS”, a declarat Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, citat de Agerpres.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/voinea-majorarea-accizei-la-carburanti-a-fost-decisa-tocmai-pentru-a-evita-scaderea-pretu-1069490.html

COMENTEAZA