De 1 Aprilie, declaratii de politician roman: “De astăzi România este în recesiune – după două trimestre consecutive cu scădere economică”

1 aprilie 2012 • General, Macro

Astazi, de 1 Aprilie, un leader politic roman dupa ce si-a anuntat cativa consilieri pe probleme economice a declarat ca “De astăzi România este în recesiune – după două trimestre consecutive cu scădere economică”.

Declaratia poate fi interpretata doar ca pe o pacaleala de 1 Aprilie pe care i-a administrat-o echipa de consilieri.

Recesiunea masurata ca si doua trimestre consecutive de scadere economica la care face referire, vizeaza o perioada trecuta si nu una viitoare.

Pentru a se referi la viitor, definitia ar trebui sa opereze cu asa numitii “lead indicators” ori cu prognoze si nu cu date economice ale perioadelor trecute.

Mai degraba de azi, Romania a iesit din recesiune in masura in care va exista crestere economica in trimestrul 2, 2012 fata de trimestrul 1, 2012.

Cresterea trimestru la trimestru va fi modesta iar pe ansamblul anului 2012, Romania va oscila in intervalul -1% si +1%.

Declaratia poate fi interpretata doar ca pe o pacaleala de 1 Aprilie pe care i-a administrat-o echipa de consilieri.

Cred ca este doar o pacaleala de 1 Aprilie desi unul din consilieri era foarte vehement la mijlocul anului 2008 impotriva celor care prognozau recesiune in 2009 si prin urmare exista o doza de nesiguranta asupra proprietatii termenilor utilizati in actuala consiliere.

Despre modul de a privi conceptul recesiune in Romania am discutat si in opiniile : INS, We’ve Got a Problem  si respectiv Romania Creste, dar Recesionar: cum sa “sari” din Put in Lac

Asteptam cu interes declaratiile cu continut economic lansate incepand cu 2 Aprilie…..

imagine de pe www.diyfather.com

ETICHETE:

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

0 Comentarii

COMENTEAZA