Cresterea lui Ponta, ca a lui Tariceanu, doar ca mai mica

15 martie 2016 • General

INS a comunicat datele privind cresterea economica pe 2015. Datele in link-ul de aici
http://www.insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/pib_tr4r2015_1.pdf

Asa cum era de asteptat motorul a fost consumul. Investitiile au batut un nou record negativ, tap ispasitor fiind gasit in actiunile DNA.

Modelul de crestere este similar cu cel promovat in 2008 de fostul premier Tariceanu( cel cu cresteri salariale neimplementate de 50% la profesori).

In 2008 cresterea economica prin stimularea consumului a fost de 8,5%, in 2015 cresterea economica a fost mai mica de doar 3,7%.

Romania ramane in continuare o economie bogata cu rezerve de crestere si dezvoltare economica. Un program guvernamental echilibrat care nu ar evita investitiile poate mentine cresterea in jurul a 5% pe an fara mari eforturi si oscilatii.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

[…] Se poate pune intrebarea: care sunt pilonii pe care trebuie fundata societatea si economia astfel incat sa fie posibil progresul lor, dezvoltarea inclusiv economica. Iar daca ne gandim macar putin vom observa ca acestia sunt in numar de trei: […]

Cris
22-03-2016 la ora 4:38 pm

Eu as exclude din indicatorul cresterii economice, componenta datorata statului – adica cifra pe care o realizeaza primariile spagare si statul spagar in ansamblul sau. As lasa doar componenta privata si consumul – adevaratii indicatori reali care arata cat de bine merge o economie. In acest fel, indicatorul ar fi muuuult mai mic, mai apropiat de realitate. Peste tot, cat vezi cu ochii, avem o saracie si o disperare in mediul privat care nu au nimic de-a face cu indicatorii macro pe care ii realizam …. fapt ce indica coruptie masiva, majora la nivelul statului. Inseamna ca se vantura niste bani in cercuri inchise (primarii, institutii) care doar umfla niste indicatori, fara sa se vada ceva si in economia reala.

COMENTEAZA