Consilierii Onorifici au ascendent asupra Premierului Ponta?

11 decembrie 2013 • General

Nimeni nu prea stie exact care sunt coordonatele, drepturile si obligatiile Consilierilor Onorifici ai Premierului Ponta si nici ce anume le reglementeaza statutul mai mult decat faptul ca sunt numiti prin decizia Premierului.

Nu sunt platiti de la buget, au o cartela de intrare, acces la informatii de tot soiul, “coordoneaza” diferite proiecte, participa in intilniri si nu isi declara interesele.

Mi-a atras atentia zilele trecute gestul de salutat al unui astfel de Consilier Onorific care si-a dat demisia din aceasta postura pentru a deveni Presedintele Consiliului de Administratie al Tarom.

Nedumerirea legata de inexistenta/existenta unui ascendent asupra deciziilor Premierului Ponta si de mandatele implicite/explicite de “coordonare” a diferitelor proiecte provine din informatiile existente in presa referitor la activitatile unor consilieri onorifici in functie e.g. unul este Presedinte al Consiliului de Administratie (asta mai treaca mearga) dar si Director General interimar al Fondului de Contragarantare desi nu are pic de experienta in domeniul bancar (probabil ca isi face experienta profesionala relevanta pentru a fi selectat direct ca si Management Privat, direct pe pozitia nutrita).

Declaratiile de interese si celelalte “incorsetari” ale consilierilor normali poate nu sunt chiar degeaba imaginate si introduse in desenul general!

ETICHETE: , ,

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

6 Comentarii

otto
11-12-2013 la ora 8:19 pm

clar au!
în general sunt deghizați în “virgin Mary” și reprezinta interesul unor grupuri de băieți deștepți sau companii.
se lauda cu reușite profesionale, studii, apariții mediatice, tot felul de premii obscure, anturaje selecte etc.
pentru un onorific este la ordinea zilei sa arunce o pastila de genul “ar fi bine sa…trendul arata….și sa va întâlniți cu….ca sa….un proiect de lege….investiții majore…imagine publica…creșteți în sondaje”. hocus-pocus! rezulta un cap făcut calendar urmat de acțiuni discutabile.
sa ii spună cineva angajatorului ce înseamna expresia “if it’s free, then it’s you that’s being sold”

Claudiu
11-12-2013 la ora 9:36 pm

altii sunt fosti lobby-sti ai unor companii americane. Fiecare consilier onorific are niste interese, iar acestea nu sunt cele ale cetatenilor romani.

TUDOR POPESCU
12-12-2013 la ora 6:13 am

Nu va faceti griji inutile . Greselile guvernarii produc cresteri de costuri in economie si in consecinta cresteri de costuri ale vietii . Noi, specialistii ne facem datoria si semnalam erorile . Guvernul tine sau nu tine cont de ele, Daca nu .. incercam sa rezolvam problemele cu organismele abilitate . Nereusind aducem discutia in spatiul public televizat . Asta face Isar , asta face Chitu , asta face Dumitru , asta fac si eu pe tronsonul energiei (de ex azi-joi ora 17 RTV).
Etapa publica cultiva mentalul general. Daca nici asa nu se corecteaza … problema trece la Claudiu Craciun si se introduce in PROGRAMUL PIATA UNIVERSITATII . In rezultat Ponta scade in sondaje si devine receptiv la reformele propuse de noi . FITI OPTIMISTI !!!

9

9azi

ben
12-12-2013 la ora 1:03 pm

Au ascendent, dovada e pozitia premierului fata de proiectul RM.

Ilidia
16-12-2013 la ora 12:12 pm

D-l Blanculescu este si el cumva astfel de consilier? Ca si-a cam schimbat “discursul”. Uneori e chiar penibil cand se straduieste sa acopere perlele “consiliatului”.

Lucian Isar
16-12-2013 la ora 2:29 pm

da este

COMENTEAZA