Concesiunile ADS sunt echivalentul contractelor Hidroelectrica (350 000 ha)

8 februarie 2016 • General

Romania este un stat bogat. Forma de captura a bogatiilor este relativ simpla ca si instrumente dar aplicata pe axe diverse.

Agentia Domeniilor Statului (ADS) este una din axele de indestulare a initiatilor.

Daca specialistii in energie au apelat la contracte de achizitie a energiei electrice de la Hidroelectrica.

Specialistii din domeniul agricol au apelat pentru indestulare la semnarea cu ADS a “contracte de concesiune, arenda si alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola”, desigur prin atribuire directa.

Beneficiile anuale pentru entitatile partenere ADS sunt semnificative si reprezinta ca si in cazul contractelor cu Hidroelectrica o alta expresie a capturii statului. Aceasta forma este mai putin vizibila prin transparenta redusa si prin forma de organizare.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

BARNUTIU SIMION
08-02-2016 la ora 6:45 pm

dLE iSAR, CU TOT RESPECTUL FACETI-VA TIMP SI AJUTATI-O PE SOTIA -CRED CA NU GRESESC-dV SA INTELEAGA BINE NOTIUNILE ECONOMICE SI sa aprofundeze orice problema ”cu hirtia si creionul in mina” pe principiul invatat in scoala elementara:ce seda in problema, ce se cere si rezolvaREA. Problema legii cu plata daca nu faci controale trbuia bine analizata, unde sintem, ce exista (sint prevazute in anumite legi), cum facem oamenii sa inteleaga, cum selectam etapizat grupurile de risc, etc. Altceva vreau sa va spun. Votul in 2 tururi. Atubci cind s-a vorbit de lege in fuga am auzit si am zis:au pus-o de mamaliga si i-au servit-o lui LASZLO TOKES. Exemplu:in jud Salaj 28% pop maghiara. Se vor prezenta la vot-ca de obicei- total-65% (cu indulgenta, dar fie) Dar intrucit electoratul maghiar e foarte ”disciplinat” ei vor fi 25. Cei 40 se vor ”minca” intre ei -romanii si se vor imparti in cel putin 3 si nici unul cu 26%. Zarurile au fost aruncate. Iese la Cons.Jud -presedinte maghiar. (Si la alegerile trecute dupa turul 2 iesea tot de la UDMR, daca nu se intimpla NEINTELEGEREA CU PARTIDUL,CIVIC MAGHIAR SI UDMR. aCELASI LUCRU IN MULTE COMUNE MIXTE. Acelasi lucru in Satu mare, Bihor. Sa nu mai vorbesc de cele 3-MS.HR, CV) Pasul urmator:Insituatia politica din jurul nostru si din lume cei 3 (SJ, SM, BH) declara intr-o zi cele trei judete REPUBLICA PARTIUM, cum ii place lui Tokes sa spuna. Va fi alt Kosovo. Si toti ”marii’ vor tacea malc ca la Kosovo, Abhazia, Transnistria, Crimeea, Ucraina.
La fel cei trei ”secui”. Iata CE CRED EU:DIN CITE VAD NU VOM SARBATORI 100 DE ANI DE LA mAREA uNIRE CU ACESTI CONDUCATORI SI NICI CU URMASII LOR IMEDIATAI. Niciodata politicienii de la BUCURESTI -da-mi voie sa le zic si mitici- nu vor intelege ce este ARDEALUL. Pacat. nu pot sa cred atita neghiobie si toata tara aceasta sa se impiedice de nemernicul de Dragnea si gasca lui. Imi asum tot ce am spus. Cu respecte.(Tineti cu poprul sa nu va rataciti-ce actuale sint cuvintele lui Barnutiu)

[…] avem nevoie de o politica prin care sa se sprijine sectorul privat, nu sa-l inhibe. Nu ma refer la un amestec al statului in economie […]

COMENTEAZA