Complexul Oltenia: ce inseamna sa votezi corupti
Complexul Energetic Oltenia anunta incetarea raportului de munca cu inca 2000 de angajati incepand cu 1 iulie 2016. Stirea aici:
http://www.stiripesurse.ro/situa-ie-dramatica-in-cea-mai-mare-companie-mii-de-oameni-vor-fi-da-i-afara-la-1-iulie_986377.html
! Aceasta restructurare este rezultatul direct al furtului operat de guvernarea anterioara!
Complexul Energetic Oltenia detine recordul pentru cea mai mare pierdere inregistrata de o companie din Romania aflata sub incidenta Ordonantei 109 privind selectarea managementului privat (2012-2015).
CEO este o companie majora cu oportunitati si economii de scala importante dar care a fost folosita pentru a finanta nu doar fieful premierului Ponta dar si alte redute ale fostei guvernari PSD/UNPR prin contracte de tip capusa.
Este deranjant sa vezi cum actuala conducere aleasa din acelasi grup de talente ca si fosta conducere in loc sa se concentreze pe diminuarea sifonarii promoveaza idei de tipul mutarii sediului social (birocratie in oglinda) or disponibilizari ca si prima faza a restructurarii.
O firma capusata in asemenea hal ca CEO are suficiente resurse de restructurare, diminuare a pierderii care trebuie accesate inainte de a da afara angajati.
Nu poti sa faci disponibilizari de angajati la o companie care genereaza pana la 35% din productia de energie pana cand nu ai gata politicile industriale ale Romaniei din care sa derive strategia energetica a Romaniei.
Poti da afara angajati de la CEO incepand cu 1 iulie 2016 doar daca nu ai inteles nimic din insolventa RAAN si daca nu te intereseaza decat capusarea companiei astfel incat sa finantezi campania locala pe spatele a 2000 de muncitori disponibilizati.
2 Comentarii
COMENTEAZA
Blog roll
My links
- BMW Stiftung Herbert Quandt
- Cluj IT
- Doctoral School of Finance and Banking, ASE Bucharest
- Faculty of Mathematics and Computer Science, Bucharest University
- Harvard Business School
- Mathematical Institute, University of Oxford.
- Princeton Institute for Advanced Studies
- Santa Fe Institute
- University of Chicago Booth School of Business
[…] Sursa: Lucian Isar […]
Si cum, dle Isar, sa treci CEO pe plus cand are costuri de productie aberante in comparatie cu alti producatori din tara cat si din afara tarii (sa nu uitam ca gazul acum e foarte ieftin fata de acum 1 an si de aici vine o concurenta puternica din zona OMV Petrom si chiar ROMGAZ care inainte nu reprezentau o amenintare), iar romania are capacitate de import destul de mare.
Cum o eficientizezi sa produca la 30 euro / MWh pentru a fi un concurent real in piata?
E mult mai interesant sa discutam pe cifre, ca economistii, nu pe idei fara acoperire ca politicienii