Comarnic-Brasov: dovada impotentei financiare a Guvernului Ponta

28 aprilie 2014 • General

Autostrada Comarnic-Brasov a fost anuntata triumfal de Premierul Ponta si prezentata ca si o problema rezolvata din toate punctele de vedere, prin preocuparea personala a aceluiasi premier.

Este acceasi autostrada a carui castigator, anticipat, este puternic corelat ( chiar daca corelatia nu reprezinta in toate cazurile si cauzalitate) cu selfie-ul Premierului Ponta cu Presedintele Hollande.

Dovada impotentei financiare a Guvernului Ponta este reprezentata de incapacitatea de a inchide pana in acest moment schema de finantare pentru aceasta autostrada.

Lipsa puterii de convingere a creditorilor pentru acest proiect spune multe despre puterea si credibilitatea Premierului Ponta.

Guvernul forteaza sa demareze lucrarile cu cei desemnati castigatori inaintea asigurarii finantarii proiectului.

Lipsa finantarii proiectului pune presiune pe bugetul statului, intareste suspiciunile privind procedura de desemnare a castigatorului si confirma dubiile privind validitatea economica si pretul de constructie a acestei autostrazi.

Comentariile Bancii Europene de Investitii, Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare si FMI referitor la finantarea autostrazii Comarnic-Brasov confirma existenta unei sumedenii de probleme si riscuri legate de proicet precum si incapacitatea Guvernului Ponta de a convinge finantatorii internationali privind calitatea si onorabilitatea proiectelor promovate.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

Edy
28-04-2014 la ora 2:16 pm

Asteapta sa mai scada cursul sa o faca mai ieftin 🙂

COMENTEAZA