Ce pune Guvernul in locul Dacia? Rosia Montana?

3 septembrie 2013 • General

Cat va cere Dacia ca sa continue in Romania acum cand a aflat cam cat lasa Guvernul pe masa unui “investitor”, printr-o “abordare” speciala?

In ultima perioada preocuparea pentru investitiile straine si mai ales pentru cele generatoare de valoare adaugata a scazut.

Sa fie doar o scapare la nivel de comunicare publica?

Putin probabil data fiind enormitatea cu 10 miliarde de euro investiti si 50 de mii de locuri de munca. Totul in viitor.

Daca tot se face o lege speciala pentru Rosia Montana fara ca aceasta sa fie doar un caz particular al unei politici generale privind industria extractiva, cu o asemenea preocupare superficiala s-ar putea ca in curand sa fie aprobata o lege speciala si pentru Dacia ca sa nu se retraga.

Industria extractiva, facand abstractie de cazul special al capturii statului roman, ar trebui incadrata intr-o viziune mai ampla care sa asigure miscarea in sus ca si valoare adaugata.

Guvernul ar trebui sa se preocupe de mentinerea si relocarea altor investitii cu ecosistem adiacent cum este cazul Dacia decat sa promoveze legi speciale, fara startegie pentru industrii cu impact economic negativ pentru Statul Roman.

Fara o abordare de Stat Participativ cu o preocupare strategica in poli de dezvoltare si in investitii conform unei Politici Industriale Romanesti colaborative facute in Triumvirat Investitional ( stat, investitori locali, investitori strain) Guvernul va fi permanent in pozitie defensiva, investind doar in comunicarea de salvare a situatiilor de genul reducerii activitatii la … doar pentru exemplificare, Dacia .

imagine de pe blogcdn.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

brei
03-09-2013 la ora 10:04 am

Il pune pe Sova si face fabrica de decupat bani.

laurentiucat
03-09-2013 la ora 12:05 pm

pai dacia nu a primit? ford nu a primit si el?

Lucian Isar
03-09-2013 la ora 12:43 pm

da, au primit ajutor de stat
comparati dimensiunea, conditiile si ce anume au generat ca si ecologie de afaceri si rezultat, dacia si respectiv ford
se compara cu rosia montana?

[…] Septembrie scriam in opinia “Ce pune Guvernul in locul Dacia? Rosia Montana?” ca in lipsa unei viziuni constructive “Guvernul va fi permanent in pozitie defensiva, investind […]

COMENTEAZA