Ce au in comun Rosia Montana, Rompetrol si CFR Marfa?

4 septembrie 2013 • General

Desi aparent sunt tranzactii cu Statul Roman in domenii si conditii diferite, Rosia Montana, Rompetrol si CFR Marfa, au in comun scuza de Presiune Exogena.

Altfel spus desi sunt tranzactii in care Statul Roman este prejudiciat la nivelul beneficiilor economice pe care ar fi trebuit sa le primeasca, incheierea acestor dealuri este justificata sub pretextul ca cineva/ceva extern i-a presat pe decidenti.

CFR Marfa s-a privatizat dubios sub pretextul presiunii FMI daca il credem pe d. Fenechiu. Altfel spus pierderea ar trebui inputata FMI.

In tranzactia Rompetrol statul pierde sute de milioane de euro sub pretextul unui proces care ar fi fost pierdut (in realitate a fost suspendat chiar de partea romana).

La Rosia Montana dupa publicarea datelor tranzactiei, prierderea in termeni de oportunitate a statului roman este la nivel de miliarde.

Si in acest caz scuza este amenintarea cu procesul din partea investitorilor la care decidentii deja “anticipeaza” ca statul Roman va pierde.

Probabil ca decidenti acestia deja stiu ca una din formele cele mai raspindite de captura a statului roman este prin pierderea proceselor intentate de companiile private.

E foarte usor ca avocatul statului sa nu se prezinte ori sa sustina defectuos cauza.

imagine de pe stateofgreen.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

roberta jianu
05-09-2013 la ora 4:41 am

De ce nu vrea Statul Roman infiintarea unei companii miniere romane in care minerul roman sa extraga, prin meodele folosite pana acum, aurul patriei?
– Se creaza locurile de munca, iar cei care sustin RMGC doar pentru ca le ofera locuri de munca, vor fi multumiti,
– nu se folosesc acele sute de kilograme de cianura – deci fara poluare
– aurul ramane in tara si poate nivelul nostru de trai va creste.
Care este de fapt problema?

COMENTEAZA