Cand inventivitatea nu faciliteaza progresul: taxa pe ”stalpi”

6 noiembrie 2013 • General, Macro

Avem in sfarsit o dovada de creativitate dar una care nu faciliteaza progresul si dezvoltarea economiei romanesti.

Propunerea privind introducerea taxei pe “stalpi” este ingenioasa.

Decat sa decizi mutarea profitului de la Transgaz, pe fata, cum s-a facut in trecutul apropiat, mai bine deghizezi aceasta miscare.

In schimb, rezultatul si impactul negativ asupra economiei Romaniei este mai amplu decat in cazul unei simple “acaparari” a profitului cum s-a facut anterior.

Inflatia globala in Romania s-ar putea sa nu creasca conform calculului aritmetic dar aceasta afirmatie semnalizeaza o problema grava si anume influenta inversa asupra preturilor si agentilor economici venita dinspre stagnarea economica continuata si adancirea deficitului de cerere.

Practic impactul este pe companiile energetice, profitabile, care ori absorb pierderea ori o transfera catre utilizatorul final.

Semnalul asupra investitorilor in domeniul energiei si a proaspetilor actionari la BVB in companii energetice nu va fi unul stimulativ.

In rest, doar de bine referitor la inventivitate.

Inflatia globala in Romania s-ar putea sa nu creasca conform calculului aritmetic dar aceasta afirmatie semnalizeaza o problema grava si anume influenta inversa asupra preturilor si agentilor economici venita dinspre stagnarea economica continuata si adancirea deficitului de cerere.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

ADRIAN
07-11-2013 la ora 6:34 am

Da sunt f.iscusiti, dar aceasta creativitate este certificata de unul dintre corifeii finantelor, A.Vasilescu, cel mai consilier dintre consilieri de la BNR.
„Este cea mai viabilă (soluţie – n.r.), pentru că astfel de obiective chiar pot fi realizate. Noi avem probleme cu încasarea taxelor. De pildă, TVA-ul. Foarte multe companii ascund valorile adăugate şi prin urmare nici nu se prezintă la ghişeu să plătească Taxa pe Valoarea Adăugată. Pe când astfel de obiective sunt la vedere şi ele vor putea fi impozitate cu exactitate, impozitele vor putea fi încasate“, a explicat Vasilescu. Citeste mai mult: adev.ro/mvulhv

Apropo, ati urmarit aseara emisiunea de pe Digi, unde au fost invitati Negritoiu, Vasilescu & Vladescu. Vasilescu a fost SENZATIONAL. Dar pe D.C.PASCARIU pe The Money Channel, unde ne-a explicat cum este o victima a sistemului & Heinzmann, director general Tarom, care ”nu a îndeplinit nici 30% din obiectivele propuse în planul de management”.

Opris
24-11-2013 la ora 6:21 pm

da fratilor in ce consta taxa asta pe stalpi?eu am o problema cu un stalp,adica pe terenul meu trece o retea de curent medie cu un stalp exact pe mijlocul terenului meu si tot am incercat ,am trimis petitii la guvern sa il mute pt ca eu platesc impozit pe teren si vreau sa-mi fac casa si ma incurca…si ce sa zic degeaba astai statul roman…dar sa trecem la chestia asta cu taxa pe stalpi.daca este acel stalp pe terenul meu eu va trebui sa platesc taxa respectiva?va rog sa-mi raspundeti……

COMENTEAZA