Banca de dezvoltare nu tine cu copy-paste

25 noiembrie 2014 • General

Sunt subiecte unde procedura copy-paste nu tine. Merge la doctorat dar nu merge si cand trebuie sa infiintezi o banca.

In vara anului 2012, ministerul economiei at large a avansat 4 proiecte menite sa imbunatateasca ecologia financiara in Romania: un fond suveran, specializarea unei banci pentru IMM-uri si sectorul agricol, destructurarea sinecurii numite fond de contragarantare si o banca pentru dezvoltare.

Fondul suveran a devenit fond de energie, desigur modificat pentru a raspunde intereselor de partid.

Banca specializata pe IMM-uri se dorea a fi CEC-ul dar specializat pe IMM-uri si agricultura si capitalizat.

Banca pentru dezvoltare in proiect nu se suprapunea pe o structura existenta ci era o constructie noua pentru a putea raspunde nevoilor legate de finantarea proiectelor de investitii. Se numeste banca dar nu e chiar banca asa cum o picteaza mentalul actualilor oficiali ministeriali.

Spre exemplificare acest model de banca de dezvoltare a fost realizat in prima jumatate a anului 2013 in Portugalia cu ajutor german.

Nu merita distrus CEC-ul doar dintr-o neintelegere guvernamentala legata de sursa potrivita pentru copy-paste.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

ADRIAN
27-11-2014 la ora 6:58 am

Inainte de a se gandi sa infiinteze banci de dezvoltare (CEC & EXIMBANK au deja in oferta credite pentru IMM, cat si retea teritoriala), le recomand procurorilor din DNA sa se uite in portofoliul de credite default acordate de EXIMBANK (banca a statului, MF actionar majoritar) avand colateral un mix format din garantii de stat si garantii FNGCIMM, acordate in perioada 2009 – prezent, cu preferinta in mandatul lui Costea – Ichim, si cu prioritate in portofoliul SMB. Ar descoperii infractiuni si fapte de coruptie si ar avea ceva de lucru.

COMENTEAZA