Avem 8 mari poli de dezvoltare si un mare NU de la Comisia Europeana !

18 iulie 2013 • General

“Comisia Europeana a avertizat Guvernul că planul pentru bani europeni este incoerent, fără priorităţi clare”

NU-ul de la Comisia Europeana nu se justifica decat in situatia in care cei 8 mari poli de dezvoltare ai Romaniei nu au fost prinsi in strategia propusa acum de autoritati pentru 2014-2020!

In timpul mandatului Guvernului Ponta 1 au fost propusi 8 mari poli de dezvoltare/ clustere ( termenul de clustere este inpropriu fiind deformat de implementarea pentru fonduri europene de mici dimensiuni).

Cele 8 propuneri ar fi suficiente pentru ca Comisia Europeana sa nu mai rejecteze planurile autoritatilor romane si mai mult sa contribuie la cresterea economica a Romaniei.

NU-ul de la Comisia Europeana nu se justifica decat in situatia in care cei 8 mari poli de dezvoltare ai Romaniei nu au fost prinsi in strategia propusa acum de autoritati pentru 2014-2020!

Dintre cei 8 poli cel mai avansat este Cluj Innovation City.

Mai mult despre poli de crestere si o abordare constructiva a dezbaterii referitoare la cresterea economica a Romaniei in opiniile Reindustrializarea privata a Romaniei : Cluj Innovation City , Construcţia macroeconomiei reale este soluţia pentru creşterea economică, Statul trebuie să participe la relansare prin organizarea de poli de creştere.

imagine de pe si0.twimg.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

[…] NU-ul de la Comisia Europeana nu se justifica decat in situatia in care cei 8 mari poli de dezvoltare ai Romaniei nu au fost prinsi in strategia propusa acum de autoritati pentru 2014-2020, considera Lucian Isar, intr-un articol publicat pe blogul sau. […]

Joni C. Spence
22-07-2013 la ora 10:23 am

Ministrul a spus ca, odata cu lansarea acestor poli de crestere economica, ministerul isi propune sa atraga investitori atat romani, cat si straini.

Scottie Y. Doyle
23-07-2013 la ora 1:50 am

Economia Romaniei va stagna si in 2013 ( crestere economica sub 1%) in conditiile in care BNR profita de un public neavizat si refuza reducerea dobanzilor si a rezevelor minime obligatorii si introducerea de politici de creditare care sa favorizeze cresterea economica.

2meaning
13-01-2022 la ora 1:03 am

2miscreant

COMENTEAZA