Avem 8 mari poli de dezvoltare si un mare NU de la Comisia Europeana !

18 iulie 2013 • General

GrowthPoleAvatar

“Comisia Europeana a avertizat Guvernul că planul pentru bani europeni este incoerent, fără priorităţi clare”

NU-ul de la Comisia Europeana nu se justifica decat in situatia in care cei 8 mari poli de dezvoltare ai Romaniei nu au fost prinsi in strategia propusa acum de autoritati pentru 2014-2020!

In timpul mandatului Guvernului Ponta 1 au fost propusi 8 mari poli de dezvoltare/ clustere ( termenul de clustere este inpropriu fiind deformat de implementarea pentru fonduri europene de mici dimensiuni).

Cele 8 propuneri ar fi suficiente pentru ca Comisia Europeana sa nu mai rejecteze planurile autoritatilor romane si mai mult sa contribuie la cresterea economica a Romaniei.

NU-ul de la Comisia Europeana nu se justifica decat in situatia in care cei 8 mari poli de dezvoltare ai Romaniei nu au fost prinsi in strategia propusa acum de autoritati pentru 2014-2020!

Dintre cei 8 poli cel mai avansat este Cluj Innovation City.

Mai mult despre poli de crestere si o abordare constructiva a dezbaterii referitoare la cresterea economica a Romaniei in opiniile Reindustrializarea privata a Romaniei : Cluj Innovation City , Construcţia macroeconomiei reale este soluţia pentru creşterea economică, Statul trebuie să participe la relansare prin organizarea de poli de creştere.

imagine de pe si0.twimg.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Avem 8 mari poli de dezvoltare si un mare NU de la Comisia Europeana !, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

3 Comentarii

[…] NU-ul de la Comisia Europeana nu se justifica decat in situatia in care cei 8 mari poli de dezvoltare ai Romaniei nu au fost prinsi in strategia propusa acum de autoritati pentru 2014-2020, considera Lucian Isar, intr-un articol publicat pe blogul sau. […]

Joni C. Spence
22-07-2013 la ora 10:23 am

Ministrul a spus ca, odata cu lansarea acestor poli de crestere economica, ministerul isi propune sa atraga investitori atat romani, cat si straini.

Scottie Y. Doyle
23-07-2013 la ora 1:50 am

Economia Romaniei va stagna si in 2013 ( crestere economica sub 1%) in conditiile in care BNR profita de un public neavizat si refuza reducerea dobanzilor si a rezevelor minime obligatorii si introducerea de politici de creditare care sa favorizeze cresterea economica.

COMENTEAZA