Avem 8 mari poli de dezvoltare si un mare NU de la Comisia Europeana !

NU-ul de la Comisia Europeana nu se justifica decat in situatia in care cei 8 mari poli de dezvoltare ai Romaniei nu au fost prinsi in strategia propusa acum de autoritati pentru 2014-2020!
In timpul mandatului Guvernului Ponta 1 au fost propusi 8 mari poli de dezvoltare/ clustere ( termenul de clustere este inpropriu fiind deformat de implementarea pentru fonduri europene de mici dimensiuni).
Cele 8 propuneri ar fi suficiente pentru ca Comisia Europeana sa nu mai rejecteze planurile autoritatilor romane si mai mult sa contribuie la cresterea economica a Romaniei.
NU-ul de la Comisia Europeana nu se justifica decat in situatia in care cei 8 mari poli de dezvoltare ai Romaniei nu au fost prinsi in strategia propusa acum de autoritati pentru 2014-2020!
Dintre cei 8 poli cel mai avansat este Cluj Innovation City.
Mai mult despre poli de crestere si o abordare constructiva a dezbaterii referitoare la cresterea economica a Romaniei in opiniile Reindustrializarea privata a Romaniei : Cluj Innovation City , Construcţia macroeconomiei reale este soluţia pentru creşterea economică, Statul trebuie să participe la relansare prin organizarea de poli de creştere.
imagine de pe si0.twimg.com
3 Comentarii
COMENTEAZA
Blog roll
My links
- BMW Stiftung Herbert Quandt
- Cluj IT
- Doctoral School of Finance and Banking, ASE Bucharest
- Faculty of Mathematics and Computer Science, Bucharest University
- Harvard Business School
- Mathematical Institute, University of Oxford.
- Princeton Institute for Advanced Studies
- Santa Fe Institute
- University of Chicago Booth School of Business
[…] NU-ul de la Comisia Europeana nu se justifica decat in situatia in care cei 8 mari poli de dezvoltare ai Romaniei nu au fost prinsi in strategia propusa acum de autoritati pentru 2014-2020, considera Lucian Isar, intr-un articol publicat pe blogul sau. […]
Ministrul a spus ca, odata cu lansarea acestor poli de crestere economica, ministerul isi propune sa atraga investitori atat romani, cat si straini.
Economia Romaniei va stagna si in 2013 ( crestere economica sub 1%) in conditiile in care BNR profita de un public neavizat si refuza reducerea dobanzilor si a rezevelor minime obligatorii si introducerea de politici de creditare care sa favorizeze cresterea economica.