“Amanuntele” care scapa Premierului Ponta in relatia cu Mediul de Afaceri

22 noiembrie 2013 • General

Asociatiile relevante ale mediului de afaceri, reprezentand atat investitorii romani precum si pe cei straini, au fost reuniti intr-o platforma comuna de dialog. Aceasta platforma comuna este menita sa sporeasca atractivitatea economiei Romaniei.

Aceasta platforma este suficient de diligenta si implicata incat sa contribuie cu propuneri de imbunatatire a cadrului general precum si cu opinii aplicate la diferitele initiative guvernamentale aflate in dezbatere publica.

In ultima perioada a fost suprinzatoare reactia dura a acestei platforme reprezentative cu privire la prestatia Premierului Ponta.

Solutia gasita, asumarea “greselii” dar fara corectii si o intilnire de grup, demonstreaza lipsa de intelegere a gravitatii “amanuntelor” luate in discutie.

Spre exemplificare, in ultima perioada 3 astfel de amanunte au frapat si consternat mediul de afaceri:

1) Codul Insolventei, care desi a primit modificarile propuse de mediul de faceri intr-un termen excesiv de scurt de o zi, a fost aprobat de Premierul Ponta fara sa tina cont de propuneri si sugestii;

2) Listarea Romgaz care a fost facuta cu cateva zile inainte de a anunta o noua taxa ( supranumita taxa pe “stalpi”) care afecteaza direct compania Romgaz si implicit investitorii precum si injumatatirea rezultatelor financiare ale companiei fata de perioada similara a anului trecut

3) Pleiada de impozite si taxe introduse la cateva zile dupa declaratii privind predictibilitatea sistemului fiscal in Romania.

Cu o astfel de metoda de lucru este evident ca anul 2014 va fi doar un an de tergivesari si concentrare exclusiva pe procesul electoral in detrimentul economiei.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

ADRIAN
23-11-2013 la ora 7:54 am

Normal, ce sa inteleaga DOTTORE, este inconjurat de EPICURIȘTI gen VOINEA, BLĂNCULESCU, DĂIANU, COȘEA, ISĂRESCU, VASILESCU, CINTEZĂ, ș.a., toti PROFESORI & DOCTORI, (acesti PIȚURCI ai economiei), care au fost totdeauna niste SINECURIȘTI adapostiti la sanul PUTERII, care au dobandit nenumarate ttitluri academice si care pozeaza in cei mai ERUDIȚI.
Cum daca aștia, care sunt atat de COMPETENTI si care ne/au condus timp de 23 de ani, NOI, ASTIA FĂRĂ ”CUNOȘTINȚE”, NU TRAIM MAI BINE?!
Ar trebui sa urmeze modelul MADURO & VENEZUELA si sa infiinteze MINISTERUL FERICIRII SUPREME. Macar aștia au femei frumoase… noi avem niste BURDUHĂNOȘI cu PÎNTEC MARE PENTRU NEAMURILE LOR.

COMENTEAZA