Veniturile Guvernatorului BNR ating 40 de mii euro pe luna

20 iulie 2016 • General

Exista o campanie asidua de a dezinforma in legatura cu veniturile lunare ale Guvernatorului BNR Mugur Isarescu.

Acestea ating 40 de mii de euro pe luna.

Aici nu ma refer la venituri de tip “Mar SRL” or la “tranzactii anterioare” or la atentii ci doar la Pensie plus Salariu plus Bonusurile de performanta plus Participari la sedinte, toate legate de pozitia de Guvernator BNR.

Acesta este motivul pentru care Guvernatorul BNR refuza publicarea veniturilor in declaratia de avere.

Legea ANI se aplica fara exceptie la toti cetatenii romani aflati in pozitii publice. Nu face exceptie Presedintele Romaniei, nu fac exceptie de la lege sefii serviciilor secrete, nu face exceptie Presedintele ASF (echivalentul direct al BNR).

Mai mult se cunoaste pachetul Guvernatorului FED, ECB etc. Nu e o rusine chiar daca e dublu cat a fiecaruia din cei 2 mentionati.

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a devenit pensionar cu 2 luni inainte de a castiga in parlament un nou mandat la BNR.

Incepand cu dezbaterile legate de salariile astronomice de la CSA, CEC, Eximbank diferiti consilieri BNR au lansat pe surse sau au declarat direct diferite nivele de salarizare pentru Guvernatorul BNR, ba ca salariul de baza este de 10 mii de euro fara a preciza extra-urile, ba ca nu depaseste 12 mii de euro cu tot cu sporuri, ba ca este pana in 15 mii de euro.

Link-urile in progresie aici

http://m.capital.ro/isarescu-are-un-salariu-de-baza-de-10000-de-euro-pe-luna.html

aici
http://www.conso.ro/asigurari/adrian-vasilescu-bnr-salariul-cu-sporuri-al-guvernatorului-nu-depaseste-12.000-euro

si aici

http://m.zf.ro/banci-si-asigurari/conducerea-bnr-sta-pe-depozite-si-conturi-de-economii-in-valoare-de-6-5-mil-lei-iar-creditele-reprezinta-mai-putin-de-jumatate-viceguvernatorul-bogdan-olteanu-este-dator-la-banci-cu-un-milion-de-lei-15531958

In acest ritm al declaratiilor se va ajunge la un moment dat si la valoarea reala a veniturilor de 40 de mii de euro pe luna.

Cresterea accelerata a veniturilor Guvernatorului BNR, provenite direct de la BNR, a inceput in 2009 cand a aflat ce bonusuri se practicau in bancile comerciale. Cresterea nu s-a bazat pe convingerea intima ca s-ar fi calificat chiar el pentru o pozitie in mediul privat remunerata la respectivul nivel ci pentru ca asa a simtit ca e normal sa fie platit de catre stat (exista un reper in mediul privat ce trebuia depasit).

Desi Consilieru’ Croitoru de la BNR a cerut taierea pensiilor si salariilor in 2010, veniturile Guvernatorului nu au fost taiate ci au crescut pe tot parcursul crizei economice.

Nu este o rusine sa castige cineva 40 de mii de euro pe luna la stat in Romania desi BNR a ratat obiectivul de inflatie in 11 din ultimii 12 ani.

Este in schimb o rusine sa tii veniturile ascunse doar pentru a dezinforma in voie.

ETICHETE: , , ,

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

19 Comentarii

Da.....
20-07-2016 la ora 12:18 pm

Nimeni nu contestă un venit decent și in concordanta cu responsabilitățile unei funcții. Dar cum rămâne cu finanțarea campaniilor electorale ??In condițiile in care românii suferă de foame cu copii cu tot , se zbat intr-o sărăcie cruntă lipsiți de cele mai elementare drepturi , exploatarea este la cote nemasurabile , mă întreb unde este indicele de performanta , cum l-au măsurat statisticienii. Majoritatea cetățenilor români , lucrează pe un salariu de asistat social care de cele mai multe ori (depinde de sezon) acoperă doar utilitățile . Pentru diferențele necesare traiului românii se împrumuta la bănci , IFN-uri , la dobânzi foarte mari pentru că nu au alt refugiu . Acesta este sistemul susținut de BNR prin finanțarea campaniilor electorale , adică de menținerea sclavagismului modern – -romanii muncesc pentru companiile furnizoare de utilități , pentru bănci , pentru compania de drumuri care-și da prime si salarii din taxa de rovinieta si cam atât
.
D-nul Bogdan Olteanu a angajat o firma să-i construiască casa. Un control de la ITM descoperă că firma folosește forță de muncă la negru .Cum este posibil să tratezi cu atâta indolența si dispreț , lipsa de respect , in condițiile in care românii te plătesc foarte bine iar tu te crezi deasupra legii??.

Stefan
20-07-2016 la ora 2:35 pm

Pai cum “la stat”??? Guvernatorul e platit din bugetul de stat???

AristotelCostel
20-07-2016 la ora 3:18 pm

@stefan
Daca afirmam ca Isarescu lucreaza la privat bagi melodia de pe verso.

Stefan
20-07-2016 la ora 3:50 pm

@AristotelCostel
Pai nu lucreaza nici la stat, nici la privat. benereul e institutie independenta. prin statut. venituri propii. si oricum daca l-am numi privat, nu ne-ar mai interesa

Lucian Isar
20-07-2016 la ora 4:05 pm

ASF cum e?

[…] ”Există o campanie asiduă de a dezinforma în legătură cu veniturile lunare ale Guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Acestea ating 40 de mii de euro pe lună”, a scris Lucian Isar, miercuri, blog. […]

AristotelCostel
20-07-2016 la ora 4:27 pm

@Stefan
Angajații oricărei bănci centrale nebanditești sunt funcționari publici.
Dacă în România nu este la fel nu cred că trebuie să bați darabana. Fii discret.

Ek
20-07-2016 la ora 6:44 pm

Cf statutului BNR: “Membrii Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României primesc indemnizații.”
A se citi: Ca-ul aproba cuantumul indemnizației, bonus-urile, diurnele, FSN-urile, banii de țigări, pastilele de viagra pentru consilieri etc etc pentru fiecare cap furajer înregimentat.
BNR are o mare discreție in politica salarizării, deoarece consiliul de administrație este singurul care are atribuții in acest sens.
Clar e o chestiune impusa din rațiuni de independenta.

Asa ca…exista posibilitatea ca venitul domnului guvernator sa depășească cuantumul avansat de autor.

Si asta nu e tot! mai exista o ciudățenie in BNR. Nu este foarte clar ce statut au cei din CA si salariații. Din “biblia” BNR nu reiese dacă sunt funcționari publici, personal angajat pe baza de contract etc.
Singura referire la salariații BNR este la capitolul “Secretul profesional”.

Sigur sunt pokemoni ca aia nu răspund in fata nimănui.

#carecontrol #pokemoniinchipuiti

[…] ”Există o campanie asiduă de a dezinforma în legătură cu veniturile lunare ale Guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Acestea ating 40 de mii de euro pe lună”, a scris Lucian Isar, miercuri, blog. […]

tyty
22-07-2016 la ora 11:16 am

Poate domnul Isar sa ne spuna cum e cu “cariera” sa de “bancher”. Cineva care a fraudat si a fost dat afara din sistem nu are caderea morala de a comenta veniturile unui guvernator BNR. Mai ales ca nu din impozitarea veniturilor sau amenzile dumnealui este platit Guvernatorul. Putina decenta ca de bun simt nu poate fi vorba !

alex
22-07-2016 la ora 4:49 pm

As zice ca 40.000 de euro lunar nu e vrajala avand in vedere ca si antrenorii de la echipa nationala iau anual cam 400.000 euro deci cam tot acolo e aproape 40.000 euro lunar.. piturca ca si iordanescu asa salar au avut ca antrenor la echipa nationala..diferenta sta in rezultate ..piturca si iordanescu au plecat isarescu tot e in frunte inseamna ca el stie ceva

ovi
22-07-2016 la ora 7:58 pm

masonul tradator e plin de bani ca de purici.Sa i fie tarina grea.

Barbu Ioana
02-08-2016 la ora 8:42 pm

Daca este adevarat, JOS PALARIA Lucian Isar!
Felicitari!

Mihai
04-08-2016 la ora 1:40 pm

In conditiile in care un om de rand castiga 300 euro, iar seful statului aproximativ 4000 euro lunar, e un salariu arhi nesimtitit. Ce poate stii si face un om ca sa castige atat? Cineva trebuie sa se sesizeze si sa se termine odata cu salariile nesimtite. Nimeni indiferent de functie nu ar trebui sa castige mai mult dcat presedintele statului. Si ce e mai grav e ca noi sustinem si platim, prin taxe si impozite, aceste salarii!

Regula de trei simpla.
21-08-2016 la ora 6:19 pm

SALARIUL TOTAL AL GUVERNATORULUI BANCII CENTRALE SPANIOLE este de 160000 EUR
SPANIA are un AIC mediu per capita de 88 iar ROMANIA de 58 cu regula de trei simpla rezulta ca salariul guvernatorului ROMANIEI ar trebui sa fie cu tot cu indemnizatie de conducere de max 8787eur pe luna…
Sa fie dupa rezultate domnule Dr in economie ISARESCU raportat la indicatorii de performanta a RO. Creste AIC per capita mediu al ROcreste si salariul scade AIC per capita scade si salariu. DUPA REZULTATE…

COMENTEAZA