Un angajat BNR nu a primit bonus in 2010!

6 mai 2016 • General

Un angajat de la comunicare din BNR afirma credibil pe Facebook ca si el a avut salariul taiat in 2010.

Respectivul inseamna ca se afla in una din urmatoarele 2 situatii:

1. foloseste contabilitate mentala in public si nu considera venituri salariale, generate de pozitia de hater pe Facebook la subiecte incomode pentru BNR, diferitele tipuri de bonusuri platite de BNR in 2010, venituri suplimentare primite de la entitati din cercul de influenta al BNR ca de exemplu IBR, fondurile de garantare, Eximbank, CEC etc., nu a tinut cursuri de genul “Cum sa vorbesti in public” pentru angajati BNR achitate din sursele mentionate anterior, nu face parte din cei conectati la firmele satelit, nu a scris opinii pe bani, nu aprovizioneaza cu nimic BNR.

2. Este probabil singurul angajat BNR care in 2010 nu a intrat in lista de distributie pentru bonusurile platite de BNR in 2010, nu a avut acces la venituri suplimentare primite de la entitati din cercul de influenta al BNR ca de exemplu IBR, fondurile de garantare, Eximbank, CEC etc., nu a tinut cursuri de genul “Cum sa vorbesti in public” pentru angajati BNR achitate din sursele mentionate anterior, nu face parte din cei conectati la firmele satelit, nu a scris opinii la ziar pe bani doar pentru ca e voce din BNR “deci calificat”, nu aprovizioneaza cu nimic BNR.

Ca sa dam doar cateva exemple concrete de remunerari ale celor de la “comunicare”: unui consilier i se plateau opiniile postate pe un site ca doar era voce din BNR, alteia i se aranjau cursuri de comunicare.

Din sursa credibila conso.ro, link aici

http://www.conso.ro/info-banci/angajatii-bnr-raman-cu-salariile-taiate

aflam ca Banca Central Europeana s-a autosesizat si a protestat la reducerea salariilor angajatilor BNR. Desigur ca si la Legea Darii in Plata a fost tot o “autosesizare”. Si ca si divagare BCE nu a incercat sa afle cat de defazate sunt beneficiile primite de angajatii BNR raportat la performante: in 10 ani din 11 singurul obiectiv a fost ratat.

“Guvernul nu a renuntat insa la decizia a mentine salariile reduse si a gasit o solutie de compromis. In sedinta din 30 august 2010, executivul a hotarat ca sumele rezultate, in loc sa ajunga la buget, sa fie virate la rezervele statutare ale BNR.”

In rezumat banii au ramas la BNR si desigur au putut fi impartiti discretionar sub forma de bonificari!

Denumirile sub care pot fi avansate sume intr-o institutie cu control parlamentar lax sunt inimaginabile.

“Compromisul” se pare ca nu a ajuns si la urechea angajatului de la comunicare din BNR.

Cum BNR a primit si creditul supradimensionat de la FMI sa il “gestioneze” si este si printre singurele banci din europa ce practica un “curs controlat”, a reusit negresit sa genereze justificare pentru bonusuri de performanta si plati paralele de maniera celor descrise mai sus.

Referitor la salariile din BNR unde esti in percentila 5% din salariatii din Romania doar ca si utilizator incrancenat de Facebook “este scandalos că anumite instituţii bugetare monopoliste, aşa-numite autofinanţate, îşi permit să acorde salarii mari angajaţilor care sunt finanţate din contribuţiile multor angajaţi plătiţi cu salarii minime“, a mai spus profesorul Radu Nechita de la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.”

Sursa aici http://m.zf.ro/eveniment/prima-oara-zf-prezinta-distributia-detaliata-salariilor-romania-34-000-angajati-castiga-peste-10-000-lei-net-luna-polul-opus-70-dintre-salariati-castiga-1-700-lei-lunar-salariul-mediu-economie-15284575

Contabilitate mentala or chiar avem un exemplu real sarit de departamentul de HR de la BNR din schema de “acomodare” veniturilor?

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

3 Comentarii

Mihai
06-05-2016 la ora 7:37 am

Genul de articol la care regreti ca nu se pot da zero stele la calificativ.

Mihăiță O
06-05-2016 la ora 8:09 am

@mihai
Cu postari din astea iar sare randul la bonificare si mai rau primesti inhibit de la sefi pe anume subiecte.
Darea n plata ring a bell?

Ovi D.
10-05-2016 la ora 10:01 pm

Subscriu la ce a scris Mihai mai sus, zero stele si de la mine. Atacuri furibunde, lipsite de substanta, din partea unui frustrat. Mai bine ne-ai spune cum a fost cu atacul speculativ asupra leului…

COMENTEAZA