Salvatorul Art. 25 din Statutul BNR si preparatorul lui Andrei Nastase

11 august 2016 • General

Guvernatorul Isarescu are nevoie mai mult ca oricand sa invoce articolul 25 din Statutul BNR, cel cu imunitatea civila si penala.

Este cel pe care Presedintele Iohannis l-a intors ca fiind neconstitutional si pe care pana mai ieri BNR il considera irelevant dar il dorea inclus in legea de infiintare a Comitetului de Macrostabilitate.

Acest articol a fost un cadou facut lui Isarescu de fostul premier Nastase.

Dupa ce Nastase a pierdut disputa cu Iliescu si nu a reusit sa il schimbe pe Isarescu cu Georgescu, s-au intrecut in favoruri.

Nastase i-a facut cadou un statut al BNR, giugiuc.

La schimb i-a cerut lui Isarescu sa il ia in BNR pe meditatorul lui Andrei (baiatul lui Nastase).

Cum art. 25 a revenit in mintea lui Isarescu, s-a gandit sa il promoveze pe fostul preparator si l-a numit director in locul lui Botel.

Varianta de laudatio romantata este aici http://m.zf.ro/banci-si-asigurari/adrian-vasilescu-bnr-de-unde-a-fost-pescuit-tanarul-de-39-de-ani-tudor-grosu-ce-l-va-inlocui-de-la-1-septembrie-pe-directorul-uneia-dintre-cele-mai-sofisticate-directii-din-bnr-15557043
Varianta de laudatio neromantata e cam asa:

– a ajuns sa faca meditatii cu Andrei Nastase, fiul lui Adrian Nastase, premier in 2004;
– Adrian Nastase l-a recomandat lui Isarescu in 2004 ca tot ii baga art. 25 in legea privind statul BNR.

Desi in departamentul de modelare de la BNR sunt multi oameni talentati, multi veniti pe filiera ultra-competitiva a DOFIN ASE Bucuresti, aflam ca o noua plangere penala rascoleste amintiri la sefi si ca un favor cu articolul 25 te face sa avansezi in cariera.

Ca o aplicabilitate directa a Art 25., BNR spune că ”Membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României şi personalul acesteia, însărcinat să exercite atribuţii de supraveghere prudenţială, nu răspund civil sau penal, după caz, dacă instanţele judecătoreşti constată îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii de către aceste persoane, cu bună-credinţă şi fără neglijenţă, a oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea, în condiţiile legii, a atribuţiilor de supraveghere prudenţială”.

Link aici http://psnews.ro/bnr-noi-probleme-reclamata-la-dna-si-curtea-de-conturi-134250/

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

13 Comentarii

Costin
11-08-2016 la ora 3:00 pm

Disputa dintre Năstase si Isărescu a făcut valuri la vremea ei. Si atunci cei BNR s-au dat de ceasul morții sa nu ajungă Georgescu guvernator folosind aceleași mesaje ca si acum: politicul e rău, independenta, colectiv bun dar șeful e cel mai tare, activitate complexa, stabilitatea financiara, sistemul bancar se duce naibii fără Mugur etc etc.

Daniela
11-08-2016 la ora 4:47 pm

In banca centrala mai e un personaj cu funcție de conducere care si-a pierdut economiile într-o schema ponzi.

BI
11-08-2016 la ora 5:00 pm

Am fost anuntat de colegi tineri din acest departament care fac cercetare la nivel inalt acolo, ca salariile lor sunt f mici si au crescut cu max 10% in ultimii 4-5 ani. Doar la sefi merg bonusurile imense!!!

Nasu
11-08-2016 la ora 5:44 pm

Cei de la IT au blocat accesul din BNR pentru site-ul dumneavoastră. Trebuie sa cercetați și cum se fac angajările sau promovările în BNR sa vedeți câte soții de nume sonoare lucrează acolo.

pagubitul
11-08-2016 la ora 6:02 pm

http://www.petitieonline.com/abrogarea_alin3_articolul_25_cap_v_din_legea_31228062004

BNR fara imunitate! (Abrogarea alin.3, articolul 25, Cap. V din Legea 312/28.06.2004)

CONSTITUTIA ROMANIEI prevede ca TOTI cetatenii sunt EGALI in fata legii.

Membrii BNR şi personalul acesteia trebuie sa raspunda atat civil, cat si penal intrucat sunt functionari publici!

Nicu de la BNR
11-08-2016 la ora 6:14 pm

Șefa FMI e investigata de justiția franceza pentru nereguli financiare. Ăștia de la BNR nu, ca sunt imuni prin lege.

Marin Alexandrescu
11-08-2016 la ora 6:39 pm

Mulțumesc BNR, daca nu mai fi nenorocit cu franci elvețieni nu trăiam clipele acestea de coșmar, ma vaneaza BCR de ma cred Bivolaru!

ek
11-08-2016 la ora 6:58 pm

ca tot sustin ca fac performanta unicat si sunt independenți!
“Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR: Impozitarea construcţiilor speciale este cea mai viabilă soluţie”:

“ Impactul măsurilor fiscale convenite de Guvernul Ponta cu reprezentanţii Fondului Monetar internaţional (FMI) va fi „minim“, iar presa „s-a cam inflamat“ în privinţa riscului inflaţionist, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR). Adrian Vasilescu consideră că impozitarea construcţiilor speciale este cea mai viabilă soluţie. Sunt considerate constructii speciale sonde de ţiţei, gaze, sare, platforme de foraj marin, centrale hidroelectrice, termoelectrice, nuclearoelectrice, staţii de transformare şi de conexiuni, precum şi clădirile şi construcţiile speciale anexe ale acestora, posturi de transformare, reţele aeriene de transport şi distribuţie a energiei electrice şi stâlpii aferenţi acestora, cabluri subterane de transport, instalaţii electrice.

alt pagubit
12-08-2016 la ora 3:28 am

@pagubitul
“CONSTITUTIA ROMANIEI prevede ca TOTI cetatenii sunt EGALI in fata legii.”. Parlamentarii nu sunt la fel de cetateni? Si ei au imunitate.. Sa le-o anulam si pe-a lor.
In alta or ine de idei, angajatii bnr NU SUNT functionari publici, nu mai confundati notiunile.

pagubitul
12-08-2016 la ora 6:36 am

@alt păgubit
bnr este instituţie publică!
instituția publica definiție: instituţie cu personalitate juridică, a administraţiei publice centrale, locale sau europene, care gestionează resurse financiare publice.
in condițiile astea ce calitate au angajații din BNR?

1tuneful
12-01-2022 la ora 9:56 pm

1masthead

COMENTEAZA