Raiffeisen il ajuta pe Isarescu in prospectul MedLife? Un nou Flamingo Computers?

7 decembrie 2016 • General

Raiffeisen nu este la prima incercare de a il salva pe Isarescu si nici la primul ghidaj deficient al investitorilor intr-o listare de companie.

Sa explicitam pe rand.

Raiffeisen Bank a denaturat datele in timpul investigatiei Consiliului Concurentei pe piata bancilor.

Pentru aceasta tentativa de acoperire a faptelor a fost amendata de catre Consiliul Concurentei. Raiffeisen s-a lamentat public ca a facut doar ce i s-a cerut de catre reprezentanti BNR si nu considera principial sa fie amendata de o institutie a Statului Roman pentru “nesinceritatile” pe care le livreaza pentru a acoperi alti angajati la stat. Raiffeisen a inghitit amenda cu noduri, contestand cu ajutorul unui avocat de casa al BNR.

In prospectul de emisiune al MedLife, Raiffeisen vorbeste de un nou imprumut de la FMI, pentru a ii da un alibi lui Isarescu pentru momentul in care va fi chestionat pe subiectul imprumutului de la FMI si a bonusului de performanta rezultat. Textul suna similar cu retorica defensiva a BNR.

       “Raiffeisen Bank a strecurat, în prospectul ofertei publice MedLife, pe care o intermediază, o veste sumbră pentru economia noastră.
     “Majoritatea analiştilor susţin că ţara noastră are nevoie de un nou acord stand-by cu FMI”, se afirmă, în mod surprinzător, în prospectul MedLife, publicat ieri în vederea informării investitorilor interesaţi de piaţa noastră de capital şi, în mod particular, de acţiunile MedLife.”

Link aici http://www.bursa.ro/cantec-de-cucuvea-raiffeisen-bank-cobeste-un-nou-acord-cu-fmi-313030&s=piata_de_capital&articol=313030.html

Despre listarea pe fuga a MedLife operata de Raiffeisen link aici
http://m.hotnews.ro/stire/21454541

Raiffeisen nu este la prima accidentare a investitorilor in companii la a caror listare a participat.

In 2005 a listat Flamingo international, faimoasa Flamingo Computers. Link aici cu prospectul
http://www.kmarket.ro/documentare/documentare/ipoflamingo.pdf

Compania era deja in insolventa in 2009 cu DIICOT-ul ulterior pe urmele patronilor. Link aici
http://www.dailybusiness.ro/mobil/stiri-it-c/cum-s-a-ales-praful-de-flamingo-istoria-celui-mare-faliment-din-retail-ul-it-romanesc-67467

In 6 Decembrie 2016 se anunta ca “Administratorul judiciar cere intrarea în faliment a distribuitorului de medicamente Polisano Sibiu”. Aceasta informatie este relevanta pentru cine doreste sa afirme ca situatia Flamingo este diferita doar pe baza considerentului ca este vorba de alta industrie.

Link aici http://m.zf.ro/companii/administratorul-judiciar-cere-intrarea-in-faliment-a-distribuitorului-de-medicamente-polisano-sibiu-16017282

Manipularea si prejudicierea investitorilor printr-un prospect viciat este o manevra care nu mai poate continua in Romania anului 2016 indiferent daca este doar o tentativa de a il ajuta pe Isarescu.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

6 Comentarii

Idm
07-12-2016 la ora 6:36 am

Dnul profesor de moneda de la ase did it. Dnul dumitru sau cum il cheama de este la chestia aia cu fiscalul. Aia de vroiau ei sa controleze toate deciziile din ro. Si mie mi s.a parut suspect hodoronc tronc. O sa vina ziua cand vor da socoteqla. Probabil dupa alegeri.

Idm
07-12-2016 la ora 6:40 am

Referitor la cec bank. Ghetea afce parte dintr.o grupare de crima organizata. El cu pascariu..bunescu .. Negritoiu isarescu. Cec a fost distrus intre 2008-2013 prin inactiunile lui ghetra si prin activitatile de pe piata monetara u de bancilr mari cf acordulii cu bnr au manipulat piata in detrimentul cec si a bancilor mici.

cec
07-12-2016 la ora 12:50 pm

Grațian Ghetea un subofiter de securitate ajuns presedinte la o banca deținuta de stat. Numai in Romania e posibil asa ceva.

Lucian Isar
07-12-2016 la ora 1:04 pm

Nu e rau. Macar inseamna ca a tinut bine evidenta a ce a facut …

Previziuni « Motanul Incaltat
07-12-2016 la ora 10:55 pm

[…] ce nu? , chiar Vasile Blaga, au fost scosi din joc prin diverse metode. De catre Sistem, desigur. In schimb incearca sa promoveze oameni noi si o conducere noua, nepatata de coruptie. Avem niste […]

1venture
13-01-2022 la ora 1:31 am

1hessian

COMENTEAZA