Legaturile “bancheresti” dintre SO Vantu si Isarescu si NUP-ul de la DNA

17 aprilie 2018 • General

Isarescu a primit NUP de la DNA pe motiv ca desi circuitul financiar este asa cum a fost explicat de denuntator, procurorul (unul istet chiar) nu a gasit conditionarea banilor de deciziile directe, probabil, ale lui Isarescu.

Metaforic este ca si cum un estetician pe o fata mustind de acnee se concentreaza sa caute si sa nu gaseasca un por pico-metric partial opturat.

Isarescu este Guvernatorul BNR iar deciziile entitatii conduse de acesta a afectat pozitiv si mult peste costul unei scoli, 4 afaceri “bancheresti” ale lui SOV realizate fix in acea perioada.

1. In anul 1998 banca ASTRA este preluată de grupul Gelsor controlat atunci de Sorin Ovidiu Vantu și redenumită Banca Română de Scont.

2. CEC Bank in momentul in care semna contractul cu FNI era supravegheata de BNR, condusa de Isarescu. Data semnarii este 29 noiembrie 1999, intre CEC Bank, SOV Invest si FNI. CEC Bank autorizata pe 17 septembrie 1999 conform registrului Institutiilor de Credit.

3. Banca de Investiții și Dezvoltare (BID) a fost o bancă a carei activitate a început în toamna anului 2000. Banca a fost înființată de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, iar președintele acesteia era Nicolae Vacaroiu.

4. Amprenta lui Sorin Ovidiu Vintu in Romexterra s-a facut simtita incepand cu decembrie 2000. Atunci, cel mai important pachet compact de actiuni la Romexterra Bank – 25 la suta – a fost achizitionat de sindicalistii condusi de Liviu Luca, prin Federatia Sindicatelor Libere si Independente din Petrom (FSLI Petrom).

Curat cinstit, fara cauzalitate si meritati banii primiti si confirmati ca circuit banesc de catre DNA.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

[…] acesta minim de 1000 de euro prezuma intr-un mod cat se poate de necinstit ca toti cetatenii Uniunii Europene sunt […]

COMENTEAZA