Isarescu isi asigura protectie prin angajari?

14 august 2016 • General

Exista de mult zvonurile ca putini angajati ai BNR, pregatiti, tin in spate pilele Guvernatorului Isarescu si cunostintele acestuia din bazinul viticol Dragasani.

In presa a aparut recent un articol cu urmatorul continut “Isarescu nu uita cati politicieni l-au sunat de-a lungul anilor, implorandu-l sa gaseasca un „loc caldut” cate unei rude, amante sau alta „pila”. Basca „specialistii” trimisi pe cap de catre partidele politice.”

Link aici:
http://www.enational.ro/news/si-daca-se-apuca-isarescu-sa-verse-tot-548179.html/

Atins in treacat si de mine, subiectul angajarilor in BNR si rolul lor real de protectie pe parcursul a 26 de ani, merita explorat mai atent.

Link aici:
http://lucianisar.com/uncategorized/salvatorul-art-25-din-statutul-bnr-si-preparatorul-lui-andrei-nastase/

Aceste angajari de apropiati de politicieni, probabil ca ii ofera lui Isareascu ascendentul de a critica permanent clasa politica si a nu primi o reactie pe masura, desi majoritatea membrilor acesteia nu s-au calificat la locul de munca, din translator*.

Situatia descrisa in presa naste cateva intrebari legitime ce vizeaza transparenta actului managerial al Guvernatorului Isarescu in BNR si selectia personalului, pentru protectie si alte beneficii, “nemonetare”:

1. Din cei 1900 de angajati ai BNR cati au fost angajati la interventia politicienilor pentru a asigura protectie in parlament, trecerea de amendamente favorabile si blocarea celor nefavorabile intereselor personale ale Guvernatorului Isarescu? Cati asemenea angajati au fost implicati in decalarea validarii in Parlament din 2014, exact in luna iunie cand avea loc pensionarea lui Isarescu “prin efectul legii”.

2. Din cei 1900 de angajati ai BNR cati au fost angajati la interventia angajatilor de la Curtea de Conturi pentru a diminua intensitatea controalelor si a evita verificarea rentabilitatii pastrarii aurului la Londra sau a acordarii de bonusuri de performanta in conditiile ratarii singurului obiectiv din statutul BNR?

3. Din cei 1900 de angajati ai BNR cati au fost angajati ca si gest de “buna vecinatate” cu cetatenii din bazinul Dragasani? Rudele acestora asigura servicii in contraprestatie in zona Dragasani?

4. Cati oameni au fost angajati la sugestia directa a Guvernatorului Isarescu si angajatilor acestuia in sistemul bancar din Romania pentru a facilita acordarea de credite, restructurari, achizitii, contracte si actiuni de relatii publice prietenoase pentru Isarescu personal?

5. Angajarea unei rude pe pozitia de consilier intr-o banca romaneasca asigura o licenta bancara si patru ani de activitate a bancii respective sub limita legala minima de capital sau mai mult decat atat? Supravegherea BNR stie ce ascunde.

Ca si paranteza, relatia incestuoasa cu firmele de audit nu ajuta supravegherii bancare.

*Translator este termenul folosit de o lucrare Americana publicata in 2011 pentru a evidentia pozitia din care a devenit Isarescu, Guvernator al BNR in anul 1990 si desigur ulterior specialist calificat la locul de munca:

“Fortunately, almost all attendees spoke English. the one who did not, Decebal Urdea, governor of the National Bank of Romania, brought along a counterpart to act as translator. A month later that translator, Mugur Isarescu, who was at the time a Romanian ambassador to the United States for economic and monetary affairs, succeeded Urdea at the National Bank and would remain there for years to come. (“Central Banking Issues in Emerging Market-Oriented Economies” August 1990 • Grand Teton National Park, Wyoming)”
Link aici https://www.kansascityfed.org/publications/research/escp/symposiums/escp-1990

Referire preluata de pe contul de Facebook al economistului Florin Citu.

ETICHETE: , ,

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

12 Comentarii

Montgomery Burns
14-08-2016 la ora 4:27 pm

V 1.0.0.
“Referindu-se la factorii care au acţionat şi acţionează în această direcţie nefastă, secretarul general al partidului a pus în evidenţă cu pregnanţă practica marilor puteri imperialiste, a capitalului financiar, a monopolurilor transnaţionale, care duc o politică deliberată de exploatare şi asuprire ne[o]colonială a ţărilor în curs de dezvoltare.
Sînt date si fapte care relevă realismul aprecierilor din cuvîntarea tovarăsului Nicolae Ceausescu potrivit cărora înrăutătirea considerabilă a situaţiei economice a ţărilor în curs de dezvoltare este tocmai rezultatul politicii deliberate de exploatare şi asuprire promovate de marile monopoluri.”

V 2.0.0
„În martie 1990 am plecat la Washington. M-am dus la Washington cu gândul că foarte curând vom avea nevoie de Fondul Monetar Internaţionl (FMI), mă gândeam la un an sau doi, dar s-a întâmplat ca acest lucru să fie mult mai rapid. România şi-a pierdut rezerva pe care o moştenise de la vechiul regim în numai şase luni şi în iulie am fost chemat înapoi să preiau Banca Naţională”.

V 2.0.1
“BNR identifică pentru prima oară în România un risc sistemic sever. În ultimele şase luni, s-au intensificat iniţiativele legislative care îşi propun să reglementeze domeniul financiar-bancar, prin intervenţia retroactivă în contractele încheiate între bănci şi clienţi. Legea privind darea în plată este cea mai cunoscută iniţiativă de acest gen.”

ANONIM1
15-08-2016 la ora 6:56 am

DUPĂ CE L-AU ÎMPUSCAT PE CEAUSESCU S-AU AXAT IMBOGAŢIRE PROSTIND POPORUL!!!!!! PENTRU CE AM SACRIFICAT ATÂȚIA ANI DE COMUNISM , DOMNULE ISĂRESCU !!!!!

AristotelCostel
15-08-2016 la ora 7:03 am

@ANONIM1
Generația de ștabi rapaci, de extracție securistă, a început acumularea încă din perioada anilor ’80. Sacrificiile făcute de populație erau comisionate puternic de către securiști… din gama… lupul stăpân la oi.
În anul 2010 au demonstrat din nou cine sunt și cum se raportează la populație.

Cezar
15-08-2016 la ora 7:52 am

NE-AU TĂIAT SALARIILE ȘI AU MINȚIT!!!!!
E NEVOIE DE DE ÎNFIINȚARE A UNEI COMISII PARLAMENTARE DE ANCHETĂ CARE SA VERIFICE ACTIVITATEA BNR DIN ULTIMII 15 ANI!!
DOMINIQUE STRAUSS-KAHN CARE SUSȚINE CĂ BĂSESCU ȘI AI LUI AU MINȚIT. DOMINIQUE STRAUSS-KAHN SPUNE CLAR CĂ FMI A CERUT CREȘTEREA IMPOZITELOR, ÎN SPECIAL PENTRU CLASELE SOCIALE CARE AVEAU VENITURI PESTE MEDIE ȘI PENTRU BOGAȚII ROMÂNIEI ȘI NU TĂIEREA SALARIILOR, ÎN VEDEREA REGLĂRII CHELTUIELILOR ȘI VENITURILOR AVUTE DE STATUL ROMÂN. MAI MULT DOMINIQUE STRAUSS-KAHN SPUNE CĂ ATUNCI CÂND GUVERNUL ROMÂNIEI A PREZENTAT VARIANTA DE TĂIERE A SALARIILOR BUGETARILOR CU 25% FMI S-A OPUS DAR CĂ NU A PUTUT ÎMPIEDICA ACEASTĂ TĂIERE DEOARECE DECIZIA APARȚINEA STATULUI ROMÂN. AU ALES SĂ LOVEASCĂ ÎN BUGETARI ȘI SĂ-I PROTEJEZE PE BOGAȚII ROMÂNIEI!!!!!!!

Constantin.
15-08-2016 la ora 8:39 am

@-Cezar
15-08-2016 la ora 7:52 am
Boc a fost un finut ca va taiat salariile cu 25 % in loc sa dea afara jumatate din bugetari. Voi ar trebui sa-i multumiti lui Boc ca va pastrat pozitiile inutile intacte. Romania, la ora actuala, are nevoie doar de bugetari critici, medici, profesori, pompieri, ceva politie si armata, desi nici cu astia nu-mi este rusine. Ce avem acum este o risipa inutila de bani publici produsi de mediul privat, eu de fiecare data cand apelez la sistemul bugetar ma confrunt cu niste piedici uriase, incepand cu gradinita copilului si terminand cu spitalele si administratia publica de la noi. Cel mai bun exemplu, care arata dezastrul din sistemul de stat, este tragedia de la Colectiv, puteau fi mai multi supravietuitori daca exista un plan coerent de salvare a ranitilor si daca spitalele de la noi functionau normal. Realistic vorbind, cea mai buna solutie pe moment este emigrarea din Romania, eu nu am nici chef si nu ma simt obligat sa ma sacrific sa repar dezastrul lasat de generatia parintilor nostri, care culmea, pretind acum pensii mari.

ek
15-08-2016 la ora 9:04 am

Boc a fost un finuț ca nu a intrat in BNR. Daca intra știam acum o groaza de lucruri interesante.
Realitatea e ca in Romania nu exista control real pe nicio autoritate a statutului iar cel mai bun exemplu este chiar ferma vesela din BNR.

Mircea Ordean
17-08-2016 la ora 12:11 pm

Avînd în vedere frecvența vorbirilor de bine – pe-aici – spre Mugur Isărescu, pot bănui (probabil eronat) că un domn oarecare visează a-i lua locul, cel din strada Lipscani.

[…] Procesul de a sari direct din afon in guru a fost dus la extrem de seful lui, Isarescu, care din translator a devenit Guvernator al BNR, “deci expert”. Mai multe detalii aici http://lucianisar.com/uncategorized/isarescu-isi-asigura-protectie-prin-angajari/ […]

[…] Procesul de a sari direct din afon in guru a fost dus la extrem de seful lui, Isarescu, care din translator a devenit Guvernator al BNR, “deci expert”. Mai multe detalii aici http://lucianisar.com/uncategorized/isarescu-isi-asigura-protectie-prin-angajari/ […]

[…] protectia prin angajati am scris in opinia http://lucianisar.com/uncategorized/isarescu-isi-asigura-protectie-prin-angajari/

 Despre interventiile pentru credite, informatia este deja in domeniul public in urma plangerilor […]

[…] protectia prin angajati am scris in opinia http://lucianisar.com/uncategorized/isarescu-isi-asigura-protectie-prin-angajari/

 Despre interventiile pentru credite, informatia este deja in domeniul public in urma plangerilor […]

Lucian Isar - Robor 2
12-11-2018 la ora 8:54 am

[…] Procesul de a sari direct din afon in guru a fost dus la extrem de seful lui, Isarescu, care din translator a devenit Guvernator al BNR, “deci expert”. Mai multe detalii aici http://lucianisar.com/uncategorized/isarescu-isi-asigura-protectie-prin-angajari/ […]

COMENTEAZA