Isarescu dezinformeaza referitor la aurul Romaniei: definitia rezervei internationale

11 aprilie 2018 • General

In 2016 Isarescu sustinea ca rezerva internationala a Romaniei este formata din ce tine BNR in strainatate “ca de aceea se numeste internationala”. Aceasta era una din seria de manipulari servite publicului pentru a evita auditul.

Din raportarea FMI din 16 Mai 2016 aflam ca rezerva internationala in cazul Romaniei include toate cele aproximativ 103,5746 tone metrice de aur ale Romaniei, pastrate atat la Londra precum si in tara.

Fie Isarescu minte si aurul tinut in Romania este considerat de FMI rezerva internationala pentru ca indeplineste conditiile fie BNR tine toata cantitatea de Aur in strainatate si dezinformeaza in comunicatele publice.

Link-uri aici

https://www.imf.org/external/np/sta/ir/IRProcessWeb/data/rou/eng/currou.htm

Romania Nu primeste nimic incepand cu anul 2006 printr-o decizie a unui comitet BNR condus de Isarescu, pe aurul tinut la Londra.

Declaratiile lui Isarescu sunt contrazise fie de comunicate BNR fie de documente externe.

Daca in 2010 Isarescu sustinea ca tot aurul este in tara, ulterior aflam de la BNR ca ultimul transport de aur din Romania a avut loc in 2002. Stranie coincidenta cu faptul ca tot in 2002, Phoenix Baia Mare pierde poansonul international.

Isarescu incearca prin toate mijloacele sa impiedice modificarea legislatiei pentru a permite un audit amplu asupra activitatii de la BNR.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

1gleefully
13-01-2022 la ora 2:04 am

2although

COMENTEAZA