Isarescu a uitat cum a scos producatorii romani de pe piata in 2006-2007? Iar rescrie istoria
Isarescu a crescut viteza de a rescrie istoria.
Isarescu incearca sa ascunda faptul ca prin politica de curs a BNR, a lasat cursul sa se aprecieze pana la 3,1 pentru un euro chiar in momentul intrarii in Uniunea Europeana.
Desi exportatorii romani manifestau in fata BNR Isarescu a mentinut nenatural aprecierea cursului de schimb.
Aprecierea cursului de schimb a penalizat si falimentat exportatorii romani chiar in momentul in care Romania primea acces la o piata semnificativa.
Astazi, ca si cum Isarescu s-a educat la locul de munca timp de 10 ani, vorbeste despre cursul de schimb real si de impactul asupra producatorilor romani.
Link aici http://m.hotnews.ro/stire/21600102
10 Comentarii
COMENTEAZA
Blog roll
My links
- BMW Stiftung Herbert Quandt
- Cluj IT
- Doctoral School of Finance and Banking, ASE Bucharest
- Faculty of Mathematics and Computer Science, Bucharest University
- Harvard Business School
- Mathematical Institute, University of Oxford.
- Princeton Institute for Advanced Studies
- Santa Fe Institute
- University of Chicago Booth School of Business
Se anunta cumva posibilitatea unei noi bule imobiliare? 😉
Nu atat de repede dar se anunta negocieri dificile cu majoritatea pe tema deprecierii monedei nationals si a cresterii dobanzilor
Isarescu a preluat scenariul ȚUȚUIANU-PSD: afară cu multinaționalele-BULLSHIT
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-21600876-isarescu-multinationalele-trebuie-intre-legislatia-romaneasca-respecte-fiscalitatea-regulile-noastre-cate-multinationale-sunt-fapt-romania-afaceri-deruleaza-cati-angajati.htm
“Firmele straine trebuie sa intre in legislatia romaneasca, sa respecte fiscalitatea, regulile noastre. S-a discutat la fel cum se discuta si in Europa despre problema preturilor de transfer. Aceasta nu este o chestiune simpla nicaieri in lume. Cunosc aceasta problema din anii ’70- ea e aproape perpetua si e legata de statutul multinationalelor”, a declarat joi Guvernatorul BNR Mugur Isarescu.
Ar trebui să cunoască că TOATE companiile din RO se supun și respectă legislația românească (REZIDENT-orice persoană juridică română, orice persoană juridică străină având locul de exercitare a conducerii efective în România, orice persoană juridică cu sediul social în România, înfiinţată potrivit legislaţiei europene, şi orice persoană fizică rezidentă).
Se tot vorbește de PREȚURI DE TRANSFER (între persoane afiliate, preţul la care se transferă bunurile corporale sau necorporale ori se prestează servicii reprezintă preţ de transfer ), nu se spune că există legislație în acest sens, totodată, există prevederi speciale pentru aplicarea Codului fiscal: Art. 11. – (1) La stabilirea sumei unui impozit, a unei taxe sau a unei contribuţii sociale obligatorii, autorităţile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacţie care nu are un scop economic, ajustând efectele fiscale ale acesteia, sau pot reîncadra forma unei tranzacţii/activităţi pentru a reflecta conţinutul economic al tranzacţiei / activităţii. Organul fiscal este obligat să motiveze în fapt decizia de impunere emisă ca urmare a neluării în considerare a unei tranzacţii sau, după caz, ca urmare a reîncadrării formei unei tranzacţii, prin indicarea elementelor relevante în legătură cu scopul şi conţinutul tranzacţiei ce face obiectul neluării în considerare/reîncadrării, precum şi a tuturor mijloacelor de probă avute în vedere pentru aceasta.
În fine, există și Convenţia de evitare a dublei impuneri al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.
SIMPU.
Stie Isarescu ca sunt unele care nu se supun legislatiei romane chiar cu voia lui.
Asa se vinde vin.
[…] incredibil cum numai la 2 luni dupa ce au castigat stralucit alegerile legislative, PSD, sub „inteleapta” […]
[…] Si va spun ca e foarte placut. E o conceptie noua, bine gandita de a face un miting, ce are ceva din filozofia lui Mahatma Gandhi si ma gandesc in principal la nonviolenta, desigur. E foarte […]
[…] Asta ar vrea sa spuna, in traducere pentru cei care nu sunt familiarizati cu conceptiile comuniste din Estul Europei, ca, de fapt, capitalul strain scoate lumea in strada, avand scopuri ce tin in […]
[…] Isarescu a uitat cum a scos producatorii romani de pe piata in 2006-2007? Iar rescrie istoria […]
Domnule Isar, va rog sa-mi permiteti sa va sugerez sa ne povestiti intr-un articol cum se acomodeaza, cum se armonizeaza Programul si Bugetul facut de PSD cu politicile duse de BNR, sub directa indrumare, desigur, a D-lui. Isarescu. Adica, de pilda, dau un exemplu, daca Programul isi propune sa stimuleze exporturile si BNR face cam ce a facut in 2006-2007? Cum e? Sau poate ca acea crestere economica din Program, de 5,5%, care e alta decat cea din prognoza de toamna a CNP, cum arata si Dl. Florin Citu, e justificabila prin politicile prociclice cu care BNR ne-a obisnuit deja. Adica BNR, ducand o politica prociclica sa ajunga sa stimuleze cresterea economica mai mult decat prognoza CNP din toamna anului trecut. Evident, nesustenabil, dar poate ca programul e croit pe o astfel de idee. Cum vedeti riscurile? Cum vedeti riscurile legate de cresterea salariului minim, fara o crestere corespunzatoare a productivitatii muncii? Ati auzit, cred, ce i-a zis Victor Ciutacu lui Dragnea, in direct – ca, in urma maririi salariului minim, multinationalele au redus la unii angajati programul de lucru la 6 ore, sa-i plateasca la fel, iar altora le-a facut invitatia sa treaca pe “persoana fizica” drept colaboratori. Poate le vine si altora ideea? Cum vedeti riscurile economice si sociale legate de acest subiect?
De foarte multi ani se folosește sistemul despre care faceți vorbire ,și anume contracte de munca pe un număr de ore redus și PF-auri. In ultimii ani s-au deschis multe PF-auri de parcă ar fi o tara de întreprinzători privați. Această situație conduce la statistici mincinoase . Vă dați seama că merg oamenii la lucru intr-o fabrica și au statut de colaborator al respectivei societăți.