Iar dezinformeaza Isarescu in conferinta de presa: veniturile lunare

4 august 2016 • General

Nu este prima data cand Isarescu dezinformeaza pe fata in conferinta de presa referitor la elemente de avere ce ar trebui declarate public.

“Ieşire curioasă a şefului BNR: Isărescu a uitat că a luat casă cu credit de la Volksbank. VIDEO

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, ieri, că nu a luat niciodată un credit de la Volksbank, întrebat despre momentul în care banca austriacă a trimis scrisori clienţilor în care îi informa că va fi prelungită perioada de percepere a unui comision, din pricina politicii de rezervă minimă obligatorie a BNR, la sfârşitul lui 2008. Declaraţia de avere a lui Isărescu arată însă că acesta a avut un credit de la banca austriacă, contractat în 2006.”

Link aici cu tot cu inregistrarea video

http://www.economica.net/mobile/iesire-curioasa-a-sefului-bnr–isarescu-a-uitat-ca-a-luat-casa-cu-credit-de-la-volksbank_95736.html

Declaratia de avere de la ANI, in momentul in care va fi facuta publica cum cere legea din Romania, va demonstra ca veniturile lunare ale Guvernatorului Isarescu sunt de aproape 40 de mii de euro lunar.

Acestea cuprind salariul de baza, indemnizatii, bonusuri fixe, bonusuri exceptionale, diurne fenomenale, sporuri, pensie (drept constitutional).

In momentul publicarii declaratiilor de avere se va observa si cresterea sustinuta a veniturilor pe timpul crizei din Romania si pregatirea pentru pensionarea din 2014 (cresc veniturile in 2013 desi banca nu a mai inregistrat profit).

O minima acordare a declaratiilor Guvernatorului Isarescu cu cele ale consilierilor ar fi evitat cresterea/scaderea veniturilor de la o declaratie la alta si impresia de manipulare.

Eforturile de dezinformare, ascunse in spatele nepublicarii veniturilor lunare totale, merita laudate oricum. Se investeste major pentru a ascunde realitatea.

Inca asteptam declaratia de avere depusa sub semnatura la ANI, pentru a putea evita intoxicarile.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

19 Comentarii

Bob
04-08-2016 la ora 3:56 pm

Lucica, tata, sa stii ca s-au inventat medicamente pentru ce ai tu la cap. Medicina a evoluat mult. Acolo, la BNR, se ajunge cu mult efort, intelectual mai ales, or tie asta se pare ca-ti face rau. Nu-i suficient sa dai la buci la diverse tipe ca sa parvii. Hai, pa, si nu uita sa-ti iei pastilele.

despre
04-08-2016 la ora 4:09 pm

Bobitza, esti de serviciu la spalat BNRul? Are nevoie, nu-i asa?

AristotelCostel
04-08-2016 la ora 5:08 pm

“Lucica, tata… nu-i suficient sa dai la buci la diverse tipe ca sa parvii.”

E vorba de Lucian Croitoru și de bucile fiicei lui Isărescu?

V-am mai spus, securiști patetici, atacurile voastre sub centură lovesc exact în stăpâni.

EK
04-08-2016 la ora 5:35 pm

In conferința de azi domnul Guvernator parca citea cotele apelor Dunării, supărare mare.
Oficial domnul încasează 13.601 euro indemnizație + salariu. Bine asa!

Ca tot este riguros domnul Isărescu: In legea 312 se stipulează ca membrii CA primesc doar indemnizație. Nu se vorbește despre salarizareaCA. Indemnizație = Alocație băneasca care nu are caracter de salariu.

Ca si modus-opreandi reacția de azi a BNR este foarte asemănătoare cu episodul din 2014 in care cei din BNR susțineau ca salariul in bnr este mult mai mic decat in ASF. Insa “Salariile conducerii ASF nu sunt stabilite in mod arbitrar, ci pe baza prevederilor Ordonantei de urgenta nr. 94/2013 si sunt limitate la nivelul salarizarii Consiliului de Administratie al BNR”
Deci doar salariul este 14.000 euro.

Argumentul ca nivelul salariilor e la limita inferioara a omologilor reprezinta o aroganta infecta si o sfidare a romanilor care muncesc cinstit. Business as usual pentru domnul Guvernator.

In legătura cu pensia, articolele menționate din legea pensiei se refera doar la CEREREA DE PENSIONARE NU LA PLATA. (verificați). In legea cu pricina se la pensionarea la limita de vârsta plata se face din momentul introducerii cererii. Dupa ce se depune cererea se plătesc retroactiv toate drepturile care curg din momentul îndeplinirii vârstei de pensionare (legea).

Golănia maxima e asta: “Consiliul de Administrație al BNR a decis să facă publice ….. veniturile realizate de membrii CA al BNR.” (in stilul clasic nu se va aplica retroactiv). Au omis intenționat salariații pentru ca exista salarii in BNR care depășesc 12.000.
Serios acum doar nu vreți sa aflam cât încasează fostul ginere.

Adpres Media - Adpres.net
04-08-2016 la ora 7:39 pm

[…] după declaraţia Guvernatorului, fostul ministru Lucian Isar a revenit cu o postare pe blogul personal în care îi reaminteşte lui Isărescu că a vorbit numai de veniturile explicite, fără […]

mugur
04-08-2016 la ora 8:52 pm

Pe apartamentul de la Arcul de Triumf cat ati dat Domnule Isarescu ? ….era oferta, credit neperformant..un chilipir….o casa modesta de 200 mp eligibila prin Programul Primul Penthouse.

Anda
04-08-2016 la ora 9:20 pm

Avand in vedere scandalul cu bogdan olteanu cu milionul de euro (sunt convinsa ca nu e singurul pripasit acolo prin combinatii politice si de cumetrie ) nu vad de ce nu exista obligatia ca agajatii bancii nationale cu functii de decizie sa isi publice la vedere declaratiile de avere …veniturile …declaratiile de interese …pana la urma nu este vorba de o banca privata ci de banca nationala a unui stat. Am vazut in comentariile de mai sus afirmatii legate de fata lui isarescu si croitoru … cautand pe google … am aflat ca in timp ce fata lui isarescu era implicata in nu stiu ce firme imobiliare, asa-numitul logodnic in speta croitoru a fost unul din artizanii creditului ipotecar ceea ce a permis fetei lui isarescu sa castige o gramada de bani pe seama boomului imoliar si prabusirii pietei ….pai si atunci este vorba aici de conflict de interese sau nu? …asta apropo de trasul la buci … curvasarie credeam ca e numai in politica …dar se pare ca nu….este anormal in opinia mea ca un guvernator al unei banci nationale sa deruleze afaceri sau sa aibe interese ascunse prin intermediul copiilor … ar trebui impus prin lege ca toti din conducerea bancii nationale sa fie obligati prin lege sa isi faca publice declaratiile de avere si interese …. chestia cu pensionarea e bomboana pe coliva ….daca tot ce spune Isar e adevarat Isarescu ar trebui sa plece …si ar mai trebui limitate si numarul mandatelor la maxim 2. …este inacceptabil ca cineva sa fie tinut pe viata intr-o functie publica mai ales in conditiile in care nu prea se vad realizarile.

pentru EK
05-08-2016 la ora 5:43 am

Art 33 alin 2 din legea 312-2004:
Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României este compus din 9 membri, astfel:
a) un preşedinte, care este şi guvernator al Băncii Naţionale a României;
b) un vicepreşedinte, care este şi prim-viceguvernator;
c) 7 membri, dintre care 2 sunt şi viceguvernatori, iar ceilalţi 5 membri nu sunt salariaţi ai Băncii Naţionale a României

Prin urmare, indemnizatia este pentru faptul ca e presedinte al CA, iar salariul este pentru faptul ca e guvernator (salariat) al BNR. Sunt si 5 membri in CA care nu sunt salariati, deci au doar indemnizatii.
Hai sa nu ne aruncam in afirmatii aiurea, daca tot e sa fim “rigurosi”

finantistul
05-08-2016 la ora 10:12 am

Inteleg dorinta ta de ajunge prin Banca Nationala poate chiar guvernator. Sprijin politic ai, sprijin mediatic la fel (vai de mama ei de televiziune care incepe sa semene tot mai mult cu vecina ei, ANTENA 3). Succes tata !!!! Asa popor, asa televiziuni, asa candidati. Vai de mama noastra si de copiii nostri.

ek
05-08-2016 la ora 11:31 am

@”pentruEK”
unde se menționează in lege ca guvernatorul si vicele sunt salariați ai BNR ?!
in clar? unde? ca tot invocați legea statutul

ps. si daca se poate fara vrăjeli gen Vasilescu ca e legea prost facut si e vina Parlamentului pt asta.

Ek
05-08-2016 la ora 11:53 am

Valentin Stan:

“Astfel, la o solicitare de informatii publice, pe care am formulat-o la data de 12 martie 2003, conducerea Bancii Nationale a României a refuzat sa comunice care au fost sponsorizarile pe care aceasta Banca le-a facut în perioada 1990-2003. Refuzul BNR a fost considerat drept legal de catre Tribunalul Bucuresti (Sectia a V-a Civila si de Contencios Administrativ, dosarul nr 620/CA/2002, Stan contra BNR). Conducerea BNR a refuzat de asemenea informatiile referitoare la veniturile guvernatorului BNR (existau informatii credibile că venitul lunar al Guvernatorului Isarescu era de circa 400 de milioane de lei, în conditiile în care salariul mediu pe economie era în jur de 4 milioane de lei)”

asta in 2003, înainte de a intra in vigoare lege 312…probabil si atunci au invocat independenta

vreau dreptate!
05-08-2016 la ora 2:09 pm

Diferența între o declarație la TV si o declarație asumată prin semnătură, sub sancțiunea falsului în declarații, este că, dacă ești găsit mincinos în prima, toată lumea te strigă Pinocchio. Dacă minți în a doua, te îmbraci în zeghe, te cazezi într-o cameră mică, ai grijă la duș să nu îți cadă săpunul pe jos și te rogi să mai vezi lumea, chiar dacă te vor striga și Pinocchio, și “băi, pușcărie!”. A văzut cineva declarația semnată de PinocchIsărescu?

vreau dreptate!
05-08-2016 la ora 2:12 pm

ISĂRESCU VINDE VIN BĂNCILOR DE CEL PUȚIN 1 AN. Asta nu e MITĂ?!

Olga
05-08-2016 la ora 4:25 pm

Oameni buni,liber la jaf din banii publici.

Olga
05-08-2016 la ora 4:40 pm

Sa tot fii salariat la stat!!!!!!!!

constantin
06-08-2016 la ora 8:32 am

Bravo Lucian ca ai avut curajul sa te iei de Isarescu si claca lui ,sper sa faci in continuare valuri si poate si un tsunami ca sa cada dreaq toata conducerea BNR in cea mai mare puscarie posibila !!
BRAVOOO !!!

[…] sa aducem germani? Cand avem o economie in care inca se face rotatia ceausista a […]

3unerring
12-01-2022 la ora 10:32 pm

2giraffe

COMENTEAZA