Dosarul mineriadelor: Capitalismul oligarhic impus in Romania de Iliescu-Isarescu in 1990-1992 si revolutia tacuta

24 decembrie 2016 • General

Dupa salutara decizie a afla adevarul cu privire la Mineriade este important de inteles cum a fost deformata economia si societatea romaneasca de deciziile acelor grupari din jurul lui Iliescu-Isarescu.

Gruparea Iliescu-Isarescu a impus in Romania in urma unor actiuni coordonate, din care cele mai vivide sunt Mineriadele, un model de capitalism definit in literatura drept capitalism oligarhic.

Este acelasi model implementat in aceeasi perioada in Rusia lui Boris Eltin.

Gruparea Iliescu-Isarescu a “ales” capitalismul oligarhic desi au avut sansa, ce vine la fiecare 25+\- ani de a alege forme de capitalism superioare, implementate de exemplu in Polonia sau Cehia.

Este cunoscut de toata lumea ca modul in care sunt structurate coloanele capitalismului fac ca forma da capitalism din Germania sa difere de cel din SUA, cel din Marea Britanie sa difere de cel din Corea de Sud, cel din Franta sa difere de cel din Japonia.

Incepand cu 2013, revolutia tacuta a inceput cu incursiunile anumitor entitati in destructurarea anumitor inele de capturare a statului. Votul din 2014 si cele ce urmeaza nu fac decat sa confirme o revolutie tacuta. Revolutia este globala asa cum a fost si in 1989.

Dintre coloanele capitalismului implementate viciat in Romania de gruparea Iliescu-Isarescu pot fi mentionate dreptul de proprietate, concurenta libera, libertatea de a alege etc.

Detalii despre acesti piloni si diferite tipuri de capitalism in opinia Ce este capitalismul, publicata pe site- ul Fondului Monetar International, FINANCE & DEVELOPMENT, June 2015, Vol. 52, No. 2 de Sarwat Jahan si Ahmed Saber Mahmud.

Link aici http://www.imf.org/external/pubs/ft/fandd/2015/06/basics.htm

Captura de reglementare a Statului are multipli exponenti dintre care unul proeminent este Isarescu. Captura Statului viciaza concurenta libera.

Isarescu reglementeaza, supravegheaza si actioneaza coordonat in favoarea sectorului pe care il pastoreste. Este fix definitia clasica a capturii de reglementare. Cine “cumpara vin” isi permite, cu aprobare si protectie, sa extraga renta din sectorul respectiv indiferent daca practicile sunt abuzive sau Curtea Constitutionala confirma ca Isarescu este partinitor pe fata si in grava eroare de interpretare.

Regulile capitalismului din Romania se schimba. Mai multa piata si mai multa piata va elimina ultimele urme ale capturii Romaniei timp de 26 de ani de gruparea Iliescu-Isarescu.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

Neprihana cereasca « Motanul Incaltat
24-12-2016 la ora 4:20 pm

[…] la Nastarea Mantuitorului Iisus Hristos, unde vom afla o foarte mare bogatie duhovniceasca, cu atat mai mult necesara in vremurile noastre […]

Dan Pop
25-12-2016 la ora 6:49 pm

La multi ani, Nea Nelu ! Cu executare!!!!!

COMENTEAZA