Deficit bugetar: totusi 2,(9) egal 3!

25 ianuarie 2017 • General

Deficitul bugetar PSD este de 2 virgula perioada 9!

Sa fie corifeii din BNR care ii asista in elaborarea bugetului ultimii din parcare care nu au aflat ca:

Zero virgula perioada noua este egal cu 1″?

De asta e bine sa nu devii corifeu direct din translator. Studiile umaniste fara cele reale, in economie, dau rateuri.

Actuala perioada de bugetare este una de maxim amuzament pentru economisti (nu si pentru Isarescu).

PSD ar vrea sa stea sub 3% deficit dar nu vrea sa copieze chiar toate masurile de compensare.

Pentru o trecere in revista a masurilor de compensare aici http://lucianisar.com/uncategorized/cum-poti-sta-in-2017-cu-deficitul-sub-3-din-pib/

Spor la denaturarea datelor. In 2012 Isarescu a reusit sa “ajute” deficitul lui Ponta sa nimereasca fix pe 3% si sa il salveze din procedura de deficit excesiv.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

10 Comentarii

Unul
25-01-2017 la ora 4:06 pm

Este iarna. Sa fie BNR vinovat de valul de ger care afecteaza Romania? Nu e prima data cand se intampla, doar BNR a mai facut si altele…

Unul
25-01-2017 la ora 4:23 pm

Zero virgula noua in perioada inseamna, matematic (face parte dintre stiintele reale, nu?), zero urmat de virgula si o infinitate de noua. Daca se aproximeaza, evident, se ajunge la 1, dar asta e o alta operatie matematica. Lasand glumele si relele intentii la o parte, nu cred ca dintre toti oamenii pe care ii are bnr-ul, alege tocmai un poet sa calculeze bugetul… Cred ca are destui oameni cu studii de specialitate.

@unul
25-01-2017 la ora 4:31 pm

Ai perfecta dreptate. E plin de specialiști in banca centrală. Vorba unui înțelept “la BNR sunt remunerate performante-unicat”.

Lucian
25-01-2017 la ora 7:08 pm

Acum cred ca este evident nivelul de educatie al angajatilor BNR care intervin pe acest blog

Un search simplu ar fi evitat sa ruminati pe tema zerourilor

Nu este vorba de o aproximatie

Aici este exact diferenta intre economie si economie dupa ureche

Unul
26-01-2017 la ora 7:51 am

@Lucian…Multumesc mult pentru apreciere. Un sarci pe goagal am dat si am gasit pe wikipedia ca exista o dezbatere pe tema asta. Dezbatere inseamna ca exista pareri diferite, exprimate de diferiti oameni de specialitate. Dezbatere inseamna ca nu s-a stabilit clar si oficial daca e alba sau neagra…e gri, asa cum e in general totul pe la noi. Va multumesc oricum pentru faptul ca mi-ati imbogatit vocabularul cu acel “a rumina”.
Observ ca aici (pe blog) nu exista decat opinia dumneavoastra si a celor care sunt de acord cu ea. Cei care au alte pareri sunt fie inculti, fie rau intentionati, desi (unii) incearca (uneori) sa poarte cu dumneavoastra o discutie serioasa bazata pe argumente.
In alta ordine de idei, dar legat de discutia de mai sus, vreau sa va anunt ca am decis sa va scutesc de prezenta mea pe acest blog. Macroeconomia aici inseamna “jos Isarescu”, banking-ul contemporan e acelasi lucru. Sincer, de aproximativ 6 luni de cand urmaresc blogul, nu am aflat nimic interesant, in afara de faptul ca Isarescu e vinovat de tot raul din tara noastra si ca e mai ceva decat Ceausescu, Hitler si Stalin la un loc. E uimitor cum orice lucru rau care se intampla in tara asta e legat intr-un fel de Isarescu si BNR. Nu m-as fi gandit la asa ceva.
Asa ca revin, va las pe acest blog, care in curand va deveni un monolog, pentru ca au mai ramas cativa cititori, iar comentariile scad pe zi ce trece. Mai e <> care nu prea comenteaza, dar isi face reclama la blogul lui.
Eventual, prin 2019 cand mandatul lui Isarescu se va termina (daca nu se intampla nimic mai devreme), si daca va mai exista blogul, voi mai intra sa vad ce mai exista in viata asta in afara de Isarescu (probabil ca atunci veti fi nevoit sa scrieti si despre macroeconomie si banking contemporan).
Nu e cazul sa va rupeti din timpul dumneavoastra pretios si sa redactati un raspuns, o replica. Imi raspund singur: sunt un angajat bnr fara studii, angajat pe pile, care e omul lui Isarescu si spune prostiile pe care Isarescu le dicteaza, ca sa ascunda faptul ca are salariul lunar de 40.000 euro, ca a luat prima de pensionare 100.000 euro desi nu a iesit la pensie, ca nu cere dobanda pe aurul de la Londra, dobanda care ne-ar fi scos din saracie, ca protejeaza bancile unde are interese si le “arde” pe celelalte etc. Din moment ce stiu ce replica voi primi nu are rost sa mai intru sa o citesc. Mai bine cautati o alta nenorocire din tara asta si faceti o legatura cu Isarescu si bnr…e o noua zi si e nevoie de un nou “articol”, trebuie sa-i tineti in priza pe cei 2-3 cititori care v-au mai ramas. Pacat, daca se discutau intr-adevar probleme economice ar fi fost un blog interesant…dar aici nu se analizeaza nimic, nu se dezbate nimic, se arata doar faptul ca Isarescu si bnr sunt vinovati de orice se intampla in tara asta. Zilnic. Aceleasi “informatii” se repeta la cateva zile, puse in alt context.
Pana si “sfaturile” dumneavoastra din linkul “cum poti sta in 2017 cu deficitul sub 3%” sunt niste directii generale, nu sunt suficient de concrete. De exemplu, poate ca redeventele pe care cei ce exploateaza resursele naturale le platesc statului roman sunt mici si e usor sa spui “hai sa le crestem”…trebuie sa fie si posibil (comercial, legal etc.). De la teorie la practica e cale lunga. Asa, deziderate din astea avem toti, dar unele nu pot fi puse in practica, dupa cum probabil ca bine stiti (ca fost ministru).

Juma’ de an de “blog” mi-a ajuns.

O zi usoara!

Lucian
26-01-2017 la ora 8:45 am

Acum nu va scuzati atat in mod literar pentru o scapare de matematica elementara

De la BNR luati si o norma la Comisia de Prognoza ca nu se simte diferenta si au nevoie de comunicatori

fmmmmm
26-01-2017 la ora 1:31 pm

a zis inclusiv ca a ars bamboo din cauza lui Isarescu, este irecuperabil

Lucian
26-01-2017 la ora 3:00 pm

Dezbaterea pe problema matematica apare doar pentru ca exista mai multe solutii din perspective diferite

Nu este o dezbatere cum ca nu asta ar fi rezultatul …

a+kwI- luv
26-01-2017 la ora 8:12 pm

te lasa alina …
cred ca a vazut ca nu esti bun de nimic
mai bun Iohannis

[…] asta trebuie sa ai conditii optime, inclusiv financiare si monetare. Am indoieli ca BNR, v si aici, sub actuala conducere si care continua o filozofie veche, ar putea oferi aceste conditii, daca ma […]

COMENTEAZA