Declaratiile BNR “pe persoana fizica”

13 iunie 2016 • General

Spre deosebire de alte institutii ale statului, oameni politici sau persoane fizice, BNR isi asuma selectiv opiniile exprimate de angajati.

Acesti angajati sunt preluati si validati de populatie ca exprimand pareri competente de angajati BNR, indiferent cat de pe langa subiect sunt. Comunicarea oficiala BNR in schimb le valideaza parerile in functie de analiza reactiei media.

O tehnica de manipulare eficienta.

Diferiti angajati BNR opineaza in ziare, pe bloguri, in conferinte de presa pe absolut toate subiectele de la constitutionalitate, la politici fiscale, politici guvernamentale, investitii, curs, agricultura, locuri de munca etc.

In functie de reactia publica, BNR isi asuma ulterior parerea emisa in spatiul public sau nu.

La fel procedeaza si cu deciziile de politica monetara si de credit. Sunt testate in public prin consilieri. Dupa reactie, BNR se pozitioneaza.

Halal expertiza si independenta.

In concret pareristii acopera totalitatea curentelor economice e.g. sunt unii care s-au specializat in pareri libertariene, altii neo liberale iar altii frizeaza neo comunismul. Nu exista un demers constructiv si aplicat economiei romanesti ci doar se incearca imbunarea oricarei partitii a formatorilor de opinie. Cornuletele sunt ca sa consolideze bunavointa.

Exemplele extreme abunda.

In plina campanie de imagine a BNR pe tema leului tare, un director a iesit public afirmand ca 2,95 va fi noul nivel atins de cursul euro leu. BNR la ani distanta s-a disociat de respectiva opinie. Despre aceasta previziune BNR pe persoana fizica care a influentat comportamentul celor care au tras credite in euro si in franci elevetieni, aici http://m.businessmagazin.ro/cover-story/unde-se-duce-euro-1055021

In perioada de depreciere a leului un director BNR a iesit si a afirmat ca euro ajunge la 6 lei. Dupa normala acoperire panicarda a afirmatie in media si dupa ce BNR a considerat ca si-a atins obiectivul de isterizare a populatiei, oficiali BNR au iesit public si au calmat isteria, afirmand ca parerea este una strict personala si ca BNR va apara anumite nivele de curs fara a preciza care (nivelele au fost date pe surse). Declaratia respectiva este acoperita aici http://m.ziare.com/economie/baltazar-declaratia-lui-radulescu-ca-euro-va-ajunge-la-6-7-lei-este-uluitoare-1024755-font3

Recent un director BNR a afirmat ca sunt circa 4000 de cereri de dare in plata in toata piata. Realizand cei din BNR ca 4000 sunt departe de panica indusa anterior de guvernatorul BNR, comunicatorii BNR au iesit iar cu tratarea parerii directorului drept una personala si insistand ca BNR nu are date actualizate referitor la darea in plata. Superficiala abordare.

Ultima declaratie referitor la numarul previzionat privind darea in plata aici http://lbhn-1602388572.eu-west-1.elb.amazonaws.com/stire/21062495

Exprimarea publica a angajatilor BNR si analiza media a impactului sunt o maniera de manipulare a opiniei publice. Schimbarea deciziilor BNR bazat pe aceasta testare a opiniilor este periculoasa pentru economia Romaniei.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

8 Comentarii

Florin
13-06-2016 la ora 6:45 am

Asta este o mare gogoasa: “comunicatorii BNR au iesit iar cu tratarea parerii directorului drept una personala si insistand ca BNR nu are date actualizate referitor la darea in plata.”
In realitate băncile sunt obligate de BNR sa raporteze zilnic situația cererilor de dare în plata !

Lucian Isar
13-06-2016 la ora 7:32 am

Exact, au raportari doar ca nu ii avantajeaza dupa dezastrul promovat cu milioane de euro in publicitate bancara.

AristotelCostel
13-06-2016 la ora 9:08 am

Oanță…. OANȚĂ… 😀 e cel mai neasumat autor de manipulări indecente.

Cornel F
13-06-2016 la ora 10:08 am

din consilierul Croitoru: “Unii parlamentari cred ca ar trebui sa poata destitui consiliul de administratie al BNR pe baza respingerii unui raport pe care consiliul l-ar prezenta parlamentului. Daca, judecat dupa cine stie ce criterii, raportul este nesatisfacator, atunci consiliul poate fi demis.
Dar, la o analiza mai atenta, aceasta idee este pur si simplu periculoasa. Ea este o amenintare la adresa bunastarii populatiei.”

Deci, ce prevede fisa postului pentu Croitoru?

Florin
13-06-2016 la ora 10:18 am

“Deci, ce prevede fisa postului pentru Croitoru?”

Răspuns: parcă mai are vreo importanță… nimeni nu se poate atinge de angajații BNR… 🙁

Turturescu
13-06-2016 la ora 10:51 am

@florin
it looks like shit’s about to hit the fan!

Sofia
16-06-2016 la ora 5:02 am

Atitudine de .prescurari de 2 bani. Au nenorocit familii întregi , mersul unei națiuni , au distrus ideea de concurenta , de morală și onoare , credința și încrederea că prin a fi creativ ,a gândi și a munci poți trăi decent . Românii au vrut decenta in primul rand si respect , aceste haite sălbatice au indus ideea de îmbogățire a 2,3, indivizi si restul sclavi. Întruchiparea lăcomiei , hotiei , lipsa de moralitate , o găsești la BNR.

Badoi
14-02-2017 la ora 11:05 pm

Ipocrizie, intriga si lacomie nemascata de o parte si alta. Apropos de ventilator, nu-i nimic. unii-i folosesc uzual contrapartea, face parte din modul de viata… si din bunul lor gust. (aviz hipermoralistilor)

COMENTEAZA