De ce BNR nu a obtinut restituirea de catre rusi a tezaurului Romaniei in 26 de ani?

22 iunie 2016 • General

Multa lume este mirata ca in 26 de ani conducerea BNR nu a reusit sa incheie cu contrapartida rusa negocierile de restituire a tezaurului Romaniei.

Si mai multa lume a ramas nedumerita cand a auzit in plina dezbatere privind legea darii in plata de reluarea negocierilor privind retrocedarea tezaurului Romaniei dupa o pauza de ZECE ANI!

Strategia de comunicare a BNR a fost ca la carte si a produs o “stire pozitiva”: BNR reia negocierile pentru tezaur.

Pentru a gasi raspunsul la intrebarea din titlu trebuie sa tinem cont de faptul ca toata conducerea BNR este PSD, de sorginte Iliescu. Mai multe aici http://lucianisar.com/general/pp-dd-bnr-prin-psd-via-societatea-civila/

Cealalta parte de informatie este oferita de Victor Atanasie Stanculescu in materialul din urmatorul link http://www.dcnews.ro/mobile/secret-controversat-despre-iliescu-dezvaluit-dupa-moartea-lui-stanculescu_508790.html

Citat: “Întrebat de Marius Marinescu de ce i-a predat puterea lui Ion Iliescu, Atanasie Stănculescu i-a zis: ‘Toți ar fi spus că e lovitură de stat și că Armata a preluat putere și atunci am mers pe varianta Ion Iliescu pentru că trebuia un om politic care să asigure un echilibru și totodată era apropiat de ruși care aveau control în zona noastră. Ion Iliescu vorbea la telefon permanent cu Moscova și de aceea l-am ales pe el”.”

Mai e nevoie de alte explicatii pentru ce exista pauze de 10 ani in negocierea repatrierii de catre Rusia a tezaurului Romaniei?

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

ThinkAgainRO
22-06-2016 la ora 10:07 am

Să avem pardon Coane ISAR dar cu articolul acesta dezinformezi de îngheață apele!
Să le luăm pe rând!
Conform siteului BNR secțiunea ISTORIC în 1880 la înființare BNR avea capital majoritar PRIVAT (66% din acțiuni).Între 1900 și 1925 STATUL ROMÂN se retrage din acționariatul acestei bănci așa că BNR devine INTEGRAL PRIVATĂ.
În noiembrie 1916 se mută capitala la IAȘI împreună cu sediul BNR și cu 91 de tone de aur însemnând depozitele băncilor comerciale (toate private cu acționariat khazar la fel ca acum).Pe 12 decembrie se ia decizia ca aceste valori să fie mutate în RUSIA unde țarul ROMANOV a garantat personal protecția acestui tezaur.
În anul următor se dă o lovitură de stat bolșevică de către khazari vorbitori de limba rusă finanțați de la LONDRA și NEW YORK. În acest HAOS dispare și tezaurul BNR.
Concluzie: Poporul rus nu datorează poporului român absolut nimic! O bancă privată a făcut intenționat pierdut un tezaur iar proprietarii acestuia au murit oricum de mult!

[…] – lucru de care nu se mai vorbeste la noi de vreo 12 ani. Ar trebui facuta o reforma prin care Banca Nationala sa inceapa sa indeplineasca cerintele de independenta. Si legat de acest […]

COMENTEAZA