De banii iertati de Ponta, chinezii cumpara 51% din Rompetrol: Rompetrol cat?

28 iunie 2016 • General

CEFC China va achiziționa 51% din acțiunile Rompetrol cu 680 milioane de dolari. Link aici http://www.profit.ro/insider/energie/chinezii-de-la-cefc-vor-plati-680-milioane-dolari-pentru-a-prelua-controlul-la-kmg-international-fost-rompetrol-group-15441975

Ponta a anulat 600+ milioane de dolari datorii ale Rompetrol catre statul Roman.

Cei 600 de milioane de dolari datorie estimata nu tin cont de prejudiciul generat prin finantarea sub piata acceptata de statul Roman in favoarea Rompetrol si nici de amanarea incasarii sumelor datorate.

De suma anulata, statul Roman putea rascumpara cei 51% din Rompetrol, reparand greseala de privatizare pe nimic facuta de guvernantii anului 2000.

Ponta a incercat sa treaca decizia prin parlament, dupa model Nastase,  dar a avut ghinion si nu a reusit.

Ponta e ofuscat ca echipa de la Ministerul Economiei din 2012 l-a lasat, fara ca acesta sa se prinda decat in 2015, in offside.

Presedintele Iohannis a avizat inceperea urmaririi penale pe numele a 4 ministri in dosarul Rompetrol 2, ce au operat in favoarea Rompetrol in anul 2003. Stirea aici
http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-a-avizat-inceperea-urmaririi-penale-pe-numele-a-patru-fosti-ministri-15401159

In rechizitoriu se mentioneaza si perioada de guvernare din anul 2000.

Cu majoritate PSD in Parlament, e dificila inceperea urmaririi penale in anumite cazuri dupa cum demonstreaza cazul Corlatean.

O bresa a fost realizata deja la Presedintele Senatului pe marturie mincinoasa.

La un wannabe sef la camera or orice alta demnitate cu sofer, oportunitatile abunda.

Rompetrol 1 a fost. Rompetrol 2 este in desfasurare. Rompetrol 3 va viza anul 2000 sau anul 2013?

ETICHETE: ,

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

Michael Marc
30-06-2016 la ora 9:11 pm

Domnule Isar credeam ca sunteti un deontolog adevarat dar m-am inselat.
Daca sunteti asa obiectiv dupa cum va credeti, de ce nu scrieti ca la data la care Patriciu a cumparat Petromidia, rafinaria era inchisa, angajatii trimisi in somaj tehnic iar stocul de titei era ZERO. Turcii au incercat sa cumpere, dar s-au retras cand au vazut problemele, inclusiv financiare. Patriciu a riscat si ia iesit, altfel astazi PETROMIDIA era inchisa si taiata pentru fiare vechi ca si ASTRA PLOIESTI, ARPECHIM, RAFO ONESTI, SUPLACUL DE BARCAU,, iar dumneavoastra nu mai aveati ce sa scrieti. Punem pariu ca daca Kazakhii se retrag, nimeni nu va cumpara rafinaria. Stii cate rafinarii s-au inchis in ultimii 5 ani in Franta si Germania ? Ia spuneti dvs, ce va face statul roman cu rafinaria daca devine actionar majoritar? ce se va intampla cu angajatii, cine va plati taxele care de bine de rau se incasau la buget ? Aveti raspuns, sau va trebui sa cautati lumina la PNL ?
Nu-mi fac iluzii, stiu ca imi veti cenzura comentariul si nu il veti publica, dar vorba ceea” De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere” . Si apropo, daca rafinaria se va inchide, mergeti dvs sa negociati cu cei 4000 de muncitori de la Navodari, sau o trimiteti pe doamna Alina ?
Cu respect,

Bogdan
20-07-2016 la ora 1:28 pm

Oare Isarescu era prim-ministru pe vremea privatizarii catre Patriciu?

COMENTEAZA