Cursul de schimb: nici Isarescu nu mai stie cu cine sa joace

28 decembrie 2016 • General

Cursul de schimb euro leu este un curs manipulat- administrat de Banca Nationala a Romaniei.

Dimensiunea rezervei ii permite lui Isarescu sa intervina in piata sau sa nu intervina si sa impinga cursul spre ce nivel doreste.

Cursul de schimb a fost in asemenea mod promovat public – multi bani bagati in propaganda – incat in Romania, pentru privitori, reprezinta vrea ce reprezinta indicele bursier in SUA: o expresie a mersului economiei.

Pe parcursul lui 2016 Isarescu a oscilat in declaratii in mod direct sau prin acoliti: ba era supraincalzita economia, ba crestea pur si cinstit, ba dadea la pace cu Dragnea, ba il lasa cu ochii in soare.

Acum Isarescu nu mai stie cu ce tabara sa joace iar Iliescu are probleme cu dosarul Mineriadei. Toata lumea spera ca Iliescu nu incepe sa vorbeasca …

Nestiind cu cine sa joace cursul de schimb creste. Semn ca Isarescu nu e de acord.

Dar cu cine nu e de acord? Ca avem or ca nu avem guvern? Consilieru’ Croitoru de la BNR era suparat pe castigatorii alegerilor prin promisiuni pentru stomac. Tot pe alegatori se razbuna Isarescu sau doar pe politicieni? Chiar pe toti?

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

9 Comentarii

[…] se pot face oricand, desigur. Nu e clara nici pozitia Presedintelui fata de Programul PSD de guvernare. Asa cum nu e deloc limpede de ce PSD a venit cu nominalizarea D-nei. Shhaideh. Despre […]

adsfaf
28-12-2016 la ora 9:20 pm

Dragnea tocmai a anunțat ca noul Guvern ii va diminua Președintelui salariul de la 21 000 de lei la 7500 de lei. Sa speram ca Dragnea se va apleca si asupra indemnizației Guvernatorului.

Unul
30-12-2016 la ora 6:57 am

@adsfaf 7500 lei castiga un functionaras mai bine platit de pe la stat. Nu mi se pare ok ca presedintele sa castige atat. Nu stiu daca presedintele dispune de alte fonduri, dar crezi ca ar fi ok sa apara la o intalnire de sefi de stat cu un costum de 300 lei pe motivul ca nu are bani sa-si ia unul ca lumea? Nu ma refer aici la raportul dintre ceea ce face presedintele si cat castiga, asta e o alta discutie (desi, daca te intreb cine e presedintele Germaniei s-ar putea sa nu stii, dar de cancelar stii…daca tot vorbim de rolul presedintilor…desigur, asta depinde si de atributiile pe care i le confera constitutia tarii respective). Ma refer la faptul ca presedintele tarii ne reprezinta pe plan international. Poate ca 21000 lei (daca ii avea) sunt cam mult, dar 7500 mi se pare destul de putin. Parerea mea.

Hotie institutionalizata
30-12-2016 la ora 4:16 pm

Anul 2017 va aduce probabil si cea mai mare gaura pt sistemul bancar si bugetul statului roman: crahul CECBANK. Deja au fost rugati verbal marii depozitari ca scadenta depozitelor cu maturitate in decembrie 2016 sa fie mutata in ianuarie 2017. BNR a aflat si tace. Ghetea a mai fost confirmat 9 luni tocmai ca sa isi acopere urmele. Iar trebuie populatia sa plateasca prostia si hotia incompetentilor? Chiar nimeni din tara asta nu poate sa i-a masuri? Atunci inseamna ca meritam.

[…] incheiere cred ca n-ar strica sa amintim ca romanii vor avea placerea sa ia cunostinta pe viu despre „viziunea Dragnea” in materie de Program de guvernare. Vorba D-lor. Dragnea […]

decadenta pensionareasca
30-12-2016 la ora 6:20 pm

banii de concediu ai lui Mugur Isărescu: 42.727 de lei

Love Ghetea
30-12-2016 la ora 8:01 pm

Numai atat? Ghetea care are salariul dublu cat Isarescu a luat la pensionare aproape 300.000 euro bonificatie.

Love Ghetea
30-12-2016 la ora 8:07 pm

Duce mos Ghetea ca are de unde. Am auzit ca exista niste poze cu amanta la o partida de pescuit din afara tarii , poze cu care e tinut moshu la respect. Vor aparea daca e cazul si deranjeaza

STANCIU VIRGIL
30-12-2016 la ora 9:08 pm

DOMNULE DRAGNEA ,SINT UN CETĂȚEAN ROMAN NĂSCUT IN ROMANIA ,CRESCUT IN ROMANIA , AM LUCRAT IN MINERIT 20 DE ANI. VA ROG SA ÎNTREPRINDEȚI TOATE DEMERSURILE NECESARE PENTRU CLARIFICAREA SITUAȚIEI REZERVEI DE AUR. POPORUL SI PARLAMENTUL TREBUIE SA CUNOASCĂ SITUAȚIA REZERVEI DE AUR.

COMENTEAZA