Cum a rezolvat Isarescu, celor de care depinde, problema francilor elvetieni

23 octombrie 2016 • General

Pentru un numar limitat din cei peste 100 mii de imprumutati in franci, Isarescu a gasit personal solutii la problema legata de efortul de a achita ratele.

Cei alesi pentru solutii persoanalizate sunt cei de care depinde.

In urma inscenarii media privind atacul pe curs din octombrie 2008, Isarescu a trebuit sa se asigure ca o serie de persoane din mediul bancar nu vorbesc. Metodele prin care s-a asigurat Isarescu ca respectivii nu vorbesc au fost multiple.

Unele au vizat si cateva persoane care aveau credite in franci elvetieni.

Pentru aceste persoane Isarescu a oferit solutii personalizate pentru problema creditelor in franci elvetieni.

Prezint 2 exemple pentru a contura ce eforturi face Isarescu pentru unii detinatori de credite in franci elvetieni sa isi poata achita ratele fara conversie:

– Ionut Dumitru, Presedinte al Consiliului Fiscal si economist Sef Raiffeisen bank are un credit in franci elvetieni de 370 mii. Isarescu s-a zbatut ceva pentru a ii creste veniturile lui Ionut Nu doar prin gasirea unui loc suplimentar de munca dar si prin asigurarea ca ANI nu vede un conflict de interese. O fi rezolvat ca si la propriile venituri ca ANI sa nu aplice legislatia in vigoare? Ionut Dumitru era economist Sef Raiffeisen Bank Romania in timpul “atacului pe curs” avant acces la deciziile BNR si inainte si dupa. Sursa informatiei privind creditul aici http://prisacariu.ro/2015/01/17/seful-consiliului-fiscal-datornic-in-franci-elvetieni-ce-sfat-ii-va-da-guvernului/

– Cristian Sporis, vicepresedinte corporate Raifeisen Bank are un credit de 500 mii franci elvetieni. Isarescu s-a zbatut ceva sa il aduca in pozitia de Vicepresedinte Corporate la Raiffeisen in locul lui Burduja dupa un periplu prin pozitia de secretar de stat. Cristian Sporis era trezorier al Raiffeisen Bank in timpul “atacului pe curs” si in timpul inspectiei Consiliului Concurentei pentru care Raiffeisen a luat amenda pentru transmiterea de informatii false. Sursa informatiei privind creditul aici http://mobile.hotnews.ro/stire/11792287

Restul de peste 100 de mii de imprumutati in franci elvetieni nu ar zice ca Isarescu este asa prietenos dar nici nu detin informatii despre activitatea reala a acestuia.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

8 Comentarii

AristotelCostel
23-10-2016 la ora 7:52 am

Sclavi utili… slugi preaplecate… 😀

Băieții ăștia doi sunt catastrofe cu membre și capete de protecție împotriva ploii în gât.

*****
23-10-2016 la ora 2:39 pm

Isarescu “Creditul are 2 etape – una de mare fericire, cand iei banii, si a doua in care trebuie sa dai banii inapoi”……Acesta a spus despre cei 70.000 de debitori in franci ca “nu reprezinta un grup unitar, omogen”, dar si ca “in Romania problema creditului in franci nu reprezinta un risc sistemic”, iar trei sferturi dintre cei care au de platit credite in moneda Elvetiei “au venituri lunare sub 2.500 de lei pe luna”.

cris
23-10-2016 la ora 9:19 pm

Eu te-as da maine in judecata in locul celor 2.

[…] stau si ma intreb daca noi ne gandim la viitorul Rep. Moldova. Ce se va alege din aceasta tara care este […]

Lucian Isar
24-10-2016 la ora 4:38 am

Daca ati semna cu numele dumneavoastra am sti simplu de ce nu sunteti in locul lor ci doar va doriti sa fiti

Cris
24-10-2016 la ora 4:59 am

Nu conteaza cine sunt e doar o sugestie pentru cei 2 poate 3 🙂

Cris
24-10-2016 la ora 5:12 am

Faci greseli de logica elementara orbit de ura fata de Isarescu.1.Sporis nu mai are demult credit.2.Si Sporis si Dumitru sunt in acele functii cu mult inainte de momentul 15 ianuarie 2015 cand s-a apreciat francul .Prin urmare n aveau de ce sa fie ajutati.

AristotelCostel
24-10-2016 la ora 6:59 am

@Cris

Pentru conflict de interese este loc și de câțiva ani cu executare.
Marii strategi bancari agreați de sistem și-au dat foc la câteva sute de mii de euro din averile proprii. Alți gugumani agreați de sistem și-au luat țepe direct de la țepari.

Ce vor face reclamanții în instanță? Vor demonstra cu acte că au venituri de la reglementați și de la reglementator? 😀
Supraveghetorul va jura cu mâna pe bibilică_că n-a luat credit în franci de la banca radiată? :)))

COMENTEAZA