Cinteza si Isarescu Nu observa CEC Bank?

23 august 2016 • General

KPMG a dat opinie cu rezerve pentru rezultatele CEC Bank.

Asta inseamna pentru orice necunoscator ca CEC Bank este in mod real pe MINUS!

Investitiile in relatiile publice au costat.

Deloc surprinzator Cinteza si Isarescu par sa nu sesizeze ce inseamna asta si dau presei foarte multe date despre bancile mici (Marfin a luat 8 amenzi si alte acte de eroism).

Detalii scapate de BNR in presa aici http://bancherul.ro/care-sunt-problemele-gasite-de-bnr-la-banci,-pentru-care-acestea-au-primit-zeci-de-amenzi-si-avertismente–16508

Raportul KPMG referitor la CEC Bank poate fi consultat aici https://www.cec.ro/sites/default/files/files/situatii_financiare_ifrs_2015.pdf

La pagina 2 spune clar si in romana:

” Bazele opiniei cu rezerve

Ajustarile pentru deprecierea creditelor si avansurilor acordate clientelei prezentate in nota 17 din situatiile financiare, au fost determinate in baza unor estimari si judecati semnificative cu privire la valoarea actualizata a fluxurilor de numerar asteptate a fi recuperabile de la clienti. Ajustarile pentru deprecierea creditelor si avansurilor acordate clientelei la 31 decembrie 2015, Nu reflecta, in intelegerea noastra, in mod adecvat, in conformitate cu Standardul International de Contabilitate IAS 39 …”

Una din bancile mici din lista sta de 4 ani doar cu avertismente sub limita legala de capital doar pentru ca in primii 4 ani, de cand a luat licenta, a angajat un consilier cu relatii?

ETICHETE: , ,

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

7 Comentarii

anonim1
23-08-2016 la ora 3:37 pm

Isărescu a angajat-o la CEC pe sora sa Croitoru Veronica. Doamna este chiar consilier la Grațian si a beneficiat de un credit de la CEC în 2011 cu derogare de la norme pentru a putea fi creditabil. La CEC mai e si Cinteză Jana, fosta soție a șefului de la supraveghere.
In CEC se încalcă frecvent normele și procedurile în vigoare prin personalizări, acordându-se credite care nu sunt garantate, nu au aport propriu, nu au sursă de rambursare, nu au bonitate și se fac tot felul de artificii pentru a se face creditabile și a li se acorda dobânzi mici și grații mari.
De exemplu, se acordă un credit condiționat, ca ulterior primei retrageri în termen de 30 – 60 de zile să se constituie aportul propriu, sau să se suplimenteze garanțiile, iar dacă nu are bonitate clientul, bonitatea fiind un criteriu de eligibilitate, se solicită derogare de la procedură prin personalizare.

AristotelCostel
23-08-2016 la ora 4:00 pm

Dacă aș fi fost un maimuțoi securist șef de bancă privată și aș fi plecat șef de bancă de stat, lăsând în locul meu un agent de vânzări, odraslî de securist, care a câștigat cotă de piață în vârf de bulă a creditării, ar avea ceva dacă aș acorda refinanțări debitorilor cu active problemă de la banca agentului de vânzări?

Nesimtire cecbank
24-08-2016 la ora 9:38 am

In Consiliul de Administratie al CECBANK sunt 3pensionari Ghetea. Popa. Carabasan care cumuleaza pensia cu salariile de peste 15.000 eur/luna. Oare e corect sa ii platim

Ghetea Nemuritorul
24-08-2016 la ora 4:11 pm

Dar Stamatian nu stie nici macar sa scrie, Iovu e “iubi” a lui….
Mega mizerie la CEC

mar
24-08-2016 la ora 6:00 pm

iubi cui?

Alexandra
24-08-2016 la ora 11:17 pm

Poate este interesanta o analiza sau un top cu angajatii din pozitii de management din sistemul bancar privat, rubedenii ( la impuse in general ) cu cei ce se ocupa cu supravegherea prudenţială…..

COMENTEAZA