Cine l-a pacalit pe Basescu sa taie salariile si pensiile

5 mai 2016 • General

Este evident ca fostul presedinte Basescu a fost pacalit sa taie salariile si pensiile

Cu expertiza mai mult in comert decat in economie, fostul presedinte a apelat la specialisti.

Specialistii respectivi au recomandat taierea salariilor si a pensiilor.

Era evident inca din momentul propunerii ca masura era gresita si nici un economist care nu era in sfera de constrangere a BNR nu a validat masura.

Dovada simpla ca specialistii care l-au influentat pe presedintele Basescu la aceasta decizie economica au gresit major reiese si din faptul ca au existat imediat bani pentru reintregirea partiala a salariilor dupa doar cateva luni ( blocarea taierii pensiilor de catre Curtea Constitutionala nu face decat sa confirme dimensiunea erorii de calcul a corifeilor). Mai mult, guvernul Ponta 1 avea deja banii acumulati pentru reintregirea completa a salariilor si plata salariilor restante. Taierea de salarii a contribuit la reversarea iesirii economiei din recesiune, fapt ce subliniaza suplimentar greseala corifeilor.

Corifeii romani s-au ascuns ca de obicei in spatele FMI pana cand fostul Sef FMI a declarat public ca nu FMI a venit cu propunerea. Decizia finala, indiferent de propunere este a autoritatilor romane. Sursa aici http://m.antena3.ro/actualitate/fostul-sef-fmi-dominique-strauss-kahn-ne-am-opus-taierilor-salariale-din-2010-349690.html

BNR a avut in 2010 un specialist detasat pe langa guvernarea Basescu, consilieru’ Croitoru de la BNR.

Cum angajatorul BNR a reusit un exercitiu de lobby prin care salariile lor au fost exceptate de la taieri, nu a existat nici un motiv “economic” sa nu se sustina validitatea economica a taierii salariilor si a pensiilor pe langa fostul presedinte Basescu.

Si uite asa, fara o consiliere economica serioasa, Basescu a fost pacalit sa taie salariile si pensiile.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

17 Comentarii

[…] nu a fost influentat de specialistii FMI ci de economisti din Romania. Iata textulpublicat pe blogul […]

Costel Constantinescu
05-05-2016 la ora 4:05 pm

Sunt surprins de lipsa de obiectivitate si chiar de profesionalitate care izvoraste din articolasul dumneavoastra.
1. Comisia de prognoza a indus in eroare guvernul, si acesta s-a trezit in situatia de a nu mai putea plati salariile si pensiile.
2.Faptul ca peste cateva luni guvernul Ponta a avut bani pentru recuperare se datoreaza tocmai acestor economii. Ati inversat cauza cu efectul. Ne credeti chiar asa de prosti?!
3. “Uitati” mereu ca aceste reduceri erau NUMAI PE URMATOARELE 6 LUNI, iar guvernul MRU a fost doborit in graba, prin cumpararea parlamentarilor la bucata, tocmai pentru a nu pune el in practica revenirea la vechile salarii, ceea ce Ponta nu a facut integral.

Daca acest comentariu nu apare, voi avea grija sa apare totusi pe facebook, cu mentiunea ca am fost cenzurat.

Emil
05-05-2016 la ora 4:38 pm

In sfarsit spune cineva ceea ce eu gandesc de mai multa vreme, observand scena politica. Isarescu a fost in permanenta in siajul PSD si a facut ce a “trebuit” ca sa-i fie bine si lui si celorlalti. Trebuia sa scape de Basescu in 2010, 2011, daca in 2019 nu le-a iesit. Bravo, d-le Isar!

liviu
05-05-2016 la ora 6:17 pm

Dl Isar,
Coboară te rog in economia reala, nu in aia falsa in care trăiești dumneata.
Băsescu trebuia sa taie din administrație nu din salarii.
Dar voi, politicienii, nu faceriasa ceva niciodată.
Tara asta trebuie condusa precum o firma privata – nu merge treaba, dam afara puturoșii si tăiemdin lefuri.
Voi ati făcut romanii sa regrete comunismul, ca sa intelegeti unde ne-ati adus cu furturile si minciunile astea.

felix
06-05-2016 la ora 9:41 am

Daca acest CROITORU face parte din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI NU VA PATI NIMIC.
Trebuie sa va amintiti faptul ca a avut o relatie cu fata lui ISARESCU, ADEVARATUL PRESEDINTE AL ROMANIEI.
Deci… MASONERIA A DISTRUS ROMANIA SI POPORUL ROMAN!!
ACUM OMOARA IN SPITALE SI DOCTORI SI BOLNAVI!!!
FELICITARI D-LE DOCTOR BALANESCU, MARE MAESTRU AL MLNR!!!!

Neprietenul
06-05-2016 la ora 10:12 am

Analiza imi pare absolut corecta.

Taierea salariilor a produs un efect de domino – a scazut consumul, afectand productia, in special pe micii producatori cu numar mic de salariati care au fost nevoiti sa inchida. Tot impotriva acestora s-a indreptat si impozitul forfetar, care a inchis 200.000 de intreprinderi mici, din care, ok, jumatate nu aveau activitate, dar restul produceau putin, cat sa-si plateasca singuri salariul, iar de la a-si plati singuri o leafa rezonabila, acestia au ajuns la oficiile de somaj creand inca o presiune asupra bugetului.

Pe de alta parte, produsele bancare speciale, cum au fost creditele acordate politistilor sau armatei au ajuns in restanta, intregul sistem bancar trecand la contractie si defensiva, cu rezultatul ca nu s-au mai dat credite in general, dar mai ales bugetarilor, o categorie considerata pana atunci sigura la creditare.

De aici a fost afectata grav piata imobiliara, auto si a bunurilor de folosinta indelungata.

Sunt doar cateva din motivele pentru care este evident ca recesiunea in Romania a fost provocata, nu a fost un act natural sau o necesitate.

Probabil, la nivelul ocult al sferei politice internationale s-a ajuns la ideea ca, daca state puternice sunt afectate din diverse motive de criza, pe fondul acesteia nu trebuie lasate sa se dezvolte statele slabe dar stabile de la marginea UE, care ar fi avut astfel o sansa sa profite de necazul celor mari pentru un mic impuls in dezvoltare.

Apreciez viziunea, cred ca este corecta si rara!

cetatean
06-05-2016 la ora 10:31 am

,,Produsele bancare speciale” , cum au fost creditele acordate politistilor sau armatei au fost acordate de Bancorex, cam la 5000 de ofiteri, cu dobinda de 6% cind dobinda reala la banci era cam de 200%.

Ionelia
06-05-2016 la ora 12:51 pm

Stiam deja asta. Revoltator este ca Sindicatele au deveniti complici “cu beneficiu” in aceasta masura. Le-a convent aceasta masura in detrimentul scaderii numarului de bugetari. Dovada ca nici nu au protestat. Stiau ca in acest fel vor starni revolta maselor iar ei nu ar fi ramas “fara membri”. Basescu nu isi va mai reveni, din acest motiv, la popularitatea de care a avut-o inainte de asta. Este un personaj extrem de versat si istet si totusi a gresit enorm in acesta problema. Imi pare rau. E un politician de care cred ca inca mai avem nevoie.

tudor
06-05-2016 la ora 6:07 pm

Nu l-a pacalit nimeni…tocmai asta e problema.

[…] serioasă, Băsescu a fost păcălit să taie salariile și pensiile”, a scris Lucian Isar pe site-ul […]

[…] altfel, Lucian Isar susține într-o postare pe blogul personal, că „Este evident că fostul președinte Băsescu a fost păcălit să taie salariile și […]

dan
07-05-2016 la ora 9:58 am

oare aceasta tema a pacalirii lui basescu va fi reluata de marele pnl in campanie? :p

[…] Dovada simpla ca specialistii care l-au influentat pe presedintele Basescu la aceasta decizie economica au gresit major reiese si din faptul ca au existat imediat bani pentru reintregirea partiala a salariilor dupa doar cateva luni ( blocarea taierii pensiilor de catre Curtea Constitutionala nu face decat sa confirme dimensiunea erorii de calcul a corifeilor). Mai mult, guvernul Ponta 1 avea deja banii acumulati pentru reintregirea completa a salariilor si plata salariilor restante. Taierea de salarii a contribuit la reversarea iesirii economiei din recesiune, fapt ce subliniaza suplimentar greseala corifeilor”, a scris Isar. […]

1searches
13-01-2022 la ora 12:51 am

1cavernous

COMENTEAZA