Cand Guvernul American “penalizeaza” proprii cetateni, Isarescu are de ce sa se preocupe

22 noiembrie 2016 • General

Ani de zile anumiti cetateni romani au trait cu impresia ca e ok sa se indestuleze din ajutoarele primite de la Americani fie sub forma ajutorului de a Congresul American sau sub forma ajutorului de la FMI.

Teoria cu indestularea pe ascuns de la ajutoarele americanilor pe motiv ca nu sunt atenti a fost dovedita in cateva cazuri falsa.

In iulie 2005, Harvard University si un profesor, Shleifer, au semnat un acord cu Guvernul SUA prin care inchideau un proces ce dura de 5 ani.

Harvard a platit 26,5 milioane de dolari iar Shleifer 2 milioane de dolari, desi initial i se cerusera 104 milioane de dolari ca si daune pentru conspiratie in a frauda guvernul SUA in timp ce sfatuia un program finantat de americani pentru privatizarea economiei Rusiei in anii ’90.

Isarescu si-a aprobat bonus de performanta pe timpul crizei, obtinut si din supradimensionarea imprumutului de la FMI. Pentru aceasta a denaturat datele prezentate, a facut declaratii necinstite in fata Parlamentului Romaniei si cel mai important a franat cu premeditare economia Romaniei pentru a justifica ex-post ca Romania avea nevoie de atatia bani. Nu a reusit.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

[…] spre exemplu, oare, sa-l vedeti in Balcescu pe Ceausescu? Eu cred ca […]

Stefan
29-01-2017 la ora 5:36 pm

Dle Lucian Iar, Va apreciez pentru o serie de luări de pozitie, insa in cazul de fata sînteți intr-O gravă eroare. Ajutoarele de la FI nu sînt ajutoare ci împrumuturi cu dobândă semnificative si comisioane importante. Nici vorba de ajutoare. Si nu Guvernul SUA ne face o favoare ca ne da imprumuturîmprumuturi, cu noi le facem un mare bine. Ca împrumuturile au o serie de conditionalitati care deschid piața marilor capitaliști si interese straine in defavoarea autphtonilor. La împrumutul din 2009 conditiile favorabile marilor capitaliști si industriasi au fost: încasarea unei parti importante din rezervele constituite aflate la Banca Nationala a Romaniei (pentru depozitele încasate de băncile comerciale); 2. Eliminarea studiului de impact comercial la deschiderea unui supermarket, materializatprinntr-un acord al mediului economic limitrofe viitorului supermarket. Efectul conditionalitatilor: băncile straine au primit de la sucursalele lor din România sumele restirestituite de BNR, desi aveau obligația de a creditat economia Romaniei.2. Explozia de magazine supermarket aparținînd Lidl, Penny, etc. în dauna producătorilor si comercianților romani

COMENTEAZA