BNR a gasit “definitia stabilitatii preturilor” dar cu ea nu mai poate justifica bonusurile de performanta!

24 august 2016 • General

Dupa cum precizam anterior, Isarescu ar trebuie sa aleaga anual cate o definitie pentru “stabilitatea preturilor” ca sa poata sa isi pastreze bonusul deja incasat.

Despre acest subiect am scris pe larg in http://lucianisar.com/uncategorized/ce-definitie-noua-alege-guvernatorul-isarescu-in-fiecare-an-ca-sa-justifice-bonusul-din-criza/

Economistul Florin Citu puncteaza pe blogul personal in opinia

https://florincitu.wordpress.com/2016/08/09/pana-la-urma-cum-naiba-evaluam-performanta-bnr/

unde anume poate gasi Isarescu definitia BNR referitor la stabilitatea preturilor.

Daca gaseste doar Isarescu definitia, eare una. Va continua dezinformarea.

Daca gaseste definitia Curtea de Conturi a Romaniei si/sau Comisiile de Buget din Parlamentul Romaniei, e alta. Ar putea sa isi faca datoria.

In raportul anual al BNR pentru anul 2015 la Capitolul Obiectivul politicii monetare, se precizeaza:

“În contextul anului 2015, politica monetară a vizat asigurarea revenirii pe termen mediu a ratei anuale a inflației la nivelul țintei staționare de inflație de 2,5 la sută ±1 punct procentual – compatibilă cu definiția stabilității prețurilor în economia românească “.

Cu aceasta definitie, Isarescu trebuie sa returneze tot bonusul de performanta incasat pe perioada crizei.

Va afecta acest lucru si dimensiunea pensiei?

Raportul BNR pe 2015 poate fi consultat aici http://www.bnr.ro/PublicationDocuments.aspx?icid=3043.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

21 Comentarii

Da.....
24-08-2016 la ora 5:04 am

Ani in sir au crescut preturile precum cimpoiull . La sfârșitul anului când guvernele trebuiau să aplice o corecție la pensiile cetățenilor conform legislației in vigoare , inflația (cimpoiul )era la faza de dezumflare
Si uite așa matematica lucrează doar pentru pensia lui Isărescu.

Da.....
24-08-2016 la ora 5:36 am

Umflatura preturilor dăunează grav sănătății economiei și economiilor cetățenilor , însă face bine conturilor șmecherilor . Cum performanta se măsoară la sfârșitul anului , si neapărat trebuie să fie invers proporțională cu inflația raportată , grupul de lucru din BNR ( super galacticii) scrie iar niște claponi o preiau si se fandosesc cu măreața realizare.

Da.....
24-08-2016 la ora 6:05 am

In tari adevărate si civilizate , unde minciuna nu este ridicată la rang de virtute , statistica mincinoasă a fost pedepsită (adică reprezentanții si cei care comandă statistici mincinoase ). In romania direcțiile de statistica servesc la comanda precum chelnerii , au salarii supradimensionate in raport cu economia reală . Bineînțeles că.salariile sunt dimensionate in raport cu fanteziile lor și nu cu economia la.firul ierbii. Lanțul slăbiciunilor .

DM
24-08-2016 la ora 7:01 am

Scoate azi Croitoru o opinie in care o sa faca o comparație cu nivelul bonusurilor din celeleate banci de o sa va învețe minte sa nu va mai puneți cu cei din BNR.

Ion
24-08-2016 la ora 8:15 am

Domnule “economist reputat” cu trei doctorate, niciunul terminat altceva mai stiti ca ne-am saturat de pensia lui Isărescu, si bonusurile de performanta. Am dori să citim si noi articole economice relevante pentru economia românească, nu astfel de pamflete.

AristotelCostel
24-08-2016 la ora 8:37 am

@Ion

S-are presupune că voi ar trebui să produceți astfel de studii în cadrul BNR. Voi, mari specialiști crăcănați în poziția șezut, vreți să găsiți aceste studii pe net.

ek
24-08-2016 la ora 9:35 am

Extraordinar! acum politica editorială nu e buna si ca nu are doctoratul terminat!

Cristian Marinescu
24-08-2016 la ora 9:40 am

ma poate ajuta cineva cu linkul emisiunii de la Realitatea Tv in care Vasilescu a spus ca BNR emite moneda ca sa cumpere autoturisme?

@ion
24-08-2016 la ora 10:02 am

Ioaneee….., asculta si tu sceneta lui Toma Caragiu “””SNOBUL “””. Este pe goagăl bă . Încearcă și te relaxează ca noi ăștia alde “nimeni ” fără doctorate așa rezistăm la atacurile doctoranzilor . Știi să-ți spun o poveste adevărată cu personaje reale . Intr-o zi un doctorand la ASE , primește o factură emisă de un spital privat . Sta el si buchiseste prețiosul document (prețios prin suma ce trebuia achitată ) si nu reușește să deslușească din ce se compunea să totala. Vine la un moment dat proprietarul unui mic magazin , se uita pe factura si-l lămurește imediat pe doctorul in economie . Unde pui ca doctorul era scrib de doctorate comandate pentru diverși. A

Lucian Isar
24-08-2016 la ora 10:10 am
Ion
24-08-2016 la ora 11:53 am

Ma faceti sa rad domnilor…
Voi chiar credeti ca angajatii din Banca Nationala stau sa isi piarda timpul cu analfabetismele voastre? Imi pare rau sa va dezamagesc dar nu sunt angajat BNR cu toate ca mi-as dori…asa cum isi doreste probabil si domnul Isar :)))…si multi altii din anturajul dumnealui.
Dar la BNR cred ca au nevoie de specialisti adevarati nu de „bloghisti” care afirma ca Banca Nationala trebuia sa scada dobanda in perioada de criza cand una din adevaratele cauze ale crizei a fost lichiditatea abundentă creată de principalele banci centrale ale lumii FED si BOJ la care adaugam faptul ca bancile finantau aproape orice, iar banii intrau in economia deja supraincalzita printr-un consum exagerat al individului…domnilor lucrurile astea le cunoasteti prea bine ca doar ati lucrat in banci comerciale…si se plateau bonusuri pentru orice credit acordat, card de credit s.a.m.d…ca sa nu mai vorbim ca misiunea BNR a fost una extrem de grea din pozitia de debitor net fata de sistemul bancar…LUCRURI ELEMENTARE DOMNILOR…si ca sa il citez pe preferatul domnului Isar …”se ia carnetul de conducere” pentru astfel de greseli.
În România, masurile adoptate impotriva crizei nu pot fi aceleasi cu cele din SUA sau unele state europe mai dezvoltate tocmai pentru ca există diferenţe între economia românească şi acele economii. Economia romaneasca avea un deficit de cont curent extrem de mare (cu doua cifre) care indica dependenta de finantarea externa…lucruri pe care domnilor mari economisti ar trebui sa le cunoasteti mai bine. Cum ati fi adus dumneavoastra domnilor economisti deficitul de cont curent la un nivel sustenabil cu o inflatie de peste 6%.
O politica monetara mai relaxata, menita sa stimuleze economia (pe canalul creditului si deprecierea leului pentru exporturi), ar fi afectat toata populatia prin “efectul de avutie”, si ar fi afectat increderea in moneda nationala.
A fost si este in continuare nevoie de o o intarire semnificativa a politicii fiscale, fara pomeni electorale, fara politici prociclice si de o combinatie optima intre toate politicile (bugetara, salariala si monetara) care sa intrepte activitatea economica spre munca si productivitate.
Dar luati si cititi domnilor…economia este mare…carti sunt destule…nu are rost sa imi tocesc eu degetele pentru voi.
p.s. Pe pagina de la BNR o sa gasiti acolo destule studii si informatii de calitate nu dejectiile de pe acest blog. Nu cred ca cineva din BNR vrea sa gaseasca studii pe net.
In loc de concluzie:
In anul 2009 suma repartizată pentru plata la bugetul de stat a cotei de 80% din veniturile nete ale Băncii a fost de 1.436.668 mii lei.
Hai pa ca m-am distrat destul cu voi!
O zi frumoasa sa aveti.

puiu
24-08-2016 la ora 12:19 pm

It’s a fact ca angajații BNR isi “pierd timpul cu analfabetismele” de pe acest blog. Doar trebuie sa citești opiniibnr si te luminezi.
Oanta,Daianu, Croitoru, Radulescu, șeful de la cadre nu sunt tot “bloghisti”?

@ion
24-08-2016 la ora 12:27 pm

Deci rămâne cum am stabilit !!!!.

Cris
24-08-2016 la ora 12:36 pm

Bravo Isar, da-i inainte pana il enervezi pe Ion

ek
24-08-2016 la ora 12:52 pm

@ion
Oanta tu esti! Stai liniștit ca șeful tau arata cu 20 de ani mai tânăr. E ok, nu este primul pensionar care foloseste trucuri de la doamne ca sa faca impresie buna.

AristotelCostel
24-08-2016 la ora 1:01 pm

@Oanță

Rezultatele studiilor BNR se văd cel mai bine în prosperitatea românilor, raportată la media UE.

… hai că ne distrăm cu Isărescu din toamna lui 1990… toate mizeriile securiste care s-au petrecut în veșnica tranziție românească pot fi legate de maistrul tău de la propagandă.

Lucian
24-08-2016 la ora 1:03 pm

In opinia atasata este un exemplu de plagiat. De aici si pana a justifica greseli crase de politica publica din perioada 2006-2009 cu retorica din textul tradus in 1996 e cale lunga.

Gabi
25-08-2016 la ora 4:56 am

Pai daca BNR a produs prejudicii tarii poate intra la subminarea economiei nationale .De ce nu trimit cei care au date concrete despre prejudicii aceste date catre institutiile abilitate sa cerceteze cauza adica Parchet ,etc.? Nu pot sa cred ca au ajuns acuzatii de acest felsa fie discutate doar pe blog fara a sesiza institutiile abilitate .Ori sunt pejudicii ori nu sunt.Sa stabileasca legea.

Lucian
25-08-2016 la ora 5:07 am

Subminarea economiei nationale nu mai exista in legislatia romana.

AristotelCostel
25-08-2016 la ora 7:38 am

@Gabi

Au fost aduse argumente grele în mass-media, în prime-time-ul televiziunilor cu audiență, iar instituțiile statului de drept nu mișcă nimic.
Sistemul are anticorpii necesari distrugerii “oamenilor care n-au realizat nimic în viață”, mafia securistă fiind perfect protejată.
Spectacolele pseudojustiției de care ai tu parte în cadrul propagandei securiste sunt simple perdele de fum.

COMENTEAZA