Aur: Isarescu se apara ba cu un comitet ba cu o directie intreaga

15 noiembrie 2016 • General

Cand Isarescu nu raspunde necinstit la o cerere legitima, da vina pe altii.

Isarescu se apara sugerand o vina colectiva.

Strategia se justifica rational doar daca in grupul indicat de Isarescu ca partas cu el se afla persoane care pot impiedica aflarea adevarului.

Cateva exemple edificatoare:

– cand se cere transparenta in a afla de ce Statul Roman nu primeste dobanda pe aurul trimis la Londa or de ce nu a fost folosit pentru a reduce costul finantarii, Isarescu da vina pe decizia unui comitet din 2006

– cand se pune problema unei anchete privind resorturile si mecanismele care au dus la contractarea unui imprumut supradimensionat de la FMI, da vina pe o directie intreaga.

Strategia de aparare prin invocarea vinei unui intreg colectiv, o capra vecina pentru evoluati, ne aminteste de Adrian Severin, parte din gruparea Iliescu-Isarescu a anilor 1990-1992.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

6 Comentarii

Ek
15-11-2016 la ora 3:29 pm

Când Cinteza sugera DNA-ului sa ancheteze condițiile în care s-a inițiat legea “dării în plată” nu a fost nici o revolta in media.

*
15-11-2016 la ora 9:56 pm

Responsabilitate colectivă este conceptul prin care care un individ este responsabil si pentru acţiunile altor oameni din colectivitatea lui prin tolerarea, ignorarea sau absolvirea lor de orice vina, in orice circumstanta – fără însa a colabora în mod activ în acţiunile blamabile comise de acei oameni.

Marius
15-11-2016 la ora 10:01 pm

un ziar spunea astazi ca cele 250 de plangeri sunt identice, deci au origine comuna, doar doar o pleca Isarescu

ANONIM
15-11-2016 la ora 10:15 pm

Mugurica! Faptul că ai dat ordine telefonice de la un birou ascuns în spatele unor uși capitonate nu te absolvă de răspundere.

Deliu
16-11-2016 la ora 6:22 am

Obsedat

AristotelCostel
16-11-2016 la ora 7:39 am

@Diliu

Stați ca ploșnițele-n BNR de zeci de ani, nu aveți pregătire, ați dat cu țara de gard constant, adică anual, i-ați menținut pe români în sărăcie până au reușit să fugă din lagărul comunist pe care l-ați întreținut artificial, pe cei rămași i-ați transformați în sclavii capitalului străin pe care nu faceți decât să-l comisionați timid în interesele voastre personale, dar nu sunteți obsedați decât de turtița voastră, în rest… ignoranță, incompetență și prostie. 😀

COMENTEAZA