Aur: Isarescu ar putea citi viitorul in miscarile polonezilor, daca ii da cu virgula

3 ianuarie 2017 • General

Oficiul Suprem de Audit al Poloniei (nik.gov.pl) a evaluat managementul rezervelor valutare ale Poloniei, administrate de Banca Nationala a Poloniei in numele Statului Polonez. Ca la noi, dar doar pana la un punct.

In misiunea care a acoperit perioada 2009-2013 au descoperit ca la un moment dat in acest interval Banca Centrala a Poloniei a incetat sa mai primeasca dobanda la aurul detinut la Londra.

In consecinta au calculat prejudiciul pentru perioada in care nu s-a incasat dobanda la aur.

Suplimentar auditorii au recomandat guvernatorului Bancii Nationale a Poloniei sa nu mai prejudicieze Statul Polonez.

Desigur Guvernatorul Bancii Centrale a Poloniei a acceptat recomandarea si a revenit la primirea de dobanda pentru aurul plasat la Londra.

In cazul Poloniei, detinerea de la Londra reprezinta 95% din totatul aurului detinut, ceea ce permitea, pentru a folosi exprimarea auditorilor polonezi, realizarea de depozite de aur si generarea de venituri.

Q.e.d. intermediar

Isarescu astepta o “recomandare” de la urmasul lui Vacaroiu or un simplu calcul de prejudiciu pe ultimii 10 ani?

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

8 Comentarii

Ek
03-01-2017 la ora 8:09 am

Cel mai probabil Banca Naționala a Poloniei nu este “independenta” sau este “mai specială”…….ar spune Vasilescu.

In Romania, dupa mintea experților din BNR, Independenţa băncii centrale înseamnă că nici un corp constituit – guvern, parlament sau un membru al acestor organisme – nu are puterea să intervină în deciziile luate de banca centrală în exercitarea atribuţiilor sale legale şi încă şi mai puţin să anuleze măsurile pe care aceasta le-a adoptat.

J
03-01-2017 la ora 10:33 am

Auzi ba Isare ne mai plictisesti mult cu fixatia ta? Da puneti ti nene o plancardade gat si fa grevs foamii pana demisiooneaza Isarescu :))

Motanul Incaltat
03-01-2017 la ora 7:41 pm

Domnule Isar, va rog sa ne spuneti ceva si despre situatia economica actuala si programul actualei Coalitii majoritare PSD-ALDE. Cum stau lucrurile? Cum vedeti evolutiile?

Papusarul si papusile « Motanul Incaltat
04-01-2017 la ora 4:47 am

[…] un adevarat premier, condamnat penal cu suspendare, care a mintit tot timpul in campania electorala si o face cu nonsalanta si acum, care viseaza la Puterea suprema, este inadmisibila!! Si e cu atat mai […]

Nume*
04-01-2017 la ora 7:23 am

Eu vad lucrurile astfel: Alina Gorghiu vs Dragnea = Isar vs Isarescu. Din pacate, ultimul a iesit castigator. Dl Isar, prin atitudinea proprie, a reusit sa convinga forte puternice ca Dragnea trebuie ajutat. Altfel, se rupeau puntile catre resursele Romania…. In cele din urma, chiar nu gasesc inca un om implicat in viata publica, pe care sa-l intereseze cu adevarat binele acestei tari… Asta este trist!

dorin
04-01-2017 la ora 8:32 am

Lucian Isar and his obsession for Isarescu

On January the 1st, 2017, a new round of $50,000 per capita permissions to convert yuan into foreign currencies came into effect. If only 1% of the Chinese population would want to make use of these conversion quota, 20% of the China’s foreign reserves (700 billion) would dissapear; The Yuan has declined 15% in value since mid-2014, and China’s largest tabloid start calling for an outright devaluation. So, the PBOC, on the first trading day of 2017, aggressively drained liquidity from the interbank funding market (through reverse repos). As a result of this massive liquidity shortage the interbank market has frozen, the offshore Yuan has surged, and Reuters reports that despite concerns of a flood of FX conversions from Yuan to Dollars on the first day of the new year there was little evidence at Beijing and Shanghai banks on Tuesday that Chinese individuals were rushing to lock in 2017 quotas to buy foreign exchange.

Risc de derapaj « Motanul Incaltat
04-01-2017 la ora 6:54 pm

[…] condus la rezultatul slab de la alegeri si la ceea ce avem astazi. Lucrurile trebuie sa se schimbe si eu sper ca PNL sa constientizeze asta cat mai repede si sa redevina cu adevarat un partid liberal, […]

2committees
13-01-2022 la ora 1:48 am

3annuity

COMENTEAZA