Aur: In 2002 Isarescu vorbea prin Vasilescu de transferuri temporare de aur si castiguri din dobanzi pentru aur. Zece ani uitati?

27 septembrie 2016 • General

In raspunsul la o interpelare senatoriala pe tema aurului Isarescu prin purtator de cuvant, evident, recunoastea urmatoarele:

“În 2001, BNR a câștigat din dobânzi pentru aur peste 5 milioane de dolari. Nu e mult, dar nici puțin. Este vorba totuși de 150 de miliarde de lei, bani folositori țării obținuți fără nici un risc.
Vă asigur, Domnule Senator, că înaintea oricărei operațiuni cu metale prețioase, fie conversii argint-aur, fie activarea aurului, Banca Națională a informat în detaliu cele două Camere ale Parlamentului, Președinția și Guvernul. Nici o operațiune nu a fost făcută în ascuns”

“Între 1999 și 2002, BNR a trimis scrisori parlamentului, președintelui României, prim-ministrului, Ministerului de Interne, altor organisme ale statului în care au fost făcute informări pe larg privind transferurile temporare de aur la bănci din străinătate. ”

Link aici http://www.bnr.ro/files/d/Pubs_ro/PuncteVedere/20020617AV.pdf

Foarte straniu cum:

1. “transferurile temporare de aur la bănci din străinătate”

Aceste transferuri s-au permanentizat peste noapte sub semnatura lui Isarescu si fara controlul Curtii de Conturi.

2. “În 2001, BNR a câștigat din dobânzi pentru aur peste 5 milioane de dolari. Nu e mult, dar nici puțin. Este vorba totuși de 150 de miliarde de lei, bani folositori țării obținuți fără nici un risc.”.

Acum dobanda cuvenita pentru 10 ani devine nesemnificativa pentru a fi incasata de Statul Roman.

In plus aurul nu a putut fi folosit ca si colateral in criza.

Stranie decizia netransparenta a lui Isarescu din 2006.

O fi informat pe toata lumea ca nu va mai primi dobanda “bani folositori țării obținuți fără nici un risc” sau nu a mai considerat necesar.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

Florin Grigoraș
27-09-2016 la ora 3:44 pm

Oficial BNR “în condiţiile în care statul a introdus TVA la aur, BNR nu a mai avut posibilitatea să cumpere aur, pentru că aurul s-a scumpit”.
Puteau sa cumpere ieftin si sa vândă scump.
Sa ridice mana dobitocul care a bagat TVA la aur!

concetateanul
27-09-2016 la ora 4:51 pm

Tot in aceasta perioada s-a pierdut si dreptul de a poansona aurul romanesc. Oare de ce? Nu am găsit niciun punct de vedere al BNR. Are cineva idee ce s-a întâmplat si care sunt implicatiile?

Bucuresci
27-09-2016 la ora 10:03 pm

In lipsa altor informatii, iata un inceput http://mobile.hotnews.ro/stire/1188278.

ek
28-09-2016 la ora 6:14 am

TVA introdus de guvernarea Isarescu

COMENTEAZA