Aur: BNR ar fi Bundesbank daca Isarescu nu ar fi prietenar cu Vacaroiu?

26 august 2016 • General

“Fostul sef al Nasdaq, Bernard Madoff, a declarat ca nu i-a venit sa creada ca autoritatile americane nu au reusit sa descopere mai repede imensa frauda pe care o pusese la cale si ca a reusit sa scape atatia ani fara sa fie arestat, potrivit ABC, care citeaza primul interviu acordat din arest de acesta. Madoff a fost condamnat la inchisoare, fiind gasit vinovat pentru o frauda de peste 50 de miliarde de dolari. ”

Link aici http://lbhn-1602388572.eu-west-1.elb.amazonaws.com/stire/6006363

Madoff a fost Presedintele Nasdaq si a scapat de controale ani de zile cu prietenarii.

Daca Isarescu nu ar fi prietenar cu Vacaroiu nu ar fi scapat atata vreme necontrolat si desigur BNR ar fi procedat ca Bundesbank in privinta aurului.

Cateva exemple:

1) Bundesbank a prezentat intr-un raport de 2400 de pagini de la sfarsitul anului 2015 o imagine detaliata a detinerilor de aur. Link aici

https://www.bundesbank.de/Redaktion/EN/Topics/2015/2015_10_07_gold.html

2) Aurul Bundesbank este tinut GRATIS la FED NY. Oare de ce Isarescu insista sa plateasca custodia la Londra? Link aici

http://www.bloomberg.com/news/articles/2013-01-16/bundesbank-to-repatriate-674-tons-of-gold-to-germany-by-2020

3) Isarescu nu a cerut niciodata un audit fizic al aurului din strainatati. Vacaroiu nici atat.

Pana si Austria s-a trezit si face audit anual. Link aici

http://www.goldreporter.de/austria-to-audit-gold-reserves-at-the-bank-of-england/gold/42400/

4) Bundesbank a prezentat un plan detaliat de repatriere a aurului dupa Raportul Curtii de Audit al Germaniei.

Bundesbank a ales sa tina cea mai mare parte a rezervei de aur la NY. In paranteza merita mentionat pentru cei care invoca conflagratii ca SUA este partenerul strategic al Romaniei si mai tine rezervele de aur si gratis.

Pentru un motiv care sper sa fie deslusit pana se mai poate recupera ceva, un comitet din BNR prezidat de Isarescu a decis in 2006 sa tina aurul in Londra, platind pentru custodie si fara sa mai incaseze nimic la schimb.

Maximul de pret al aurului a fost atins in 2011 iar rentabilitati pozitive la plasamentul aurului au fost inregistrate in fiecare din ultimii 10 ani.

Unde s-au dus cei 375 milioane de dolari pe care putea sa ii incaseze Romania? Asta daca il credem pe Isarescu pe cuvant ca tot aurul este in regula.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

25 Comentarii

Gigel
26-08-2016 la ora 6:56 pm

Cred c-o sa bati drumuri dese la tribunal Isare. Calculezi randamente postfactum ca sa arati cat de destept esti. De fapt esti un manipulator ordinar.Ce se mai aude cu Chevron?

@gigel
26-08-2016 la ora 7:10 pm

rămâi pe punctaj! rămâi pe punctaj! focus, focus, focus! retine: atac, masoni, doctorat, funcție in bnr si excludere din sistemul bancar!
nu uita la trei postări primesti 9 RON!

Lucică
26-08-2016 la ora 9:23 pm

Luciane, mai ai bani de tigari?

Costin
27-08-2016 la ora 6:05 am

A recunoscut Isărescu ca are o problema de credibilitate internațională! normal! cine ar putea sa aibă încredere intr-un comunist reciclat?!
“Noi nu suntem crezuti pentru ca in fiecare luna spunem: rezerva valutara a BNR este de 32 de miliarde, plus 103 tone de aur si care valoreaza patru miliarde de dolari, s.a.m.d. Nu, nu ne crede nimeni daca am avea banii in tara. Ei pot sa fie verificati in orice clipa pe plan international in sistemul de conturi. Asa functioneaza economia mondiala

Mimi
27-08-2016 la ora 6:09 am

Pentru umanizarea celor care tind să devină smardoi ,recomandam sceneta MEFISTO cu Toma Caragiu. Se simte din atitudine ca va uitați doar la Las Fierbinți.

Gigel
27-08-2016 la ora 6:57 am

Ia uite Isare: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21250214-isarescu-daca-tine-tara-rezerva-internationala-nu-avea-nicio-valoare.htm

Acu ai priceput ca rezerva de aur nu se joaca in marja si de ce sta pe afara? Sau cele 3 doctorate neterminate nu -ti permit?

extremazilei
27-08-2016 la ora 7:07 am

Vorba lui Brâncuși: “v-am lăsat săraci și proști, vă găsesc și mai săraci și mai proști”.
Vreo alta țara “credibilă” își păstrează rezerva în România?

Lucian
27-08-2016 la ora 7:19 am

“Cum rezulta din informatiile din linkurile atasate opiniei “Aur: BNR ar fi Bundesbank daca Isarescu nu ar fi prietenar cu Vacaroiu?”,
la NY nu ar costa nimic pastrarea rezervei, Isarescu a uitat sa faca audit fizic la rezerva de aur, doar jumatate este pastrata in exterior, pana in 2006 Romania a reusit sa obtina bani din rezerva de aur tinuta afara (deci pana in 2006 Nu avea valoare).

Pe logica lui Isarescu, acum ca Germania repatriaza aurul ramane aurul lor fara valoare?”

Gigel
27-08-2016 la ora 7:36 am

Nu Luciane, nu fa pe prostul, ca s-ar putea sa-ti reuseasca pana la urma. Romania pastra aur in starinatate di pe vremea lui Ceausescu din aceleasi motive. Aurul are valoare intrinseca desigur, dar daca-l ti la tine in camara nu mai este rezerva INTERNATIONALA. Polonia nu are din cate stiu 1 gram de aur tinut intern. Dar chiar asa, de ce manipulezi opinia publica , calculand randamente postfactum? Cat despre Germania, ti s-a parut ca ea ar avea, a avut dificultati in balanta de plati?

Deci, ce propui? Sa se mute rezerva la NY sa fie adusa in tara sau ce?

Gigel
27-08-2016 la ora 8:05 am

Auzi Luciane si mai las-o jos cu Curtea de Conturi si pretenarii. Si tu esti pretenar cu Piperea asa si? Curtea de Conturi Luciane nu se ocupa controlul randamentului unui active. Adica nu merge in control sa traga de urechi institutiile ca n-au produs suficient ca aia n-au tinte de profit stabilite de Curtea de Conturi. Alea 375 de milioane de le vanturi tu pe toate canalele sunt castiguri potentiale dupa calcule proprii postfactum. Administrarea rezervelor international nu se face din perspectiva de trader si maximizare de randament deoarece rsicurile atasate sunt prea mari si abia atunci ar fi scandalos.

Bineinteles ca cele de mai sus nu ti se adreseaza, Este pentru alti cititori. Tu stii prea bine ca asa stau lucrurile.

Lucian
27-08-2016 la ora 8:07 am

Calculul expost este fix prejudiciul in caz ca rezoneaza terminologia mai usor.

Ionut
27-08-2016 la ora 8:07 am

Bai, Luciane! Dar explica-ne si noua de ce iti ataci conducatorul de doctorat? Ar trebui sa iti fie mentor. Te intreb foarte serios. Te simti vreun salvator al natiunii? Vreun mesia financiar? Chiar as vrea sa-mi raspunzi. De aia care au distrus tara cu adevarat de ce nu te iei? Ai tu interese ceva… Oricum, stii si tu ca nu o sa pui piciorul vreodata in Banca Nationala a Romaniei. Poate doar la BNR (Bulgarian National Radio).

[…] Aur: BNR ar fi Bundesbank daca Isarescu nu ar fi prietenar cu Vacaroiu? […]

Gigel
27-08-2016 la ora 8:33 am

Ionut, n-are cum explica asa ceva, fii ingaduitor cu natura! De la o anumita varsta incolo anumite lipsuri din copilarie nu se mai recupereaza.Vad ca refuza sa raspunda la provocari logice foarte simple, pentru ca s-ar face inca o data de ras…Ce ar putea Curtea de Conturi sa controleze in administrarea rezervei de aur? Daca pica randamentele pe calculele lui Isar? Caraghios! Sa controleze alegerile de investitii la un moment dat fara tina cont de contextual acelui moment? Numai in capul lui Lucian functioneaza asa ceva.

Ionu
27-08-2016 la ora 8:45 am

Gigel, Lucian o fi avut jucarii cand era mic? Sau crezi ca se juca cu viermele in nisip? Crezi ca de acolo i se trage?

Costin
27-08-2016 la ora 9:29 am

@Gigel, Ionut etc

Bine spus! Bravo! Ce părere aveți Croitoru a avut jucării când era mic? Din ce se știe in piața bietul om suferă de complexul Lolita.
Păcat ca BNR-ul nu are fonduri sa acopere tratamentul ca se ocupa doar de asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

Gigel
27-08-2016 la ora 9:29 am

Ionut, cred ca a avut cand era mic. Acu cand a crescut mare a ramas fara. Fara jucarii, fara job, fara o viata. Si d-aia posteaza astea de doua ori pe zi, e complet dependent de lumea virtuala ca aia reala e deprimanta si paralela.

Costin
27-08-2016 la ora 9:34 am

Alo! Fan clubul BNRRRRR!!!, chiar e important de dezbătut!
Croitoru a avut jucării când era mic? Din ce se știe in piața bietul om suferă de complexul Lolita.
Păcat ca BNR-ul nu are fonduri sa acopere tratamentul ca se ocupa doar de asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

Mimi
27-08-2016 la ora 9:36 am

După ce l-ați fezandat pe moș cu Las Fierbinți , nu mai ține cu Brâncuși !!!!. A-ti împrumutat doar o zicere a lui Brâncuși ! .dar cu contribuția cum stați? Facem totul ca istoria să nu se mai repete si sa ne reabilităm in fata lui Brâncuși. ADEVARUL este soluția . Este hâd , urat, greu de înghițit, însă fără el nu putem merge mai departe.

AristotelCostel
27-08-2016 la ora 3:11 pm

http://lucianisar.com/uncategorized/bnr-si-umilirea-unui-journalist/

Gunoaiele fără caracter, angajate de BNR la departamentul propagandă, nu-și permit să aibă coloană vertebrală. Fără nicio specializare, cu rate în franci și cu un singur neuron, nu pot fi decât râme, cu job de râme și viață de râme.

P.S. Articolul din link e despre Oanță.

Gabriela filip
28-08-2016 la ora 8:45 pm

Scriu aici nu pentru ca as dori sa ma amestec in balta cu cei pe care banuiesc ca i a trimis isarescu , in criza , sa mazgaleasca blogul acesta , ci pentru ca banuiesc ca acestia comunica dlui guvernator ce mai scriu pe aici si altii.daca dl guvernator doreste sa mai salveze ceva din ce ar mai putea fi salvat ca reputatie si sa se bucure de porcoiul de bani ce i au fost atribuiti in exercitiu functiunii total aiurea, adica pe nedrept, ar fi foarte intelept sa se retraga discret la pensioara si sa ne laseeeee in durerea noastra cu drag. Altfel il sfatuiesc sa inceappa deja socotelile cu justificatul paralelor , ca e treaba grea asta ,iar daca se enerveaza dna covesi ca pe bogdan olteanu si il intreaba de unde si de ce are ce are,s ar putea sa se incurce si domnia sa in socoteli….iar dna covesi e incorturnabila atunci cand e sa faca pe plac cuiva.domnu guvernator se pare ca inca mai spera ca vantul bate tot din aceeasi parte ca in ultimii 25 de ani…. Dar ,daca nu tinem cont de aceasta , un vechi proverb romanesc atentioneaza ca exista pericolul stropirii in acest sens…

Gheorghita
29-08-2016 la ora 6:01 am

@AristotelCostel e bine ca suntem toleranti…adica, daca unul are o alta parere fata de mine nu inseamna ca omul gandeste altfel, ci inseamna ca e dusmanul angajat de BNR, cu rate in franci (de ce, nu inteleg, daca are rate in franci ar trebui sa urasca BNR ca si ceilalti imprumutati in franci pentru ca nu a avut grija de ei sa le dea peste mana cand s-au intins sa-si cumpere plasme si case de vacanta in chf), cu un job de rama si viata de rama.
In schimb, blogul asta unde apar cate doua articole pe zi impotriva BNR, in loc sa miroasa de la o posta a manevre politice sau de alta natura prezinta de fapt adevarul absolut si e aparatorul oamenilor simpli, care oricum nu inteleg o boaba din chestiile economice prezentate si nu le pot verifica veridicitatea, asa cum nu pot verifica nici daca masurile BNR au fost luate cu buna credinta sau nu. Ei inteleg, citind blogul, ca Isarescu e vina tuturor relelor din ultimii 26 ani, nu politica, nu PNL, PSD si restul de mincinosi, hoti si spagari, fapt dovedit de aceasta data de catre DNA, Parchet etc. cu munti de documente, nu cu 5 articole si 100 de linkuri spre alte articole, dar nici o proba concreta in afara unor dezbateri ideologice si presupuneri ca, daca facea in alt fel, Romania era acum mai tare decat Germania.

3puddles
12-01-2022 la ora 10:56 pm

2automatic

COMENTEAZA